Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci proměnili derby v jednoznačnou záležitost!

03.10.2015 · Martina Sikorová
Starší dorostenci měli do regionálního derby výborný vstup a už ve třetí minutě šli z proměněného trestného střílení do vedení, v dalším průběhu hry pak přidali Oceláři dalších osm branek a na konci zápasu tak mohli oslavit vysoké vítězství nad druhým týmem tabulky.
10.kolo, sobota 3.10.2015
Třinec
Vítkovice
9:1
Werk aréna
Třetiny: 3:0, 6:0, 0:1  Branky a nahrávky: 3. Plitko (TS), 6. Kalus (Lacka, Imrich), 15. Kvasnica (Kalus, Lacka), 23. Vochozka (Hrehorčák, Rufer), 24. Papaj (Kalus, Kvasnica), 31. Hrehorčák (Vochozka, Papaj), 35. Brabec (G. Radzienciak, Kalus), 36. Timotej Marguš (Plitko), 40. Hladonik (Vochozka, Imrich) – 51. Baláž (Ficek, Šala). Rozhodčí: Mrkva - Vengřín, Stonavský. Vyloučení: 5:4, navíc za faul Barteka (VIT) nařízeno TS (proměněné). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 387. Střely na branku: 59:18. Průběh utkání: 9:0, 9:1.  
Loubal – Hrachovský, Valíček, G. Radzienciak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Imrich – Plitko, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Papaj, Najsar
Kardinál – Veřmiřovský, Ficek, Slíž, Kučera, Malík, Bartek – Gřesík, Bernát, Šala, Baláž, Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Raška

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první gól se ve třinecké Werk aréně příliš dlouho nečekalo, už ve třetí minutě se na útočný výlet vydal Daniel Plitko, ve svém brejku byl faulován a následovalo tak trestné střílení. V něm domácí útočník nevymýšlel nic složitého a prudkou střelou propálil Kardinála. Krátce nato mohl vedení Třince zvýšit Najsar, který vložil hůl do rány Radzienciaka, vítkovický gólman ale dokázal udržet kotouč před brankovou čárou. Poté už se ale Oceláři radovali, když z prostoru mezi kruhy zamířil přesně pod horní tyč Jan Kalus.

Na druhé straně zahrozil Baláž, jehož střelu vyrazil Loubal přímo na hůl Slíže, ani hostující obránce ale dostat kotouč do sítě nedokázal. Lacka poté sice napálil pouze tyčku, Kalus ale vrátil kotouč před branku, odkud jej za záda Kardinála dopravil Michal Kvasnica. Hosté mohli následně kontrovat z brejku Gřesíka, který ale díky vracejícím se obráncům zakončit dle svých představ nedokázal.

V úvodu druhé části nejprve v přesilové hře přestřelil třineckou branku Ficek a o chvíli později se pak znovu radovali domácí mladíci, když Hrehorčák poslal puk zpoza branky na hůl Tomáše Vochozky, který se nemýlil. Kalus poté poslal kotouč Michalu Papajovi, který překonal Kardinála střelou z první a o šestý gól Ocelářů se následně postaral Patrik Hrehorčák, který usměrnil za záda Kardinála přihrávku Vochozky zpoza branky.

V přesilové hře se domácí střídačka radovala znovu, když v síti skončila střela Vojtěcha Brabce od modré. To ale nebylo ze strany Ocelářů vše, o necelou minutu později totiž vstřelil již osmý gól Timotej Marguš. V další početní výhodě Třince nejprve Kardinál výborným zákrokem sebral šanci Plitkovi, ale nakonec vítkovický gólman kapituloval po střele Jana Hladonika.

Završit desítku mohl poté v šestačtyřicáté minutě z přečíslení Kvasnica, který ale svou druhou branku nepřidal. V početní výhodě se následně dočkali prvního gólu také Vítkovice, když pod horní tyč třinecké branky zamířil Jozef Baláž. Na druhé straně poté neuspěl Hrehorčák, který se protáhl až před Kardinála a výborným zákrokem se chvíli nato blýskl Loubal, který zastavil dorážky hostů i přesto, že již byl trochu mimo svou klec.