Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Sedmá výhra v řadě! Mladší dorost uspěl i proti Zlínu!

20.10.2016 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Raszky surfují na vítězné vlně a na tom nic nezměnil ani zápas proti ševcům. Po úvodní části sice mladí Oceláři vedli jen o jediný gól, poté ale svůj náskok zvýraznili dalšími čtyřmi branky, na což už hosté pouze reagovali snížením na konečných 5:1.
11.kolo, čtvrtek 20.10.2016
Třinec
Zlín
5:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 3:0, 1:1  Branky a nahrávky: 2. Mikler (Macháček), 21. Kašpárek (Macháček, Tobiáš Marguš), 27. Matěj (Králík), 34. Tobiáš Marguš (Rybnikár), 52. Mikler (Macháček, Tobiáš Marguš) – 56. Suhrada (Sebera). Rozhodčí: Fiala - Gančarčík, Tkáč. Vyloučení: 8:5, navíc za faul Macháčka (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 192. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 5:0, 5:1.  
Kučera – Bulava, Konderla, Srníček, Wantulok, F. Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček
Lekeš (27. Horák) – Havlík, Suhrada, Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Riedl, Prchal, Prokeš – Rusler, Sebera, Bachánek, Handl, Kozubík, Hrazdira, Weintritt, Macík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Souboj mezi Oceláři a Zlínem začal velmi zvolna. Hosté působili v úvodu utkání o něco aktivnějším dojmem, byli to však právě oni, kdo inkasoval jako první. Po přihrávce Macháčka dostal puk za záda zlínského gólmana Šimon Mikler a Oceláři tedy šli do vedení.

O vyrovnání se hned vzápětí snažil Talafa, z prostoru před brankou si ale zlínský obránce na Kučeru nepřišel. Radovat se ovšem nemohl ani Wardas, jenž se neprosadil z těsné blízkosti a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí barvy.

Sotva se hráči vrátili zpět na ledovou plochu, měnilo se skóre na světelné tabuli podruhé. Parádní akce domácího týmu začala u Marguše, jenž poslal puk před branku na hůl Macháčka. Třinecký útočník se neunáhlil, předal jej do lepší pozice Alexandrovi Kašpárkovi, jenž překonal Lekeše a zaznamenal svůj první gól za mladším dorost.

Následně dostali hosté k dispozici trestné střílení po faulu Macháčka, Kozubík ale z bekhendu klec Kučery přestřelil a radovat se nemohl ani Prchal, jehož prudká rána pouze orazítkovala brankovou konstrukci.

Nedáš? Dostaneš. O pár minut později se do kotouče na levém kruhu opřel Pavel Matěj a proti této střele zasahoval Lekeš marně. Hostující trenéři po tomto gólu sáhli k výměně gólmana a do branky se postavil Tomáš Horák.

V čtyřiatřicáté minutě si zahrál Zlín již několikátou přesilovou hru, ani tentokrát ji ale nevyužil a naopak sám inkasoval, to když se do brejku vydal Tobiáš Marguš a z něj překonal Horáka.

V další početní výhodě hostů pak Kučeru znovu zachránila tyč, když zastavila střelu Suhrady z pravého kruhu. Poté si hosté zahráli v pěti proti třem, využít nabídnutou možnost se jim ale nepovedlo. Jen o chvíli později pak v jednom střídání faulovali Sebera s Jaroňkem a dvojnásobnou početní výhodu tak dostali k dispozici také Oceláři.

Tentokrát se již skóre na světelné tabuli měnilo, když se z prostoru před brankou prosadil Šimon Mikler a poté už se první trefy dočkali také zlínští mladíci. V početní výhodě se od modré čáry trefil pod horní tyč Jiří Suhrada, tato branka už ale znamenala pouhé snížení na 5:1 pro Oceláře.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice