Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Martin Růžička: Ukázal se charakter a síla našeho týmu!

22.02.2019 · Martin Stebel
Klobouky dolů, palce opačným směrem! V pořadí už čtvrté letošní krajské derby se pro třinecké hokejisty sice nevyvíjelo optimálně, před polovinou utkání měli Oceláři už tříbrankové manko, jenže díky nesmírné bojovnosti a zarputilosti dokázali ostravského soka zdolat nejtěsnějším rozdílem 4:3. Další povedené utkání v pátek prožil nejpilnější sběratel bodů v ocelářském kádru MARTIN RŮŽIČKA.

Podařil se vám skvělý obrat. Kde se ve vás našla morální síla?

Hokej se jednoduše hraje šedesát minut. Měli jsme vynikající třetinu, kdy se nám podařilo převzít otěže zápasu. Dá se říct, že jsme Vítkovice skoro nepustili z obranného pásma, tam jsme hráli fakt výborně. Hodně nám pomohl gól na 3:2, ten nám vlil zase novou krev do žil. Pak už jsme byli lepší, dali i góly a štěstíčko se k nám otočilo.

Takový zápas jste před rozhodující fázi sezony zřejmě potřebovali, že?

Už s Kometou jsme hráli relativně dobře, kdy jsme makali, bruslili. V Litvínově to bylo povedené a dnes jsme to korunovali tím obratem. Vzpomněl jsem si, jak nás tady minule Vítkovice obraly gólem v poslední minutě, tak jsme si říkali, že teď si to už pohlídáme.

Jak si osobně vysvětluješ úvodní polovinu utkání, kdy jste byli v tříbrankové ztrátě?

To kdybych věděl. Prohrávali jsme 0:3, je fakt, že moc lidí by si na nás v tu chvíli asi nevsadilo. Ale jen to ukazuje na charakter a sílu našeho týmu, že se nevzdáme za žádného stavu.

Vaše spolupráce s Petrem Vránou nyní očividně funguje na jedničku...

Už před zápasem jsem několikrát tvrdil, že Petr je výborný hráč a je jen otázka času, než se trošku aklimatizuje a bude hrát to, čeho je schopný.

Výhra na ledě tradičního soupeře asi těší dvojnásobně...

Ceníme si toho, je tady horká půda, Vítkovice jsou doma velmi silné, v tabulce domácích zápasů jsou třetí nebo čtvrté, takže uspět tady je náročné. Myslím, že měli i nějakou slušnou domácí sérii (deset vítězných zápasů v řadě – pozn. red.), ale celkově nás těší výhra a pěkný obrat ze stavu 3:0.

Jak moc vám pomohla podpora vašich fanoušků?

Bylo to špičkové! Od začátku byli naši fanoušci slyšet, celý zápas nás podporovali, i když jsme ve druhé třetině ztráceli. Hnali nás a všechno to pak gradovalo v té třetí třetině. Chtěli bychom jim moc poděkovat za podporu, že přijeli v tak velkém počtu. Je příjemné, že jsme všichni společně mohli být svědky tak skvělého obratu!

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec