Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Parádní zápas! Junioři smazali dvoubrankové manko a porazili Liberec!

22.10.2016 · Martina Sikorová
Tak tomu se říká obrat! Do závěrečné části vstupovali junioři s dvougólovou ztrátou, ta ale vzala velmi rychle za své, když se v rozmezí minuty trefili Stuchlík s Lackou. Jakub Lacka následně dvěma dalšími góly zkompletoval hattrick a výrazně přispěl k vítězství svého týmu.
16.kolo, sobota 22.10.2016
Třinec
Liberec
5:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:3, 4:0  Branky a nahrávky: 24. Hladonik (Haman), 45. Stuchlík (Lacka), 46. Lacka (Stuchlík, Flok), 57. Lacka (Bartko, Janiczek), 60. Lacka (Janiczek) – 21. Kačírek, 26. Bělohorský (Chlum), 38. Beran (Nezbeda). Rozhodčí: Mrkva - Lederer, Vengřín. Vyloučení: 6:6, navíc za faul Kunsta nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 5:3.  
Hlaváč (41. Loubal) – Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Žajdlík – Bednář, Turek, Klinger, Benák, Kunst, Korecký, Starosta – Janele, Průžek, Rubeš, Beran, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Kačírek, Chlum, Bělohorský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V zápase proti Tygrům začali třinečtí mladíci aktivně a velmi brzy si vynutili početní výhodu. V té se do brejku podíval Hladonik, na Žajdlíka si ale nejproduktivnější hráč Ocelářů nepřišel. O chvíli později se na Hlaváče řítil jeden z hostů. Tento nájezd hasil Radzienciak nedovoleně a v pěti proti čtyřem si tak zahráli i hosté, nabídnutou možnost ale využít nedokázali.

V deváté minutě pak došlo k dalšímu ohrožení branky Liberce, Lacka se ale k dorážce po nahození Stuchlíka nedostal. Následně orazítkoval jeden z třineckých hráčů pouze brankovou konstrukci a do kabin se tak odcházelo za bezgólového stavu.

Ten vzal ale za své krátce po startu druhé části. Matyáš Kačírek pouze nahazoval puk ze středního pásma, třinecký gólman jej ale trestuhodně nechal projít do své sítě. Z vedení se ale hosté příliš dlouho neradovali. V početní výhodě i s pomocí brankové konstrukce překonal Žajdlíka Jan Hladonik a bylo srovnáno.

Ani toto skóre ovšem příliš dlouho nevydrželo. V mezikruží vystřelil Matouš Bělohorský a byť si Hlaváč na kotouč sáhl, v cestě do sítě už mu zabránit nedokázal. V pětatřicáté minutě mohlo být znovu vyrovnáno, domácí kapitán ale namířil puk pouze do horní tyče. Nedáš? Dostaneš.

Oceláři nedokázali vyvézt puk ze svého pásma, Nezbeda jej předal na hůl Lukáši Beranovi a liberecká dvacítka zakončila přesně pod horní tyč. Po druhé třetině tedy vedli Tygři o dvě branky a zdálo se, že si kráčí za vítězstvím, opak byl ale pravdou.

Do závěrečné části vstoupili Oceláři s Matějem Loubalem v brance a brzy se mohli radovat z kontaktního gólu. Lacka těsně před libereckou klecí předal puk Kryštofu Stuchlíkovi, jenž jej zasunul za záda Žajdlíka. To ale nebylo ze strany této dvojice vše. Zhruba o minutu později střílel Stuchlík, jeho ránu dorážel Jakub Lacka a rázem bylo srovnáno.

Také teď se ale mohli hosté velmi rychle vrátit do vedení, jeden z bránících hráčů Třince ale dorážce do částečně odkryté klece zabránil. Následně neuspěl Stuchlík. Hráč s osmičkou dostal možnost zopakovat si brejk z nařízeného trestného střílení, branku Žajdlíka ale netrefil.

O chvíli později už ale Oceláři zvedali ruce nad hlavy, když ránu Bartka tečoval do liberecké sítě Jakub Lacka. Stejný hráč pak v samotném závěru zkompletoval i hattrick, když střelou do prázdné klece při power-play Liberce pečetil vítězství domácího týmu.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice