Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pokračuje Liga mistrů: Oceláře prověří švédský mistr!

02.10.2017 · Martin Stebel
Třinečtí Oceláři mají v těchto dnech skutečně nahuštěný a náročný program. Extraligové souboje znovu střídá evropská konfrontace s názvem Champions Hockey League. V úterý 3. října čeká kolektiv zpod Javorového od 18:30 hodin duel na kluzišti jednoho z aktuálně nejsilnějších a zároveň nejbohatších klubů na starém kontinentu - HV71 Jönköping.

HV71 JÖNKÖPING



Současný švédský šampión je poměrně mladým klubem. Jeho začátky se datují do roku 1971, kdy se v jeden celek spojily dva lokální týmy – Husqvarna IF a Vätterstad IF. Jönköping se poprvé do švédské nejvyšší soutěže podíval teprve v roce 1979, od roku 1985 ji hraje pravidelně. Oddíl z jižní části země "Tre Kronor" má na svém kontě už pět mistrovských titulů, ten poslední vyválčil letos na jaře. Domácí zápasy hraje v Kinnarps Areně, která pojme 7000 diváků.

V dosavadních čtyřech zápasech letošní edice Ligy mistrů měl tým pod vedením trenéra Johana Lindboma poměrně kolísavý herní projev a výsledky. Dvakrát poměrně přesvědčivě přetlačil outsidera z Esbjergu (3:0, 7:2), ale ve dvou případech nestačil na německý Mannheim (1:4, 3:6). Pokud tedy HV71 chce postoupit do vyřazovací části, další eventuální klopýtnutí by už mohlo mít fatální důsledky.

Přitom v domácí soutěži se Jönköpingu vstup do sezony povedl na výbornou. Po šesti odehraných kolech je se ziskem čtrnácti bodů na druhém místě a to pouze o skóre za vedoucím Färjestadem. Naposledy HV71 uspělo v sobotu na ledě Karlskrony, kde triumfovalo fotbalově 1:0, dva dny předtím soupeř Ocelářů zvítězil v Luleå rovněž bez inkasované branky - 3:0.

Obě čistá konta v posledních ligových zápasech jsou pozitivní vizitkou teprve 21letého, 194 centimetru vysokého brankáře Linuse Söderströma. Oceláři by si měli dát velký pozor i na kanonýrské schopnosti Erika Anderssona, který v dosavadních čtyřech zápasech CHL vsítil už čtyři góly a v úterý večer proto oblékne dres TOP SCORERA.



HC OCELÁŘI TŘINEC



Oceláři neprožili povedený extraligový víkend. Nejprve před domácím publikem podlehli v penaltách Olomouci, poté nestačili na nepříjemný Zlín. Liga mistrů je však specifickou soutěží a červenobílí zcela určitě vstoupí do utkání na ledě švédského šampióna s čistou hlavou a svěží mysli.

K postupu do play-off Champions Hockey League jim ve dvou zbývajících zápasech základní skupiny stačí získat dva body. Pokud se to nepodaří v úterý, mohou složit reparát 10. října při domácí odvetě ve WERK ARENĚ.

V rámci letošního ročníku Ligy mistrů dosud třinečtí získali devět bodů. Dvakrát zdolali dánský Esbjerg (9:1, 2:1), s Mannheimem to bylo daleko vyrovnanější (3:0, 2:6). Všechny tyto zápasy se hrály ještě před začátkem ligových soutěží, pravá síla mužstev na evropském kolbišti by se měla projevit právě v těchto dnech a týdnech, kdy už jsou jednotlivé národní ligy v plném proudu.

Nejproduktivnějším Ocelářem v CHL je zatím Martin Růžička, který nasbíral velmi solidní čtyři góly a tři asistence. Berounský rodák se blýskl především v domácím střetnutí proti Mannheimu, kdy zaznamenal hattrick. Z obrany stojí za zmínku počin Vladimíra Rotha (1+3). Po třech odchytaných zápasech má vysokou úspěšnost zákroků brankář Šimon Hrubec - 96,92%.

"Myslím si, že nás čeká kvalitní duel proti velmi silnému rivalovi. Přijeli jsme tady s cílem zvítězit a postoupit ze skupiny. Nemyslím si, že si HV71 bude připouštět nějaký tlak, že musí za každou cenu vyhrát. V extralize jsme sice teď dvakrát prohráli, ale Liga mistrů je úplně jiná soutěž a věřím, že pro naše kluky to bude nová motivace," prohlásil dnes po večerním tréninku v Kinnarps aréně asistent trenéra Marek Zadina.

O zápase


Termín utkání: úterý, 3. října 2017, 18:30
Místo utkání: Kinnarps Arena, Jönköping
Onlajn přenos: onlajny.com
Videopřenos: championshockeyleague.com



foto: Lukáš Filipec

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice