Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost vynuloval Jihlavu!

17.09.2016 · Martina Sikorová
Proti Dukle začali Oceláři výborně. Hráči v bílých dresech šli do vedení už po dvaadvaceti sekundách, svůj náskok poté ještě zvýraznili a na konci zápasu mohli slavit. Čistým kontem se pod výhru podepsal gólman Oliver Štěpánek.
6.kolo, sobota 17.9.2016
Třinec
Jihlava
5:0
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 1.Raška (Przybyla), 19. Przybyla (TS), 38. Indrst (Klocek, Michálek), 54. Papaj, 58. Peterek (Rufer, Krupa). Rozhodčí: Kratochvíl – Řezáč, Stonavský. Vyloučení: 5:5, navíc za faul Jindry (JIH) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 47:23. Průběh utkání: 5:0.  
Štěpánek – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin
Šťastný – Veleba, Marek, Vála, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý, Strnad.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Svěřenci trenéra Wojnara nastoupili do utkání s Jihlavou velmi aktivně a už po dvaadvaceti sekundách se ujali vedení, když se po přihrávce od Przybyly z mezikruží trefil Adam Raška.

Dukla byla v úvodu nadále pod tlakem, její brankář si však dokázal poradit s tečí Krupy i dalšími šancemi Třince. Největší jihlavskou příležitost pak zazdil v přesilovce Adam, jehož pohotovou střelu vytáhl Štěpánek lapačkou nad branku.

Třinečtí pak v dalším oslabení dokonce sami udeřili. Dan Przybyla ujel Jindrovi, kterému nezbývalo než soupeře zahákovat, a vybojoval si trestné střílení. Třinecký útočník si rozhýbal brankáře, forhendem zasunul puk za beton a penaltu s přehledem proměnil.

Na startu druhé třetiny brankář Šťastný zasáhl proti Tománkovi s Indrstem, na opačné straně nedokázal Vrátného přihrávku usměrnit do poloodkryté branky Jindra.

Ani jednomu z mužstev se následně nepodařilo využít přesilovku, Peterek střílel z pravého kruhu těsně nad branku. Snížit náskok domácího celku mohl Daňhel, jenže netrefil puk ve vyložené pozici dobře. Gól Przybyly zase rozhodčí nemohl uznat, protože třinecký forvard při zakončení posunul bránu i s gólmanem Šťastným.

Dvě minuty před koncem druhé části přišel dost možná zlomový okamžik zápasu. Klocek přihrál před branku Filipu Indrstovi, a ten zvýšil už na rozdíl tří branek.

Ve třetí periodě už jako by Jihlava rezignovala na útočnou hru a gólmana Štěpánka ohrozila jen málokdy. Naopak Šťastný musel zasahovat proti dobrým šancím Przybyly či Klocka. Když už se zdálo, že by se Dukla mohla dočkat čestného úspěchu, trefil Vrátný jen Michala Papaje, a ten vyrazil do úniku.

Jako první dojel odražený puk, nic nevymýšlel a napálil jej přesně do horního rohu. V závěru už Třinec vítězství s přehledem kontroloval, nepouštěl hokejisty z Vysočiny do šancí a pomohl tak brankáři Štěpánkovi k vychytanému čistému kontu. Pátou branku Ocelářů ještě přidal Jonáš Peterek, který se prosadil ranou z levého kruhu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice