Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

První bod série předkola zůstal po boji ve Zlíně

07.03.2016 · Martin Stebel
Úvodní duel vyřazovací fáze letošní sezony nabídl naprosto vyrovnaný souboj se šťastnější tečkou pro Zlín. Třinečtí Oceláři sice na zimním stadionu Luďka Čajky po trefě Jiřího Polanského z první třetiny vedli, jenže domácí brzy dokázali po Kotvanově střele srovnat krok a nakonec zásluhou trefy Bukartse utkání překlopit na svou stranu.
PK1, pondělí 7.3.2016
Zlín
Třinec
2:1
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:0  Branky a nahrávky: 15. Kotvan (Veselý), 37. Bukarts (Holík) – 5. Polanský (Rufer) Rozhodčí: Šír, Hradil – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7 Využití: 1:0 Střely na branku: 19:33 Vhazování: 25:33 Průběh utkání: 0:1, 2:1 Diváci: 4700 Nejlepší hráči: Libor Kašík - Josef Hrabal Stav série: 1:0. 
Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech.
Hamerlík – M. Doudera, Galvas, Nosek, Jank, Hrabal, Stehlík, L. Doudera – Kopecký, Plíhal, Dravecký – Rákos, Kreps, Svačina – Rufer, Polanský, Adamský – Matuš, M. Kovařčík, Jašek.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do pondělního duelu bez Tomáše Slováka, Zbyňka Irgla a Radoslava Tybora. Střetnutí předkola začalo oboustranně opatrně. Až na konci třetí minuty se málem prosadil Radim Matuš, který těžil z chyby ve zlínské obraně a v pádu zasáhl boční síť Kašíkovy klece.

Na úvodní trefu se však na stadionu Luďka Čajky dlouho nečekalo. V polovině páté minuty ukázal šikovnost a pohotovost Jiří Polanský, který se zbavil bránícího Ondráčka, vybruslil si před zlínskou branku a kotouč precizně umístil u levé tyče - 0:1!

Poté se aktivita přesunula na stranu domácích, ovšem Hamerlík byl pozorný. Udeřit tak mohlo znovu na druhé straně kluziště, kdy se po spolupráci s Krepsem nadějným pokusem z mezikruží prezentoval Daniel Rákos. Srovnáno bylo v čase 14:42. Žlutomodří dokázali zhodnotit hned svou první početní výhodu.

Na ose hřiště se do puku opřel slovenský zadák Oldrich Kotvan a prudkou ránou k tyči vyrovnal. PSG si v závěru první části zahrálo další přesilovku, ta ovšem už neznamenala takové nebezpečí, do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky měli více ze hry hosté. Aktivitou hýřil především Vladimír Svačina, jenže dvakrát mu v koncovce chybělo více klidu a přesnosti. Zajímavé to bylo ovšem i na druhé straně ledu, kdy střelecký pokus zlínského Petra Holíka třinecký brankář zlikvidoval poměrně obtížně. Ve 26. minutě se neujala spolupráce Ondráčka s Marunou. Druhý jmenovaný vystřelil, ale puk zblokoval Josef Hrabal.

Právě třinecký bek s číslem 97 se mohl zapsat do střelecké listiny krátce před polovinou utkání. Stahovačkou mezi kruhy si šikovně zpracoval touš, střela zápěstím však skončila na vyrážečce Libora Kašíka. Začátkem 32. minuty se připomenul nejzkušenější zadák domácích Marušák, jehož rána zasáhla brankovou konstrukci.

Skóre se měnilo ve 37. minutě. Bohumil Jank na modré čáře pokazil rozehrávku, zlínští šli do přečíslení dva na jednoho, Holík bekhendem ideálně předložil puk Robertsu Bukartsovi a lotyšský ostrostřelec přesnou ránou k tyči překlopil skóre na stranu domácích.

Iniciativa Ocelářů byla zřejmá i na úvod třetí třetiny, ovšem Libor Kašík potvrzoval oprávněnost nedávné nominace do národního týmu. V dalším průběhu se jiskřilo na obou stranách hřiště, z čehož rezultovaly přesilovky. Blízko gólové radosti byl například zlínský Říčka, jeho nadějný bekhendový pokus ale nebyl přesný.

Vyrovnat mohl Jiří Polanský, který lehce tečoval nahození od modré, ale domácí strážce svatyně znovu kraloval. Tempo hry bylo i nadále poměrně vysoké, akce střídala akci. Nahozením od modré čáry se prezentoval Richard Stehlík, kotouč ale v předbrankové skrumáži nenašel správný směr. V hektickém závěru Oceláři zkusili hru bez gólmana, soupeře mohutně zatlačili, ale stav už zůstal nezměněn.

První bod má tedy Zlín, odveta předkola je na programu hned zítra, na stadionu Luďka Čajky je start utkání naplánován od 17:30 hod.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání. Pro nás bylo důležité, že jsme využili přesilovku. To si myslím, že v play off bude důležité. I když je výsledek vyrovnaný, tak mi trošku přišlo, že jsme měli navrch. Doufám, že si to přeneseme i do dalšího zápasu. Jsme rádi za vítězství a první bod v sérii."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Viděli jsme vyrovnaný zápas. Začali jsme dobře, byli jsme aktivní, ale bohužel rozhodly situace dva na jednoho ve druhé třetině. My jsme je měli a nevyužili, soupeř je měl a dal. Ve třetí třetině domácí drželi střední pásmo a my jsme se těžce dostávali do třetiny. Domácí taky proměnili přesilovku a my ne, což byl asi druhý z těch faktorů, proč jsme prohráli."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice