Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O vítězství nad Kometou rozhodli junioři těsně před koncem utkání!

20.11.2015 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Wojnara s Kometou nejprve prohrávali, ve druhé třetině ale dokázali zásluhou Michala Kovařčíka a Petra Heidera otočit vývoj utkání na svou stranu, na což domácí hráči odpověděli vyrovnáním, necelé tři minuty před závěrečnou sirénou ale zajistil Ocelářům všechny body Ondřej Kovařčík.
21.kolo, pátek 20.11.2015
Kometa Brno
Třinec
2:3
DRFG Arena
Třetiny: 1:0, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 8. Nováček (Dupljaku, Garčic), 44. Nováček (Dupljaku, Mikyska) – 26. M. Kovařčík (Lacka, Pala), 33. Heider (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 58. O. Kovařčík (Jašek, Zahradníček). Rozhodčí: Čech - Skopal, Lainka. Vyloučení: 5:4, navíc Dvořák (KOM), Nováček (KOM) a Miloš Roman (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování, Dupljaku (KOM) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 119. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.  
Gerža – Furch, Švejda, Mikyska, Kubeš, Kabelka, Šnajnar, Kupčík – Lunter, Dvořák, Nováček, Biolek, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Král, Grünwald, Pokorný
Dudáček – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Stránský, Heider – Lacka, Švaňa, Jašek, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Miloš Roman, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Již od úvodních minut byli na ledě brněnské DRFG Areny aktivnější hosté, kteří však ztroskotávali pouze na výborném Geržovi v brankovišti Komety. Ten zazářil zejména při souhře Bartka s Flokem, když druhý jmenovaný dorážel z hranice brankoviště pouze do betonu strážce svatyně brněnského celku. Po tlaku hostů se tak radovali domácí.

Po nepřesné rozehrávce na vlastní modré čáře se puku zmocnil Dupljaku, při přečíslení 2 na 1 našel na zadní tyči volného Filipa Nováčka, který pouze nastavil hůl a poslal kotouč do odkryté svatyně. Po vstřelené brance se hra vyrovnala, domácí byli místy aktivnější, ovšem další branku úvodní dějství ve městě pod Špilberkem nenabídlo.

Než se diváci v ochozech stačili pohodlně usadit, tak hned po pěti vteřinách hry měl obrovskou šanci při končící přesilovce Roman, ale proti bezchybnému Geržovi neuspěl. Oceláři se ale dočkali o pět minut později, kdy po přihrávce Lacka doputoval puk k Michalu Kovařčíkovi, který následně forhendovou kličkou překonal ležícího Geržu.

Hosté poté byli aktivnější, po většinu času kontrolovali puk a zaslouženě otočili vývoj utkání, když sedm minut před koncem prostřední dvacetiminutovky zamířil přesně z mezikruží obránce Petr Heider. Třinečtí si již zbytek třetiny pohlídali, a odcházeli tak do kabin s náskokem jedné branky.

Brněnští vletěli do poslední části jako vítr a odměnou jim bylo vyrovnání, které zařídil po krásné stahovačce a následné střele pod víko v utkání podruhé přesně mířící Filip Nováček. Domácí stupňovali svůj tlak, velkou šanci měl Pokorný, ovšem jeho rána po ledě z mezikruží za zády Dudáčka neskončila. Přesně v polovině závěrečné části hry měl dobrou příležitost Ondřej Kovařčík, ale domácí brankář se opět vyznamenal zákrokem lapačkou.

Klíčová chvíle třetí třetiny a celého utkání přišla v sedmapadesáté minutě, kdy usedl na trestnou lavici Dvořák a hosté početní výhodu zužitkovali. Po kombinaci Zahradníčka a Jaška se k puku dostal před brankovištěm volný Ondřej Kovařčík a přesnou střelou do prázdné branky rozhodl o dělbě bodů.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Celé utkání rozhodla chyba v závěru třetí třetiny. Soupeř potrestal naše vyloučení brankou v přesilovce a tahle situace celý zápas rozhodla. Šance na naší straně byly, ale dnes nám to tam prostě nepadalo.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): První třetina jasně patřila nám, soupeře jsme výrazně přestříleli. Druhá dvacetiminutovka byla z obou stran vyrovnaná, celé utkání rozhodl závěrečný faul. Nabídnutou přesilovku jsme zužitkovali a odvážíme si důležité tři body.