Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost vstoupil do nadstavby vítězně!

26.11.2016 · Martina Sikorová
Proti Žďáru začali svěřenci trenéra Raszky parádně. Do vedení se mladí Oceláři dostali již v úvodní minutě a následně čtyřmi dalšími góly svůj náskok ještě umocnili. Plameny ovšem nic nevzdaly a v dvaapadesáté minutě už činil rozdíl mezi oběma týmy pouhé dva góly. Víc už ovšem třinečtí mladíci soupeři nepovolili a mohli se radovat z vítězného vstupu do druhé části sezóny.
B1, sobota 26.11.2016
Třinec
Žďár nad Sázavou
5:3
WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 2:1, 0:2  Branky a nahrávky: 1. Čmiel (Tobiáš Marguš), 14. Mikler (Matěj), 15. Tobiáš Marguš (Čmiel, Rybnikár), 23. Bulava (Rybnikár), 25. Králík (Čmiel) – 37. Tomín (Jindra, Vlk), 51. Primožič (Čermák), 52. Hromádka (Jindra, Trejbal). Rozhodčí: Pelc - Stonavský, Tomis. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 25:48. Průběh utkání: 5:0, 5:3.  
Kučera – Bulava, Konderla, Wantulok, Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Wardas, Jurzyca, Matěj, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček
Nedvěd – Černohorský, Klodner, Poizl, Pytlíková, Čermák, Tomín – Jindra, Vlk, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Puczek, Primožič, Hromádka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci začali proti Žďáru velmi aktivně. Tobiáš Marguš sice z přečíslení branku svého soupeře netrefil, o pouhých deset sekund později už se ale Oceláři radovali. Tobiáš Marguš poslal puk do mezikruží Lukáši Králíkovi, jenž ho i s pomocí horní tyče napálil do sítě.

O rychlou odpověď se snažil Jaromír Pytlík, nejproduktivnější hráč Žďáru ale z prostoru před brankou nemířil přesně. Následně hosté vytvořili před Kučerou pořádný závar, gólman Ocelářů si ale se všemi dorážkami poradil. Nedáš? Dostaneš. Po přihrávce Pavla Matěje zakončoval z těsné blízkosti žďárské klece pod horní tyč Šimon Mikler a domácí vedli už o dva góly.

Vzápětí mohl přidat další branku Matouš Čmiel, proti jeho střele ale vytasil Nedvěd parádní zákrok lapačkou. Uplynulo ovšem pouhých pár sekund a Oceláři se přece jen radovali, to když se ranou z levého kruhu prosadil Tobiáš Marguš a po úvodních dvaceti minutách tedy platilo skóre 3:0.

Také do prostřední části vstoupili lépe Oceláři a po chybě hostů se do brejku řítil Tobiáš Marguš, Nedvěd ale dával pozor a zakončení zneškodnil. Vzápětí ale dostali svěřenci trenéra Raszky k dispozici početní výhodu a tu rychle využili, když se ranou z levého kruhu prosadil Lukáš Bulava.

Plameny se ovšem nepoučily a hned vzápětí nabídly Třinci další přesilovou hru. Na její proměnění potřebovali Oceláři pouhé tři sekundy. Po vyhraném vhazování pálil na branku Matouš Čmiel a jeho pokus dorazil za záda Nedvěda Lukáš Králík. O chvíli později mohl snížit Žan Primožič, hostující útočník ale nad pukem promáchl a ke střele do odkryté části branky se vůbec nedostal.

Vzápětí už se ovšem Plameny dočkaly. V početní výhodě dostal nabito obránce Daniel Tomín, po jeho střele mohl Kučera lovit kotouč ze své sítě a skóre po druhé třetině bylo stanoveno na 5:1.

Závěrečná část vyšla mnohem lépe hostům. Krátce po příchodu ze šaten mohli snížit Daniel Poizl s Matějem Jindrou. Žďárští hráči zakončovali z těsné blízkosti Kučerovy branky hned dvakrát, usměrnit kotouč do sítě se jim ovšem nepodařilo. V jednapadesáté minutě už se Plameny přece jen radovaly, když od modré čáry prostřelil Kučeru Žan Primožič.

Vzápětí už to bylo jen o dva góly. Po přihrávce Matěje Jindry usměrnil kotouč do sítě Jiří Hromádka a rázem měli hosté zase o co hrát. O chvíli později mohly Plameny vstřelit kontaktní gól, třineckého gólmana ale zastoupila branková konstrukce, která odrazila střelu jednoho z hostí. V samém závěru hrál Žďár v pěti proti čtyřem po vyloučení Matěje, další gól už ale nepadl a tři body tak zůstávají v Třinci.


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec