Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost ztratil vedení a v prodloužení padl

14.10.2016 · Martina Sikorová
Po úvodní části vedli svěřenci trenéra Wojnara nad Jihlavou o dvě branky, krátce po příchodu z kabin ovšem soupeř vyrovnal. O vítězi tak rozhodoval až nastavený čas, ve kterém byli úspěšnější domácí a Oceláři se tak vrátí pouze s bodem.
13.kolo, pátek 14.10.2016
Jihlava
Třinec
3:2p
Horácký zimní stadion
Třetiny: 0:2, 2:0, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 24. Kardoš (Slabý, Úlovec), 25. Vála (Adam, Jindra), 61. Jindra (Adam, Vála) - 14. Przybyla (Raška, Havránek), 19. Peterek (Homola, Timotej Marguš). Rozhodčí: Vengřín - Rampír, Zháňal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:18. Průběh utkání: 0:2, 3:2.  
Šťastný - Mareš, Veleba, Marek, Vála, Havelka, Vrátný - Kadleček, Jindra, Úlovec, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý
Ochman - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned na začátku úvodní třetiny si oba týmy vytvořily zajímavé šance. Filip zakončoval individuální akci z mezikruží bekhendem a Ochman stačil puk vyrazit, na druhé straně zneškodnil Šťastný střelu Przybyly jak z pravého, tak z levého kruhu.

Při první přesilovce Třince přišla velká šance hostí. Przybyla našel zpoza branky přesnou přihrávkou Molina, jenž zblízka střelou po ledě gólmana Dukly, nebo spíš jeho levý beton, nepřekonal. Přesilovou hru si poté vyzkoušela i Dukla, i přes kombinaci v pásmu soupeře však nedokázala brankáře Ocelářů výrazněji ohrozit.

Již při hře pět na pět zazlobili Třinečtí rychlým protiútokem, v jehož finále si na Šťastného nepřišel zblízka pohotovou střelou Molin. Další akce Slezanů již gól přinesla. Dan Przybyla si po přihrávce Rašky najel k levému kruhu a vystřelil ke vzdálenější tyči zrovna v okamžiku, kdy další hráč Třince projel kolem domácího gólmana, jenž neměl ideální výhled.

Dukla mohla bleskově vyrovnat. Vala se řítil sám na Ochmana, kterého střelou na lapačku nepřekonal a muž v třinecké kleci stihl zastavit puk i před dorážejícím Valou. V závěru třetiny se hosté radovali podruhé, a to využitou přesilovkou. Margušovu střelu i dorážku Homoly z bezprostřední blízkosti ještě stačil Šťastný zpacifikovat, ovšem proti další dorážce, tentokrát v podání u levé tyče stojícího Jonáše Peterka, by se již musel rozkrájet.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení aktivity Dukly. První vážnější ohrožení branky si ale připsal hostující Raška, do jehož pokusu z mezikruží vložil hůl Filip. Čas 23:21 přinesl domácí snížení. Z levé strany přihrál Úlovec na Slabého, druhý jmenovaný poslal kotouč před branku na Jindřicha Kardoše, jenž neměl problém zakončit do volné klece.

Za 85 vteřin bylo srovnáno. V přesilovce napřáhl od modré Matěj Vála a přes clonění domácích hráčů viděl Ochman kotouč až pod horní tyčkou. Další šance přišla až v polovině zápasu. Filip z pravé strany posílal puk napříč brankovištěm pro Adama, jenž už chtěl zakončovat do prázdné klece, ovšem na poslední chvíli před ním srazil puk bek Homola.

V závaru před brankou neuspěl s dorážkou dvakrát Kardoš a vzápětí ani Slabý. Dvě tvrdé rány v podání Jindry a Vály z dobrých pozic nemířily mezi tři tyče. Vzhledem k tomu, že se v poslední minutě neujal ani pokus Najsara z brankoviště, kam mu nahrál Peterek, šlo se do třetí třetiny za rovnovážného stavu.

Na jejím začátku přestáli domácí bez problému minutovou dohrávanou přesilovku Třince a začala partie o to, kdo se gólem přiblíží ke třem bodům. Hostující celek hrál dvě přesilovky po sobě, nebezpečný ale příliš nebyl. Až v závěru druhé výhody Šťastný vyrazil nebezpečnou Najsarovu střelu z pravého kruhu a vyřešil i závar před svou klecí.

Dvě přesilovky měla také Dukla, paradoxně však v obou mohla inkasovat. Raška se při právním oslabení řítil sám na domácí klec, ovšem jihlavský gólman jeho zakončení mezi betony zneškodnil. Ve druhé přesilovce domácích ujeli dva třinečtí hráči na jednoho soupeře. Najsar vzal z levého kruhu odpovědnost na sebe, jenže po ledě zakončil těsně vedle.

Nerozhodl ani Havránek. Mířil na vzdálenější tyč a domácí gólman udržel remízový stav dobrým zákrokem betonem. Třinec byl aktivnější. Indrstův pokus z mezikruží vytěsnil Šťastný lapačkou a Molina v dobré pozici zablokovala domácí obrana.

Zápas tak došel do prodloužení, které bylo hodně rychlé. Výhoda hry tři na tři se ukázala vzápětí, když Vála uzmul puk, sjel si mezi kruhy a zamířil vedle. Bleskově si dojel kotouč a přes pravý kruh se dostal do stejné pozice. Jeho střela neprošla na Ochmana, odrazila se ale k Adamovi a ten našel před brankou volného Lukáše Jindru,, jenž se trefil do odkryté klece./b>

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice