Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Duel s Bělorusy starší dorostenci nezvládli

09.08.2016 · Martina Sikorová
Čtvrtým soupeřem v letní přípravě byl pro svěřence trenéra Wojnara běloruský reprezentační výběr do osmnácti let. Třinečtí mladíci sice otevřeli gólový účet zásluhou Adama Rašky, hosté ale poté sedmi brankami zcela otočili průběh zápasu a zaslouženě zvítězili.
přát. , úterý 9.8.2016
Třinec
Bělorusko 18
2:7
WERK ARENA
Třetiny: 1:3, 0:4, 1:0  Branky a nahrávky: 5. Raška (Przybyla), 48. Kalus – 6. Anosov, 13. Kot (Sapeha, Martynau), 15. Firsau (Ledziankou, Paulenka), 21. Drazdou (Yaromenka), 24. Kot (Martynau), 30. Kot (Kaminski, Martynau), 33. Saurytski (Martynau). Rozhodčí: Trombik – Puczok, Konvička. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:7, 2:7.  
Ochman (30. Štěpánek) – Krzak, Rufer, Klocek, Brabec, Michálek, Patlevič, Homola – Tománek, Indrst, Plandor, Peterek, Raška, Przybyla, Najsar, Molin, Papaj, Kalus, Krupa, Cihlář
Hryshchanka (30, Talapila) – Filiayeu, Ivanchykau, Kantsavy, Habrus, Saurytski, Nazaran, Sapeha, Yaromenka – Kot, Kaminski, Martynau, Schemel, Anosov, Drazdou, Ledziankou, Firsau, Paulenka, Ledziankou, Andreyeu, Anufryienk

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jako první hrozili v tomto utkání Bělorusové, Ledziankou ale z dorážky přestřelil. A tak když se na druhé straně trefil z prostoru před brankou Adam Raška, šli Oceláři do vedení. Ovšem ne na dlouho. Už o necelou minutu později totiž bylo vyrovnáno po individuální akci Artsioma Anosova, jenž se protáhl až před Ochmana a následně poslal puk do sítě.

Třinečtí mladíci poté mohli jít znovu do vedení, Cihlář ale u levé tyče nasměroval puk pouze do připraveného gólmana. Nedáš? Dostaneš. V přesilové hře napřáhl na modré čáře Dzmitry Kot a projektil z jeho hole se zastavil až o síť za zády Ochmana.

Vzápětí se Bělorusové prosadili potřetí, když si cestu do třinecké branky našla střela Hleba Firsaua. V závěrečné minutě první třetiny se ještě o snížení pokoušel Cihlář, ten ale svou ranou pouze orazítkoval jednu z tyčí.

A z druhého gólu se svěřenci trenéra Wojnara nemohli radovat ani po startu prostřední dvacetiminutovky, střelu Przybyly na brankové čáře totiž zastavil jeden z hostů a z následného brejku zvýšil náskok Běloruska Ivan Drazdou.

Na 2:5 o pár minut později upravil Dzmitry Kot, rána Peterka pak skončila na betonu hostujícího gólmana a znovu se tak radovali až hosté. To když puk po ose Martynau – Kaminski doputoval až k Dzmitrymu Kotovi, jenž propálil Ochmana a zkompletoval hattrick.

Po tomto gólu vystřídaly oba týmy gólmana, za Ochmana nastoupil v třinecké svatyni Oliver Štěpánek a místo Hryshchanka zaujal jeho kolega Mikita Talapila. A byl to nakonec třinecký gólman, kdo inkasoval jako první po dělovce Dzmitryho Saurytskiho.

V osmačtyřicáté minutě pak musel lovit puk ze své branky také Talapila. Jan Kalus se na pravém kruhu opřel do kotouče a nedal hostujícímu gólmanovi takřka žádnou možnost zasáhnout. Tento gól už ale znamenal pouze snížení nepříznivého stavu a z výhry se tak radovali Bělorusové.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec