Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost vyhrál nad Libercem a ujal se v sérii vedení!

24.02.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Proti Tygrům nezačali svěřenci trenéra Kopřivy nejlépe a záhy prohrávali o dva góly. V samém závěru třetiny se ovšem Ocelářům podařilo snížit a v průběhu prostřední části třemi góly otočit průběh na svou stranu. Tygrům se sice podařilo utkání zdramatizovat, poslední slovo měl ale Jonáš Peterek a první bod tedy získávají třinečtí mladíci.
OF1, pátek 24.2.2017
Třinec
Liberec
5:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 3:0, 1:1  Branky a nahrávky: 20. Raška (Timotej Marguš), 24. Havránek (Molin), 32. Michálek (Molin, Havránek), 38. Peterek (Najsar), 59. Peterek (Timotej Marguš, Najsar) - 12. Kunst (Jeník, Rychlovský), 16. Charvát (Bálik), 54. Krejsa (Hrabík, Jeník). Rozhodčí: Vaněk - Novák, Konvička. Vyloučení: 3:5, navíc Homola (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 21:33. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Tománek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
Hrstka – Bednář, Krejsa, Turský, Charvát, Had, Kunst, Ira, Bálik – Rychlovský, Dospěl, Šír, Šíp, Maťátko, Jeník, Burda, Kotyza, Hrabík, Piroutek, Chrtek, Bouřil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do úvodního osmifinále vlétli aktivněji Tygři a domácí obrana měla hned od počátku plné ruce práce. Už v sedmé minutě došlo po střele Kunsta ke slušnému závaru, překonat Radka Ochmana se ale hostům nepovedlo. Vzápětí se ovšem Liberec radoval, když se v početní výhodě prosadil ranou k levé tyči Vratislav Kunst.

O chvíli později už Tygři vedli o dva góly. Po přihrávce Davida Bálika se do kotouče opřel Adam Charvát, domácí gólman toho příliš neviděl a puk skončil za jeho zády. I nadále byli hosté aktivnějším týmem, přece jen se ale Třinci podařilo snížit, když v početní výhodě dorazil do branky střelu Timoteje Marguše Adam Raška.

Po návratu hráčů z kabin už bylo srovnáno. Dominik Molin našel přesnou přihrávkou Marka Havránka a střela tohoto útočníka skončila v síti. Vzápětí mohl Tygrům vrátit vedení Chrtek, prudce letící puk se ale před brankou hráči zachytit nepodařilo a k zakončení se tak nedostal. A radovat se nemohl ani Adam Raška. Útočník s dvaatřicítkou na dresu trefil pouze tyč a skóre zůstalo vyrovnané.

O čtyři minuty později už ale Oceláři zvedali ruce nad hlavy. Po vyhraném vhazování vypálil Jakub Michálek, puk znovu zazvonil na brankovou konstrukci, od ní ale tentokrát zamířil do sítě. V čase 37:33 už třinečtí mladíci vedli o dva góly. V přesilové hře nahrál Najsar před prázdnou klec Jonáši Peterkovi a Jakub Hrstka se proti této střele přesouval marně.

V padesáté minutě skončil zápas pro Davida Homolu. Třinecký bek fauloval kolenem a od rozhodčího vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. S dlouhou početní výhodou naložili Tygři prachbídně a po většinu doby jezdili pro kotouč za svou branku. Nakonec se ale přece jen dokázali prosadit, když nabídku Kryštofa Hrabíka tečoval do sítě Matěj Krejsa.

Rázem to tak bylo jen o gól, víc už ale Oceláři svému soupeři nepovolili. V početní výhodě dorazil do branky střelu Timoteje Marguše Jonáš Peterek a rozhodl o tom, že první bod zůstane Třinci. Hosté to ještě sice v samém závěru zkusili bez brankáře, ohrozit Ochmana už se jim ale nepovedlo.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice