Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Hokejisté z Nebor darovali krev

15.12.2011 · Marian Franek
Dobročinná akce hokejových amatérů úspěšně ukončena. Amatérští hokejisté HC Nebory opět po roce dokázali, že jim osudy bližních nejsou cizí a zorganizovali druhý ročník dobročinné akce HC NEBORY DARUJÍ KREV. A stejně jako v loňském roce, i letos dvakrát naplnili kapacitu transfuzní stanice Nemocnice Třinec.

V rámci dvou vypsaných termínů se ve dnech 2.12. a 9.12.2011 sešly čtyři desítky neborovských hráčů, rodinných příslušníků a příznivců klubu, aby spontánně darovali drahocennou tekutinu. A jak se již na akcích pořádaných HC Nebory stalo dobrým zvykem, nechyběli u nich ani již tradiční patroni – profesionální hokejisté HC Oceláři Třinec – Lukáš Zíb a Peter Hamerlík, kteří přišli dárce krve pozdravit a popřát jim hodně zdaru. S ohledem na páteční termín odběru, kdy je čekal extraligový zápas, sice sami krev darovat nemohli, ale určitě se této milé povinnosti nezříkají. „Nabitý extraligový kalendář nám bohužel nyní darovat krev nedovoluje, ale pokud se podaří najít nějaký vhodný termín, určitě se spoluhráči dorazíme a velmi rádi krev darujeme stejně jako v loňském roce“, prohlásil odhodlaně Lukáš Zíb, hlavní patron akce a doplnil: „Partě z HC Nebory moc fandím v jejich snažení na dobročinném i sportovním poli a věřím, že se jim bude i nadále dobře dařit“.


O tom, jak pěkné životní příběhy mohou vznikat na pozadí hokejového dění, se mohla osobně přesvědčit i Barbara Heczková, která si za dvě hodinky na transfuzní stanici prožila chvíle strachu a následně nefalšovaného štěstí a radosti. „V minulosti jsem se již pokoušela darovat krev, ale vždy to kvůli nejrůznějším zdravotním komplikacím ztroskotalo. Hrozně jsem si přála být letos součástí této krásné akce, ale na druhé straně jsem se zase velmi obávala, že opět neprojdu zdravotní prohlídkou. Když mi pak pan doktor sdělil, že je vše v pořádku a mohu se odebrat do odběrové místnosti, mohla jsem se radostí zbláznit“, sdělila nadšeně po odběru sympatická fanynka a pokračovala: “Letošní rok je pro mě opravdu úžasný, zdá se mi, jako bych pořád slavila Vánoce! Na jaře jsme s přítelem Kamilem přivedli na svět naši prvorozenou dcerku Johanku, dnes jsem si udělala obrovskou radost podruhé a do konce roku mě snad ještě nějaké to štěstí potká.....“, prohlásila tajemně Barbara, která, zdá se, stihne v závěru tohoto hektického roku i svatbu!

A jak viděl druhý ročník akce autor myšlenky a organizátor, Marian Franek? „Podobně jako v loňském roce, i letos mě hřejí u srdce krásné pocity. Za ta dvě páteční dopoledne jsem viděl řadu skvělých lidí, kteří si udělali čas a přišli nás podpořit, mysleli na druhé ačkoli jistě i oni sami musí řešit řadu vlastních problémů. Některé tady vidím opakovaně, jiní přišli poprvé a já věřím, že i za rok s námi nemocnice může opět počítat. Rád bych všem zúčastněným dárcům upřímně poděkoval za podporu naší myšlenky a již nyní se těším na spolupráci při dalších projektech“.

Podrobnosti o sportovních i společenských aktivitách HC Nebory naleznete na webových stránkách www.hcnebory.cz

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice