Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Chomutovu to nevyšlo ani podruhé

06.02.2016 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři nezachytili vstup po zápasu a poměrně brzy tak s Piráty prohrávali o dvě branky. Ve druhé části se pak sice svěřenci trenéra Wojnara dostali na dostřel po gólu Tomáše Vochozky, ještě před koncem této třetiny ale měl Chomutov svůj náskok zpět a v závěrečné části už si hosté své vedení pohlídali až do konce.
A12, sobota 6.2.2016
Třinec
Chomutov
2:6
Werk aréna
Třetiny: 0:2, 1:1, 1:3  Branky a nahrávky: 28. Vochozka (Hrehorčák, Stuchlík), 48. Kaukič (Vochozka, Stuchlík) – 7. Šilar (Palička), 8. Köver (Černý, Hřebíček), 36. Navrátil (Záruba, Hajič), 47. Šilar (Kulich, Buchtela), 53. Polák (Palička), 59. Palička (Hřebíček). Rozhodčí: Klapetek – Hykel, Vančo-Minařík. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6.  
Ovčaří - Krzak, G. Radzienciak, Brabec, Timotej Marguš, Klocek, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Peterek, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kalus, Raška, Najsar, Molin
Pavlát – Buchtela, Procházka, Záruba, Dvořák, Smutný, Hajič – Köver, Polák, Kulich, Chlán, Palička, Černý, Navrátil, Hřebíček, Dejmek, Šilar

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod sobotního zápasu byl v režii Pirátů. Hosté už v sedmé minutě využili své převahy a po střele Daniela Šilara otevřeli gólový účet utkání. O minutu později bylo na chomutovské střídačce ještě veseleji, když z podobného místa uspěl také Jakub Köver. Domácí trenéři reagovali oddechovým časem a krátce nato mohlo být sníženo, Mach ale z prostoru před brankou Pavláta překonat nedokázal.

A radovat se nemohl o chvíli později Hrehorčák, který to vzal v přečíslení na sebe, poslat puk do sítě se mu ovšem nepodařilo. A mohlo to tak být již o tři branky, Černý ale v početní výhodě u odkryté části branky puk netrefil a do kabin tak odcházeli Piráti s dvougólovým náskokem.

Ve druhé třetině už se ale branky dočkali také Oceláři, když po pasu Hrehorčáka napříč brankovištěm poslal puk do sítě Tomáš Vochozka. Vyrovnáno mohlo být po akci Hrehorčáka, toho ale v zakončení zahákoval chomutovský bek, následnou početní výhodu domácí neproměnili a nesrovnal ani Imrich, jenž puk před odkrytou částí klece nedokázal zasáhnout. A tak se radovali hosté, když po akci jeden na jednoho skóroval Jakub Navrátil. Domácí si poté zahráli velmi krátkou početní výhodu pět na tři, využít nedisciplinovanosti Pirátů se jim ovšem nepodařilo.

Závěrečná část odstartovala akcí Hrehorčáka, který se protáhl až k Pavlátovi, následně ale třinecký útočník nezakončil přesně. Nedáš? Dostaneš. Po nahození Kulicha se ke kotouči dostal Daniel Šilar a z otočky jej nasměroval mezi betony Ovčařího. Chyba Pirátů pak ale nabídla gól Ocelářům, když puk po laxní rozehrávce získal Tomáš Vochozka a jeho střelu z mezikruží tečoval do sítě Lukáš Kaukič.

Víc už ale třinečtí dorostenci nestihli, naopak hosté přidali ještě dvě branky. Nejprve se až k Ovčařímu protáhl Polák a usměrnil puk pod jeho horní tyč a krátce před koncem potrestal zaváhání Brabce Filip Palička.