Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

I druhý Letní hokejový šlágr pro Ostravany

11.08.2017 · Michal Samiec
Třineckým se výsledkově odveta v rámci Letního hokejového šlágru 2017 proti Vítkovicím nepovedla. Oceláři sice vyhráli první třetinu 1:0, ve zbytku utkání však góly stříleli především hosté. Za domácí se prosadil Adamský a Martin Růžička.
přát. , pátek 11.8.2017
Třinec
Vítkovice
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:2, 1:2  Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský, Petružálek), 48. Martin Růžička (Marcinko) – 22. Kucsera, 35. Hrbas (J. Káňa), 45. Tybor (O. Roman, Kucsera), 60. Zdráhal. Rozhodčí: Koziol, Mrkva - Ganger, Konvička. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2 510. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4. 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, Bartko, Musil, Doudera, Jank, Haman – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Irgl, Marosz, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský – O. Kovařčík
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Klok, Sloboda, Baranka, Hrbas, Výtisk, Trška, Krenželok, Urbanec – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz, Lev, Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kalus, Illéš, Tomi – J. Káňa

Komentář k zápasu

První třetina přinesla ve třinecké Werk areně rozhodně zajímavý hokej, nebyla to žádné odpolední letní pití čaje. Je nutné podotknout, že se hráči potřebovali v Třinci trochu rozkoukat, prvních deset minut přineslo minimum šancí, pouze optický tlak Ocelářů. Průběh první hrací doby změnila 11. minuta. Jiří Polanský dostal na levém křídle trochu víc prostoru, než bylo vhodné, neměl ale rychlost. Proto zatáhl puk do pásma, rozhlédl se a naservíroval puk přesně do jízdy Martinu Adamskému. Jeho střela, byť byla od modré a zápěstím, byla natolik rychlá a přesná, že Bartošák lapačkou máchnul do prázdna.

Ve zbytku první části jsme viděli ještě několik dobrých příležitostí a také dvě vyloučení – na obou stranách po jednom trestu, vždy zbytečné vyloučení po faulu daleko od vlastní branky. Domácí ve své přesilovce vyrobili velkou šanci, z levého křídla blízko branky však neuspěl Rákos – Bartošák udělal vše na jedničku. Na druhé straně v početní převaze střílel nebezpečně přes obránce novic ve vítkovickém kádru Lev, Hrubec byl však také špičkový.

Druhá třetina přinesla zcela jiný obraz hry než první perioda. Zatímco v první části byli aktivnější střelecky Třinečtí, druhá část patřila hostům. A přitom domácí měli výborný začátek. Na úvodních několik desítek sekund zamkli Vítkovice v jejich pásmu, vybojovali přesilovku, když fauloval Olesz, ale naopak v početní výhodě dostali na koně svého soka. Do úniku dva na jednoho se dostali Vítkovičtí. Lukáš Kucsera maje na paměti, že oslabení není vhodná chvíle pro vymýšlení složitých kombinací, vypálil a odrazem od levé Hrubcovy tyče skóroval – 1:1.

Hosté pak měli dvě přesilovky po dvou trestech Marosze a přestože si vyrobili minimálně jednu stoprocentní šanci, skórovali později. Ve 35. minutě obránce Marek Hrbas pouze nahodil ve směru třinecké branky, domácí gólman chtěl rychle rozehrát, ale puk si sám vlastní patkou srazil za brankovou čáru – 1:2! To bylo i konečné skóre po 40 minutách, byť víc než stoprocentní šanci spálili do úmoru kombinující Růžička s Rákosem – puk po jejich ťukesu proskákal pod Bartošákem mimo.

Třetí třetina zásadní zvrat ve vývoji utkání nepřinesla. Domácí Oceláři si nevytvářeli tlak ani příležitosti, další zásah jim zasadil ve 45. minutě jejich bývalý hráč Radoslav Tybor, který využil početní výhodu hostujícího týmu. Roman mu poslal zpoza branky přesný pas mezi kruhy a Tybor se nemýlil. Naději vykřesal Ocelářům Martin Růžička, který si najel na pravé křídlo na přesný pak Marcinka a nekompromisně propálil křížnou střelou k tyči Bartošáka. Slezané měli na vyrovnání více než 12 minut, ale žádnou vyloženou gólovku již nevyprodukovali. Naopak hosté mohli zápas rozhodnout definitivně dřív než při třinecké power play. V úniku se objevil Zdráhal, opět mezi kruhy dostal nabito Tybor. Nakonec hosté definitivně pečetili výsledek 15 sekund před závěrem, když si do prázdné třinecké klece spravil chuť Patrik Zdráhal.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Zápas se mi těžko hodnotí, soupeře jsme sice po větší část utkání přehrávali, ale udělali jsme několik zbytečných chyb, které nás sráží na kolena. Věřím, že tohle bude ponaučení pro příští zápasy, které zvládneme mnohem lépe."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice