Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost veze z Jihlavy pouze bod

02.12.2016 · Igor Mainka,Tomáš Lysý
Starší dorostenci urvali v Jihlavě bod za porážku po samostatných nájezdech. Domácí dvakrát vedli, ale 67 sekund před koncem poslal zápas do prodloužení Przybyla. O druhém bodu pro domácí rozhodla až šestá série nájezdů, ve které byl úspěšný pouze jihlavský Slabý.
27.kolo, pátek 2.12.2016
Jihlava
Třinec
3:2sn
Horácký zimní stadion
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 10. Daňhel (Kardoš, Úlovec), 27. Rašín (Najman, Vala), rozh. nájezd Slabý - 15. Przybyla (Michálek, Najsar), 59. Przybyla (Peterek, Raška). Rozhodčí: Skopal - Polák, Zídek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.  
Šťastný - Veleba, Smolko, Marek, Rašín, Vrátný - Daňhel, Juda, Daňhel, Kadleček, Úlovec, Vala, Kardoš, Hrbatý, Najman, Slabý.
Ochman - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Marguš, Adámek, Michálek - Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na začátku zápasu sice nebyly k vidění žádné větší šance, ale domácí byli i díky přesilové hře aktivnější. Již v plném počtu hráčů střílel zblízka Vala, který se prodral až před branku a Ochman byl pozorný. V desáté minutě se již Jihlava radovala.

Kardoš vyslal do úniku po levé straně Matěje Daňhela, který si sjel až před branku a bekhend poslal puk do levé šibenice. Poté přišly dvě slibné akce, každá na jedné straně. Rufer tečoval Michálkovu střelu metr vedle pravé tyče Šťastného a na druhé straně se Vala zbavil soupeře naznačením, načež si sjel před branku a mířil těsně nad horní tyč.

V čase 14:51 se hosté dočkali vyrovnání. Dan Przybyla vystřelil od modré v okamžiku, kdy před Šťastným bylo několik hráčů, a domácí gólman viděl puk až v síti. Jihlavští chtěli ještě do přestávky zvrátit vedení na svojí stranu. Najman zblízka nepropálil gólmana a minutu před koncem třetiny pomohli již překonanému Ochmanovi v brance jeho spoluhráči. Také Šťastný se vyznamenal, když zneškodnil Najsarův pokus z bezprostřední blízkosti.

Druhá třetina začala přesilovkou na obou stranách, góly však nepřicházely. To se změnilo krátce po návratu vyloučeného Marguše. Mladší dorostenec Patrik Rašín dal svůj první gól za starší dorost, když vypálil od modré a Ochman byl bezmocný, přes zakrytý výhled viděl puk až v síti.

Před polovinou zápasu mohl vyrovnat Przybyla, když k němu před brankou přistrčil puk Klocek, ale bekhend Oceláře mířil přes břevno do horní síťky branky. Gólových akcí přibývalo. Domácí nevyužili přečíslení tři na jednoho, když Slabý přihrál mezi kruhy na Smolka a proti jeho střele k levé tyči se zaskvěla lapačka Ochmana.

Vala v polovině sedmatřicáté minuty vytvořil závar před brankou, poslal puk zadovkou před branku na Judu, kterého v dorážce zastavil Krzak. V dalším protiútoku domácích se po vybojovaném puku dostal do přečíslení Daňhel s Najmanem. První jmenovaný po přejetí modré vypálil, avšak jeho radost zastavila pravá tyč.

Na začátku třetího dějství měla Dukla přesilovku, ale více než pořádný závar před gólmanem z ní nevytěžila. Třinečtí již v plném počtu ujeli do akce dva na jednoho. Po přihrávce Tománka napřáhl z kruhů Klocek, ale obránce domácích Marek zblokoval jeho střelu. Toto přečíslení ukázali i domácí.

Slabý přihrál před branku na Hrbatého, který nedokázal usměrnit puk do branky podél přesouvajícího se gólmana. Oceláře nabudila přesilová hra a po ní se dostali do tlaku. Raška našel před brankovištěm Przybylu, který před volnou klecí promáchl do ztracena. V dalším pokusu poslal doposud jediný střelec hostí puk bekhendem vysoko nad, když se protlačil až před Šťastného.

Dvě slibné příležitosti nevyužil ani Papaj. Nejprve sám z mezikruží pálil vedle levé tyčky a o minutu později si s jeho střelou zblízka poradil domácí gólman nadvakrát betonem. Necelé dvě minuty před koncem Oceláři zkusili hru bez gólmana, která jim vyšla a Dan Przybyla sedmašedesát vteřin před koncem srovnal.

O vítězi tak nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých vstřelil vítězný gól Jiří Slabý-

Ohlasy trenérů

Roman Šimíček (HC Oceláři Třinec): První dvacetiminutovka zápasu se nám vůbec nepovedla a v každém případě vyzněla ve prospěch domácích. Druhou polovinu prostředního dějství jsme odehráli dobrý hokej a to, co jsme chtěli. Ale ke konci jsme zase propadli a Dukla nám dvakrát nebo třikrát ujela do situace dva na jednoho. Třetí třetinu jsme byli lepším týmem a Jihlavu jsme několikrát zavřeli do jejího pásma. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól, takže jsme to v závěru riskli v šesti. Power-play se povedla, byla super a ze srovnání máme radost. Jen nás trošičku mrzí nevyužité šance v prodloužení, kdy jsme jeli sami na branku a gól jsme nedali, stejně jako pár dalších šancí. Nájezdy už jsou loterií a buď to vyjde nebo ne. Nám to opět nevyšlo, v nájezdech se nám v této sezoně nedaří a je to další věc, na které bychom asi měli zapracovat.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice