Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři po pěti výhrách padli

28.11.2015 · Martina Sikorová
Oceláři sice inkasovali v utkání s Plzní už po dvaapadesáti sekundách hry, poté ale zásluhou Jakuba Lacky, jenž dnes zaznamenal své první dvě branky v juniorské extralize, a Robina Švani otočili průběh zápasu na svou stranu, nakonec se ale museli svěřenci trenéra Varadi smířit s těsnou porážkou.
24.kolo, sobota 28.11.2015
Třinec
Plzeň
3:4
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 3:1, 0:2   Branky a nahrávky: 26. Lacka (Pisarik), 33. Švaňa (Flok, Bartko), 34. Lacka (Pisarik) - 1. Starý (Kokoška), 36. Beneš (Suchý), 41. Suchý (Krliš, Kodýtek), 59. Petráš (Beneš, Kokoška). Rozhodčí: Mrkva - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 286. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.  
Dudáček – Hrachovský, Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský – Polak, Švaňa, Flok, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Schwarz, Pala
Kuchař – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Rajal, Starý – Petrák, Beneš, Švarc, Vlček, Vavřička, Krystl, Krliš, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první branku jsme v sobotním utkání příliš dlouho nečekali. Už po necelé minutě hry napřáhl po vyhraném vhazování obránce Dominik Starý a přesnou ranou překonal třineckého gólmana. Krátce nato mohli jít Indiáni do dvoubrankového trháku, pokus Kvasničky v přečíslení dva na jednoho ale dokázal Dudáček vyrazit mimo tři tyče.

Oceláři se do první větší šance dostali až po zaváhání plzeňské obrany, její kiks ale Jakub Lacka potrestat nedokázal. A radovat se svěřenci trenéra Varadi nemohli ani po závaru před Kuchařem, kdy se jim kotouč do sítě procpat nepodařilo. Výborný zákrok na druhé straně následně předvedl Dudáček, který se velmi rychle přesunul a zabránil tak Kodýtkovi ve střele do poloodkryté klece.

Do druhé části vstoupili Oceláři v početní výhodě, kterou jim nabídl Václav Krliš, když pouhých třiadvacet sekund před první sirénou v útočném pásmu podrazil třineckého kapitána a na dvě minuty tak oslabil svůj tým. Třinečtí mladíci ještě tuto početní výhodu využít nedokázali, v té další už ale nedovolený zákrok soupeře potrestali. Po přihrávce Alexe Pisarika napřáhl na pravém kruhu Jakub Lacka, prostřelil Kuchaře a svým prvním gólem v juniorské extralize vyrovnal stav utkání.

Poslat Oceláře do vedení mohl krátce nato Bartko, který pálil po zmatcích před plzeňskou brankou, proti jeho střele ale vytáhl povedený zákrok hostující gólman. O pár minut později už se ale Oceláři radovali. Střelu Floka v přečíslení vyrazil brankář Plzně na hůl Robina Švani, který už neměl problém s posláním kotouče do sítě. Časomíra poté nestačila odečíst ani jednu minutu a skóre na světelné tabuli se měnilo znovu.

Alex Pisarik našel dlouhou přihrávkou Jakuba Lacku za obranou hostů, věkem ještě starší dorostenec se rozjel do brejku a z něj překonal Kuchaře. Z dvoubrankového vedení se ale Oceláři dlouho neradovali. V útočném pásmu se ke kotouči dostal Václav Krliš a ranou k bližší tyči snížil gólovou ztrátu svého týmu.

Jen pár desítek sekund po startu poslední části už bylo vyrovnáno, když z prostoru před brankou uklidil kotouč pod horní tyč Filip Suchý. Vrátit Třinec do vedení mohl Martin Pala, který ovšem z dorážky beton Kuchaře nepřekonal a radovat se třinecký útočník nemohl ani o chvíli později, když po přihrávce Hladonika od mantinelu branku Plzně netrefil. Další velkou šanci měl o chvíli později Jakub Lacka, který zůstal sám před brankou, z těžké pozice se ale domácímu hráči zkompletovat hattrick nepodařilo.

I v dalším průběhu závěrečné třetiny byli Oceláři aktivnější, když už se ale zdálo, že duel bude pokračovat do prodloužení, udeřili hosté. Po přihrávce Beneše dostal kotouč do sítě Šimon Petráš a rozhodl tak o vítězi dnešního utkání. Oceláři sice ještě sáhli k power-play, vyrovnat se jim už ale nepodařilo a navíc mohli inkasovat popáté, trefit odkrytou klec však hosté z Plzně nedokázali.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec