Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Infarktový závěr s Pardubicemi za bod

04.02.2016 · Martina Sikorová
Oceláři nezačali proti Dynamu příliš dobře a po úvodní části prohrávali. V té další ale dokázali průběh utkání otočit a byť pak hosté vyrovnali, jen třináct sekund před koncem zařídil vedoucí gól Tobiáš Marguš a zdálo se, že je hotovo. Pardubice ovšem pouhou vteřinu před koncem vyrovnaly a v nájezdech rozhodly o svém vítězství.
B13, čtvrtek 4.2.2016
Třinec
Pardubice
3:4sn
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 26. Rybnikár (Indrst), 33. Korčák (Plandor), 60. Tobiáš Marguš (Michálek, Homola) – 7. Chára (Koffer), 41. Bucek (TS), 60. Jelínek (Zeman, Koffer), rozh. nájezd Chára. Rozhodčí: Fiala – Marek, Tomis. Vyloučení: 5:5, navíc za faul Homoly (TRI) nařízeno TS (proměněné) a za faul Blažeje (PCE) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.  
Ochman – Bulava, Patlevič, Konderla, Homola, Michálek, S. Radzienciak, J. Adámek – Tobiáš Marguš, Čmiel, Szmek, Plandor, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár, Branc
Klas – Dubovči, Oliva, Blažej, Sýkora, Hybeš – Šír, Rouha, Mazura, Zeman, Bucek, Chára, Rohlík, Koffer, Hricuš, Jelínek, Sajdl

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupily mnohem aktivněji Pardubice a hned v úvodní minutě mohly svou převahu využít, když po chybě domácích zůstali před Ochmanem hned dva hráči Dynama na jediného obránce, ten ale odvedl výbornou práci a přihrávku zablokoval. Oceláři si poté zahráli v početní výhodě, ve které málem otevřel gólový účet Michálek, když nastřelil Miklera před brankou hostů a po odrazu od třineckého útočníka puk jen těsně minul pardubickou klec.

Hned po skončení oslabení se ale do útoku vrhlo znovu Dynamo a Zeman se u levé tyče dostal hned ke dvěma dorážkám, nejprve ale nepřekonal beton Ochmana a u dalšího pokusu branku přestřelil. O chvíli později už se ale hosté radovali, když do sítě prošla nad ramenem Ochmana střela Dominika Cháry. Za domácí tým mohl odpovědět Indrst, ten ale z mezikruží trefil pouze připraveného Klase a neuspěl ani Tománek, který pardubickou klec bekhendem o pár centimetrů minul.

Také vstup do druhé třetiny byl v režii hostů a po závaru před Ochmanem se Pardubicím zřejmě podařilo dotlačit puk do sítě, tam však skončil také Ochman a jelikož rozhodčí kotouč za brankovou čárou prokazatelně neviděl, nemohl gól uznat. A tak bylo po závaru před Klasem vyrovnáno, když se z prostoru před brankou prosadil důrazný Ondrej Rybnikár. Poslat Oceláře do dvoubrankového vedení mohl následně Tománek, ten ale v přečíslení dva na jednoho trefil pouze připraveného gólmana Dynama.

Krátce nato se blýskl Ochman, když lapačkou zastavil prudkou ránu Olivy od modré, směřující do třinecké sítě. Další přečíslení Ocelářů už pak gólem skončilo. Střelu Plandora sice dokázal Klas vyrazit, ovšem pouze před svou branku, kde už byl dorážející Ivan Korčák v jednoduché pozici. Zvýraznit náskok třineckého týmu mohl pár minut před začátkem druhé přestávky Tománek, jeho střelu ale Klas zneškodnil a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro domácí tým.

Náskok Ocelářů vzal ale za své hned v úvodní minutě třetí třetiny, když z nařízeného trestného střílení vyrovnal Jiří Bucek. Poslat svůj tým zpět do vedení mohl rovněž z trestného střílení Indrst, ten ovšem na Klase nevyzrál a pokračovalo se tak za vyrovnaného stavu. Následně Ochman vyjel proti Mazurovi a odpálil kotouč z jeho dosahu, hosté ovšem nakonec puk před branku dostali, sám před třineckým gólmanem ale Zeman neuspěl.

Homola poté ještě ranou od modré čáry neuspěl, když klec Pardubic o pár centimetrů minul, střela Michálka pouhých třináct sekund před koncem třetí části už si ale s pomocí Tobiáše Marguše cestu do sítě našla. Zdálo se tak, že je o vítězi rozhodnuto, Dynamo ovšem pouhou sekundu před koncem vyrovnalo po střele Tomáše Jelínka a duel tak pokračoval v nastaveném čase.

Oceláři si v prodloužení zahráli přesilovou hru, využít ji ovšem nedokázali a o vítězi tak rozhodly až samostatné nájezdy a jediný úspěšný exekutor, Dominik Chára.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec