Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

10 let od titulu: Hokej láká, přijede pražská Slavia!

14.10.2010 · Archiv HC Oceláři Třinec
Atraktivní podívanou slibuje páteční duel 11. kola hokejové O2 extraligy v třinecké Werk aréně. Oceláři hostí v důležitém utkání rozjetou Slavii! Příjďte naše hokejisty podpořit a odměnit za skvělé výsledky posledních týdnů. Začínáme tradičně v 17:00!

Pouhý jeden den v tomto týdnu byli Oceláři v čele celé soutěže. Pokud zítra zvítězí a konkurenční Mountfield padne, mohou se tam zase vrátit. V cestě jim bude stát Slavia Praha. Soupeř, na kterého Oceláři v posledních letech naráželi snad nejčastěji. Dvě vyřazení ze čtvrtfinále play-off Třinečtí začali oplácet loni, kdy proti Sešívaným ztratili pouhý jeden z dvanácti možných bodů. Navážou hráči s dráčkem na prsou na loňské výkony a vytvoří u pražské celku nálepku "oblíbený soupeř"?

HC SLAVIA PRAHA

Sešívaní přijíždějí do Třince s vizitkoku velmi kvalitně branícího týmu, jenž navíc dokonale podporuje brankář Miroslav Kopřiva, jinak druhý nejlepší co se statistik v extralize týče. V nové sezóně se musí tradiční pražský klub obejít bez velké opory. Roman Červenka, loni jasně nejproduktivnější hráč extraligy, totiž zamířil po úspěšné sezóně za penězi do Omsku a na týmu to zanechalo následky. Střílení branek se totiž zdá být největší slavistickou bolístkou. V útoku se výrazně daří jen Vondrkovi, jenž 7 branek vstřelil a na pět asistoval.

Bilance posledních zápasů pražského týmu pak jen potvrzuje už jednou zmiňovanou vynikající obranu. V pěti posledních zápasech Slavisté jen jednou odešli poražení a inkasovali v nich pouze 7 branek. V posledním utkání, stejně jako třinecký Martin Vojtek, udržel Miroslav Kopřiva čisté konto. Shrnuto a podtrženo, našemu zítřejšímu soupeři patří v tabulce právem pátá příčka.

Poslední zápas Slavie:

12. října: HC Slavia Praha – HC Vagnerplast Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Vondrka, 36. Doležal (Sklenář), 47. Růžička (Kadlec).

Sestava Slavie v posledním zápase: M. Kopřiva - Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Jelínek, Krenželok - Doležal, Endál, Sklenář - Branda, V. Růžička, Tomica.


Na tohoto chlapa si bude muset dát obrana Ocelářů největší pozor. Michal Vondrka je zatím suverénní tahoun ofenzívy Sešívaných. V deseti odehraných zápasech má na svém kontě 12 kanadských bodů za 7 branek a 5 asistencí.


Z KABINY OCELÁŘŮ

Třinečtí hokejisté jedou na vlně euforie, kterou rozhodně nechtějí zakončit v zápase se Slavii. "Slavia bude nebezpečný soupeř, její bilance v zápasech venku je všeříkající. Očekávám jejich těsnou obranu ve vlastním pásmu a musíme si pohlídat brejkové situace. Bylo by dobré, abychom jako první skórovali a nemuseli dotahovat náskok soupeře, což se nám stalo v minulých zápasech. Slavia má momentálně dobré výsledky, které budí respekt," předvídá třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Ten už nebude mít k dispozici brankáře Tomáše Dubu, který ve čtvrtek odešel na hostování do Zlína. Po zranění hlavy je ovšem plně v pořádku slovenský brankář Peter Hamerlík, který by se tak poprvé od prvního kola měl objevit na soupisce Ocelářů. "Peter Hamerlík už je k dispozici. O tom kdo nastoupí do branky se rozhodneme až po dopoledním tréninku," dodal trenér Kopřiva, který bude mít vzhledem k výsledkům a výkonům Martina Vojtka rozhodování těžké.

Zdaleka to ale není to, co by jej trápilo nejvíce. Po zápase s Libercem se totiž tým potýkal s virózou. Utkání nedohrál kvůli střevním problémům Vojtěch Polák a stejné potíže po zápase trápily i některé další hráče. "Trošku nás trápí zdravotní stav pár hráčů. Po zápase v Liberci měli někteří střevní problémy a několik hráčů vůbec netrénovalo. Pevně však věřím, že do pátečního zápasu budou připraveni," popisoval trenér, který bude nadále s jistotou postrádat také obránce Semana a útočníky Havla s Lefebvrem.

Poslední zápas Ocelářů:
11. října: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 0:5 (0:2, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Adamský (Peterek, Hudec), 11. McGregor (Polák, Varaďa), 51. Růžička (Kohn, McGregor), 56. Růžička (McGregor, Kohn), 58. McGregor (Krajíček, Růžička).

Sestava Třince v posledním zápase: Vojtek - Hrabal, Krajíček, Zíb, Hudec, Lojek, P. Hořava - M. Růžička, Polanský, Kohn - Polák, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, McGregor - Adamský, Hrňa.

Peter Hamerlík je zpět! Slovenský reprezentační brankář po těžkém zranění znovu oblékne dres Ocelářů, poprvé od prvního kola a smolného střetu s Hubáčkem na ledě Brna. Postaví se do brány hned od úvodní minuty zápasu se Slavii?


VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Pražská Slavia? Super soupeř! Takhle by vám v loňské sezóně odpověděli třinečtí hokejisté. Ze čtyř zápasů a dvanácti možných bodů totiž tento soubor z česko-polského pomezí dokázal vydolovat jedenáct bodů! Oceláři se s Pražany setkali hned v 1. kole, kdy dokázali v poloprázdné O2 aréně vyhrát 5:4. Výhru za tři body si Třinečtí připsali i 9. října, kdy se hrál první duel ve Werk aréně – tentokrát to bylo vítězství 3:1. Druhý zápas v Praze, který byl na programu 26. listopadu, rozhodl až v prodloužení David Květoň. Poslední setkání těchto rivalů proběhlo v polovině ledna a body opět zůstaly ve Slezsku – Oceláři vyhráli 3:2. Úspěšnost 92 %, skóre 14:9. Budeme v tomto trendu pokračovat i v této sezóně?

O ZÁPASE

Utkání o důležité body v horní polovině tabulky je ve třinecké Werk aréně na programu v pátek 15. října v tradičních 17:00. Pro všechny nepřítomné vám naše redakce přinese tradiční textový on-line přenos, atraktivní duel můžete sledovat také na živém streamu portálutv.hokej.cz.

STATISTICKÉ OKÉNKO – HC SLAVIA PRAHA

Umístění v tabulce: 4.
Bilance: 10 zápasů, 5-1-0-4, skóre 29:21, 17 bodů
Bilance venku: 5 zápasů, 3-1-0-1, skóre 18:13, 11 bodů
Bilance v posledních 10 zápasech: 6 výher (1 v prodl.) – 4 prohry, skóre 29:21, 17 bodů
Aktuální série: 3 výhry
Lídr kanadského bodování: Michal Vondrka 12 (7+5)
Nejlepší střelec: Michal Vondrka 7
Nejlepší nahrávač: Michal Vondrka, Petr Kadlec a Vladimír Roth všichni 5
Nejproduktivnější obránce: Petr Kadlec, Vladimír Roth oba 6 (1+5)
Nejtrestanější hráč: Juraj Štefanka 18
Nejlepší v +/-: Michal Vondrka +6
Brankář: Miroslav Kopřiva, 9 zápasů – 6 výher, 3 prohry, úsp. 93,55 %, prům. 1,68 g/z
Robert Slipčenko, 2 zápasy – 2 prohry, úsp. 89,09 %, prům. 3,60 g/z
Hrál v drese soupeře: Juraj Štefanka.

STATISTICKÉ OKÉNKO – HC OCELÁŘI TŘINEC

Umístění v tabulce: 2.
Bilance: 10 zápasů, 5-2-2-1, skóre 36:24, 21 bodů
Bilance doma: 5 zápasy, 2-1-1-1, skóre 19:15, 9 bodů
Bilance v posledních 10 zápasech: 7 výher (2 v prodl.) - 3 prohry (2 v prodl.), skóre 36:24, 21 bodů
Aktuální série: 1 výhra
Lídr kanadského bodování: Vojtěch Polák 13 (7+6)
Nejlepší střelec: Vojtěch Polák 7
Nejlepší nahrávač: Václav Varaďa, Ladislav Kohn oba 7
Nejproduktivnější obránce: Lukáš Zíb 5 (3+2)
Nejtrestanější hráč: Lukáš Zíb 30
Nejlepší v +/-: Lukáš Krajíček, Vojtěch Polák, Václav Varaďa všichni +5
Brankáři:Martin Vojtek, 7 zápasů - 5 výher a 2 prohry, úsp. 93,25 %, prům. 2,49 g/z
Tomáš Duba, 4 zápasy – 3 výhry a 1 prohra, úsp. 94,44 %, prům. 1,88 g/z
Peter Hamerlík, 1 zápas – 1 výhra, úsp. 93,10 %, prům. 2,50 g/z
Hrál v drese soupeře: Lukáš Havel.

KOUTEK OCELÁŘSKÝCH ZAJÍMAVOSTÍ

Nejproduktivnější hráč v přesilovkách: Martin Růžička 4 (1+3)
Nejproduktivnější hráč v oslabení: Vojtěch Polák 1 (1+0)
Vítězné branky: Lukáš Krajíček, Lukáš Zíb, Bryan McGregor, Vojtěch Polák, Martin Růžička, Jiří Polanský, Martin Adamský všichni 1
Bilance nájezdů - hráč v poli: Vojtěch Polák 67 % (4 góly ze 6 nájezdů)
Bilance nájezdů - brankář: Tomáš Duba 60 % (3 zásahy z 5 nájezdů)