Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jediný gól na výhru v Olomouci juniorům nestačil

10.09.2015 · Martina Sikorová
Také ve druhém zápase Oceláři inkasovali jako první, stejně jako ve Zlíně ale dokázali vyrovnat, na druhý olomoucký gól už třinečtí junioři odpovědět nestačili a nadále tak čekají na první výhru v této sezóně. Autorem jediného gólu byl Jan Bartko.
3.kolo, čtvrtek 10.9.2015
Olomouc
Třinec
2:1
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 23. Konečný (Spurný), 47. Nesvadba (Kropáč, Ministr) - 34. Bartko (Zahradníček, M. Kovařčík). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Vožda. Vyloučení: 6:1, navíc Christov (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 21:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.  
Urbisch - Nesvadba, Spurný, Klvaňa, Metelka, Kališ, Hes - Kropáč, Fejko, Pavlovský, Beták, Kuba, Horák, Ministr, Macuh, Heža, Konečný, Jeklič, Müller
Hlaváč - Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider - Stuchlík, Kaukič, Petrák, Švaňa, Trčka, Samohejl, Flok, D. Kofroň, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Christov, Murín

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Po úvodním buly se před Hlaváče nastěhovali právě Hanáci, kteří se snažili překvapit hostujícího brankáře. To jim ale nebylo příliš platné. Hra se přelévala ze strany na stranu, ani jeden z celků si však v prvních minutách nedokázal vytvořit šanci, která by byla blízko gólu.

Až v sedmé minutě našel Horák přihrávkou před bránu Betáka, který se pokoušel dostrkat kotouč až za Hlaváčova záda. Snaha slovenského útočníka ale byla zbytečná. O chvíli později ale nechybělo moc a z gólu se mohli radovat Třinečtí, když před Murínem zůstala poloodkrytá brána, olomoucký brankář se ale stihl v posledním momentu přesunout k levé tyčce.

O chvíli později mohli Hanáci znovu děkovat Urbischovi. Sztwiertnia prokličkoval až do útočného pásma, kde zkusil vymíchat Urbische a zakončit, to se mu ale nepovedlo. Olomoucký brankář i přes zmatek před bránou dokázal puk třineckému útočníkovi vypíchnout a domácí obrana jej stihla včas dostat z dosahu třineckých hráčů.

Oceláři viditelně přidali a jen necelou minutu nato se na bránu Olomouce řítil Christov. Toho stíhali dva obránci Kohoutů, forvard Ocelářů ale přece jen zkusil vystřelit. Urbisch byl zasypán pořádnou sprškou ledu, i přesto ale puk dokázal vyrazit holí. Jen pár vteřin před koncem první třetiny se o gól do šatny mohli postarat Hanáci. Ti se rychle přesunuli před Hlaváče, párkrát si prohodili puk a kotouč už skákal téměř na hraně brankoviště, nikdo jej ale nedokázal včas doklepnout až za záda třineckého brankáře.

Chvíli po začátku druhé periody se k puku dostal ve středním pásmu Fejko. Prokličkoval až před Hlaváče a i přes osekávání dvou protihráčů zkusil vystřelit, kotouč ale v síti neskončil. Ve třiadvacáté minutě se ale poprvé měnilo skóre zápasu, když jeden z útočníků na výjimku, a to Martin Konečný mířil přesně nad vyrážečku Hlaváče. Blízko k další brance měla jen pár minut poté další „výjimka“. Šimon Beták se dostal do samostatného úniku, jeho cestu ale zastavil hvizd rozhodčího a ofsajd.

Po polovině utkání ujel ve vlastním oslabení třinecké obraně Ministr, přidat další branku ale nedokázal. Naopak Jan Bartko dokázal na Urbische vyzrát a srovnat tak skóre utkání. Ani dva pokusy Floka a Sztwiertni úspěšné nebyly, a tak oba týmy odcházely do kabin za vyrovnaného stavu.

Na začátku třetí třetiny pak Třinec znovu zkoušel pozornost olomouckého brankáře, ten ale dál držel svůj tým ve hře. Ve čtyřicáté sedmé minutě už se domácí radovali z další branky, když Nesvadba jen tak nahodil puk do pásma, a ten skončil v bráně. Rozhodčí však rozpažil. Po jedenácti vteřinách se ale olomoucký kapitán David Nesvadba přece jen dočkal. Třinečtí se snažili srovnat za každou cenu.

Urbisch pak měl plno práce, když se puk znovu ocitl až v brankovišti a hosté doráželi, olomoucký brankář ale výborným zákrokem udržel ve vedení Kohouty. Jiné to nebylo ani pár minut před koncem, kdy po střele Ocelářů lovil domácí brankář puk až na hraně brankoviště a i podruhé reagoval Urbisch spíš reflexivně.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec