Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

HC Nebory darují krev – 1. termín proběhl úspěšně!

09.11.2014 · Marian Franek
V pátek 7.11.2014 se na transfuzní stanici Nemocnice Třinec sešla první skupina účastníků dobročinné akce HC Nebory darují krev. Pátý ročník této již tradiční události přilákal na odběr řadu fanoušků, hráčů a sympatizantů klubu opět vydatně podpořených o fanoušky třineckých Ocelářů – patronů akce.

Kapacita vyhrazená pro tuto událost byla plně vyčerpána, na odběru panovala skvělá nálada. Účastníky přišli pozdravit také profesionální hokejisté HCO – Adam Rufer a Radim Matuš, posíleni ještě o kustoda – Jana Lamacze. "Nejrůznějších odběrů krve jsem již ve svém životě zažil spoustu, ale k darování krve jsem se dosud nedostal", konstatoval Radim Matuš a doplnil: "Jsme v plné zápasové zátěži a tak v průběhu sezóny darovat krev nemůžeme, je ale skvělé, že se takové akce pořádají a rád k nim přispěju alespoň symbolickou účastí a tím, že přijdu zdejší dobrovolníky pozdravit". Také Adam Rufer to viděl podobně: "Stejně jako Radim jsem se k darování krve zatím nedostal, ale moc si cením toho, že se skupina lidí dá takto dohromady a udělá dobrou věc. A podobně jako v hokeji, i tady je to o dobré partě, která společně dokáže velké věci. Myslím, že právě díky myšlence jít takto spolu, tady dnes dorazila řada lidí, kteří by se sami třeba k darování krve vůbec neodhodlali", konstatoval nadějný třinecký odchovanec.


A na otázku ohledně svých hokejových cílů do zbytku sezóny odpověděli oba prakticky jednohlasně: "Hlavně ať už nám vydrží zdraví, abychom mohli dohrát sezónu bez zranění a dokázali našemu týmu pomoci dělat třineckým fanouškům jen samou radost", zdůraznili hokejisté, kteří se nyní po zranění vracejí k plnému tréninku a tudíž si zdraví velmi váží. Adam s Radimem strávili v prostorách transfuzní stanice asi 2 hodiny, navštívili i odběrovou místnost, kde se pozdravili se sestřičkami a obdivovali jejich umění.

Další část dárců přihlášených do akce HC Nebory darují krev je objednána na 21.11. a kapacita je již nyní skoro naplněná, což potvrdil i organizátor akce, Marian Franek: "Ano, na 21.11. už máme téměř plno, je vidět, že naše myšlenka našla u veřejnosti velké pochopení. Nicméně, pokud se najdou další zájemci, rád pro ně dohodnu ještě dodatečný termín, předběžně to vypadá na leden příštího roku".

Podrobnosti o akci včetně fotogalerie naleznete na webových stránkách HC Nebory

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice