Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dramatická bitva s Libercem za tři body!

25.11.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Junioři si v zápase proti Tygrům vypracovali čtyřgólový náskok, o vítězství ale nakonec museli bojovat až do závěrečné sirény. Hostům se v poslední části podařilo snížit na rozdíl jediné trefy, při hře bez brankáře ale trefili prázdnou klec Kaukič s Porubou a zajistili svému týmu cenné tři body.
20.kolo, sobota 25.11.2017
Třinec
Liberec
7:4
mini WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 3:0, 2:3  Branky a nahrávky: 2. Flok (Poruba, Kaukič), 7. Plitko (Flok), 24. Poruba (Flok, Kaukič), 38. Rufer (Najsar, Molin), 39. G. Radzienciak (Flok), 59. Kaukič, 60. Poruba (Kaukič, G. Radzienciak) – 8. Holenda (Teplý), 45. Hanousek (Burda), 50. Kotyza (Nezbeda), 51. Hanousek (Had). Rozhodčí: Cabák – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:7, navíc Kaukič (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 71. Střely na branku: 37:49. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:4, 7:4.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, J. Adámek, Homola – Strakoš, Kaukič, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Flok, Papaj, Cháňa, Najsar, Molin
Pařík (41. Polášek) – Hanousek, Aubrecht, Benák, Had, Korecký, Starosta – Janele, Holenda, Šír, Piroutek, Beran, Wiencek, Nezbeda, Burda, Kotyza, Teplý, Bouřil, Bělohorský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu prožili hráči s drakem na prsou. Po faulu Bělohorského hráli Oceláři v početní výhodě a velmi brzy se ujali vedení. Obránce Radzienciak sice od modré čáry napálil jen brankovou konstrukci, o pár sekund později už ale junioři Třince zvedali ruce nad hlavy. Po střele Poruby se k dorážce dostal Adam Flok a podařilo se mu dopravit puk za záda Paříka.

Následně si v početní výhodě zahráli i Tygři. Po vyloučení Papaje ale Liberec domácí branku příliš neohrozil a při trestu Kaukiče dokonce sám inkasoval. Napadající Flok získal puk, přenechal jej Danielu Plitkovi a útočník s patnáctkou na dresu v dobré šanci nezaváhal. Krátce nato se z první branky radovali Tygři. Vojtěch Holenda využil chyby třinecké obrany, natlačil se před Loubala a napálil puk za jeho záda.

V patnácté minutě mohlo být srovnáno. Po ráně Hada se puk odrazil nad branku, Adámek ale dával pozor a rukavicí srazil puk do rohu hřiště. Na druhé straně hřiště poté hrozil Irgl, kterému ovšem střela z mezikruží příliš nesedla. V závěrečné minutě se Tygři dopustili dvou faulů a museli do tří, Třinec ale nabídnutou možnost proměnit nedokázal.

V čase 23:59 se Oceláři radovali ze třetího gólu. Do přečíslení dva na jednoho ujela dvojice Flok - Jan Poruba a druhý jmenovaný usměrnil kotouč za přesouvajícího se brankáře Liberce. Po chybné rozehrávce domácího týmu mohl vzápětí snížit Nezbeda, Loubal ale pokus nejlepšího střelce Tygrů vykopl betonem mimo.

A radovat se nemohli liberečtí mladíci ani o pár minut později. Během vyloučení Hrachovského vytvořili hráči v modrých dresech v brankovišti slušný závar, Loubal však svůj tým podržel a kotouč za brankovou čáru nepustil. V závěru druhé části se hosté provinili dvěma fauly v krátkém čase a opět museli do tří. Třinec ale, stejně jako v první části, nabídnutou možnost nevyužil.

V klasické přesilové hře už se ale Oceláři dočkali. Filip Rufer prokázal na brankovišti velký důraz a podařilo se mu procpat kotouč za brankovou čáru. Po vstřeleném gólu se ale domácí obránce zvedal z ledu jen velmi pomalu, neboť jej Starosta krosčekoval do zad. Třinečtí mladíci tedy pokračovali v pěti proti čtyřem a také tuto výhodu dokázali využít, když se z blízkosti branky prosadil také další z domácích beků, Grzegorz Radzienciak.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s brankářem Ronaldem Poláškem a v čase 44:19 odstartovala jejich stíhací jízda. V početní výhodě vypálil od modré Tomáš Hanousek, Loubal měl zakrytý výhled a puk tak skončil až v síti. Vzápětí šli Tygři do čtyř a ve vlastním oslabení málem znovu snížili. Nezbeda ovšem z brejku přestřelil. Třinečtí mladíci si ale nedali pozor a nakonec inkasovali. Do úniku se vydal Jan Kotyza a tváří v tvář Loubalovi nezaváhal.

Domácí trenéři si vyžádali oddechový čas, ten ale jejich svěřencům vůbec nepomohl. Krátce nato už totiž rozdíl mezi oběma soupeři činil už jen jediný gól. Obránce Tomáš Hanousek to zkusil od mantinelu, puk mezi betony třineckého gólmana prošel až do sítě a velké drama bylo na světě. Tygři pokračovali v útočném snažení a necelé tři minuty před koncem došlo i na odvolání brankáře.

Risk ale Liberci nevyšel. Po vyhození Floka ještě Starosta zastavil kotouč na brankové čáře, Lukáš Kaukič ovšem vzápětí mířil přesně a upravil na 6:4. Hosté i přes šestý gól cítili jiskřičku naděje a Polášek opustil své brankoviště ještě jednou. Výsledek byl stejný. Jan Poruba před prázdnou brankou obdržel přihrávku od Kaukiče, uklidil puk do sítě a stanovil konečné skóre na 7:4.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice