Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jediný gól v Brně nestačil, starší dorost v sérii ztrácí

14.03.2017 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci na ledě Komety nezachytili začátek zápasu a záhy prohrávali. Následně si Oceláři vytvořili spoustu šancí, překonat brněnského gólmana se jim ovšem dlouho nedařilo a ve třetí části už soupeř vedl o dvě branky. V závěru utkání vykřesal naději René Najsar, tato trefa už ovšem znamenala pouhé snížení. Svěřenci trenéra Kopřivy si sice v posledních minutách vytvořili drtivý tlak, vyrovnat se jim ale bohužel nepodařilo.
SF1, úterý 14.3.2017
Kometa Brno
Třinec
2:1
DRFG ARENA
Třetiny: 1:0, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 7. Süss (Matula, Kučera), 47. Krejčí II - 58. Najsar (Peterek, Raška). Rozhodčí: Pilný, Úlehla - Kis, Urubčík. Vyloučení: 6:6, navíc Homola (TRI) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a Marguš (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1.  
Holík - Krejčí I, Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek - Novák, Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí II, Matula, Škvrně, Frydrych, Kunc, Plášek, Kadlic
Ochman - Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola - Havránek, Čmiel, Tománek, Indrst, Przybyla, Peterek, Raška, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Kometě se vstup do utkání vydařil. Brňané lépe bruslili a drželi Oceláře pod tlakem. Tuto úvodní převahu ozdobil první brankou Jan Süss, když se po Matulově nahození dostal k odraženému puku a pohotově jej poslal za Ochmana. Na další větší šanci čekali diváci až do poslední minuty prvního dějství.

V té se nejprve dostal do samostatného úniku Peterek, z bezprostřední blízkosti ale branku netrefil. Na druhé straně se naopak dostal sám mezi kruhy střelec první branky, tentokrát ale jeho projektil třinecký gólman vyrazil mimo tři tyče.

Druhou třetinu začali domácí v početní nevýhodě. Tu se jim podařilo ubránit i díky skvělému zákroku Holíka v brněnské brance. Oceláři se tlačili do útočného pásma, ale pozorná obrana Komety si s jejich nájezdy poradila. Tempo hry se nadále stupňovalo a emoce pracovaly na obou stranách.

I ve třetí třetí části pokračovala modrobílá družina v bránění těsného náskoku. Ten se jí podařilo navýšit v šestačtyřicáté minutě, kdy se individuální akcí prezentoval Petr Krejčí. Deset minut před koncem měli obrovskou šanci hosté, při přesilové hře ale ani natřikrát nedokázali puk dostat za ležícího Holíka.

Dvě a půl minuty před koncem se ale Oceláři přeci jen prosadili. René Najsar dostal přihrávku na osu hřiště, odkud zpoza kruhů propálil vše, včetně bezmocného brankáře Holíka. V závěrečné powerplay si sice Oceláři vytvořili drtivý tlak, zužitkovat se jim ho ale nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Zachrla (HC Kometa Brno): Dnešní zápas měl několik takových period, ne těch oficiálních podle minut. Začátek byl z naší strany parádní, což jsme kvitovali, protože díky tomu jsme získali náskok. Pak jsme se dostali trochu do útlumu: soupeř získal převahu, dobře bruslil, a dostával se do šancí. Díky dobrému výkonu našeho gólmana jsme ve druhé třetině neinkasovali. Potom jsme přežili úvodní tlak Třince, začali jsme získávat převahu, a vstřelili jsme gól. Pak jsme ale individuální chybou dostali soupeře zpátky do hry a ten závěr byl takový hektický. Celkově jsme ale taktickým výkonem a obětavosti první vítězství uválčili.

Břetislav Kopřiva: Nepovedl se nám vstup do zápasu. Brno se dostalo do úvodního tlaku a skórovalo. Postupem času jsme ale brali zápas do svých rukou. Místy jsme měli i výraznou převahu, snad největší v dosavadním play-off. Gól, který jsme dali, už přišel pozdě. To rozhodlo, hokej je o gólech a my dnes vstřelili o jeden méně.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice