Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři třikrát dotáhli náskok Zlína, v nájezdech ale padli

05.09.2015 · Martina Sikorová
K prvnímu zápasu nové sezóny vyrazili třinečtí junioři do Zlína, kde sice třikrát prohrávali, ve všech případech ale dokázali vyrovnat a o vítězi tak rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější domácí. O první góly sezóny se postarali Michal Kovařčík, Jan Bartko a Vít Christov.
1.kolo, sobota 5.9.2015
Zlín
Třinec
4:3sn
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 10. Gazda (Miko, Gago), 23. Kolařík (Strmiska, Pavlůsek), 51. Dalajka, rozh. nájezd Karafiát - 18. M. Kovařčík (Christov, Michal Roman), 40. Bartko (M. Kovařčík, Zahradníček), 55. Christov (Zahradníček, Bartko). Rozhodčí: Obadal - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 5:4, navíc Hladíš (ZLN) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 169. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Haloda - Kosorin, Sirota, Váňa, Kolařík, Schmied, Procházka, Gazda - Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Pavlůsek, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Bumbál
Dudáček - Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Haman - Kaukič, Petrák, Švaňa, Flok, Trčka, D. Kofroň, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Miloš Roman, Christov, Murín, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ze začátku zápasu byli aktivnější Oceláři, ale byl to Zlín, kdo se ujal v desáté minutě vedení. Nejprve se nepískalo zakázané uvolnění na straně Třince, Ševci se poté zmocnili puku a rychle přenesli hru na druhou stranu, kde se ke střele dostal Miko, jehož střelu Dudáček ještě vytěsnil, ale na dorážku Daniela Gazdy byl už krátký. Berani tak trochu nečekaně vedli a vstřelená branka jim psychicky hodně pomohla.

Ovšem v sedmnácté minutě šel na trestnou zlínský obránce Schmied a Třinec hrál přesilovku. Tato disciplína se pro Oceláře v tomto zápase ukázala jako klíčová. Když se hosté usadili v útočném pásmu, dostal se puk na Christova, který jej přes šířku kluziště předložil Michalu Kovařčíkovi a jeho dělovka skončila až v brance Halody. O chvíli později mohlo být s domácími ještě hůř, puk se totiž svezl po výstroji Halody až za jeho záda, spadl na čáru a až na poslední chvíli jej domácí gólman stačil schovat pod lapačku.

Začátek druhé periody patřil Ševcům. Michal Kolařík vyslal nenápadnou střelu od mantinelu a ta možná trochu překvapivě skončila až v bráně Dudáčka. Hosté se snažili na nepříznivý stav odpovědět a často se tak pouštěli do útočení a vzadu riskovali. To se jim také nejednou málem vymstilo. V jedné z šancí se ocitl Stiksa, ale puk zlínskému hráči příliš nesedl na hůl a kličku do forhendu mu tak Dudáček zlikvidoval. Nakonec se ale Oceláři ve druhé třetině přece jen dočkali.

Po vyhraném buly se v přesilové hře ke střele od modré dostal Jan Bartko a jeho dělovka skončila až za zády Halody, který přes clonící hráče nemohl nic vidět.

V pětačtyřicáté minutě byli hosté blízko vedení, puk už měli na čepeli před prázdnou bránou, ale po střele se vrhl tygřím skokem gólman Haloda a na poslední chvíli zastavil puk lapačkou před brankovou čárou. Poté prázdnou klec minul i Michal Kovařčík, který svůj pokus otřel jen o břevno a zlínští Oceláře za neproměněné šance vytrestali. K puku se po chybné rozehrávce dostal Patrik Dalajka a uklidil kotouč za záda Dudáčka.

Domácí tak opět vedli, ale opět si vedení nechali vzít. Třinec udeřil po krásné kombinaci a jak jinak než v přesilovce. Bartko předal od modré puk k mantinelu, přes šířku kluziště ho Zahradníček poslal na druhou stranu, kde z první vypálil Vít Christov a jeho střela zamířila přesně k tyči.

Šedesát minut tedy o vítězi nerozhodlo a došlo na prodloužení. V něm spálili své šance Roman i domácí Lainka a zápas tak nabídl nájezdy. V těch dominovali ševci. Jak Jiří Karafiát, tak Gago byli úspěšní, naopak na třinecké straně nenašel na Halodu recept nikdo.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Třinec byl velmi těžký soupeř na rozjezd a řekl bych, že dnes vyhrál šťastnější tým. Utkání se přelévalo nahoru, dolů, chvilku jsme byli lepší my, chvilku soupeř, remíza po šedesáti minutách tak byla spravedlivá. Chtěl bych klukům poděkovat, protože tady máme mladý tým, který se musí do juniorky teprve zapracovat, aby si zvykl na tempo a silové pojetí hry. Takže o to víc děkuji hráčům za výkon.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Na první zápas měl ten duel výbornou úroveň. Samozřejmě to bylo trochu nervózní z obou stran, tak jak už to u prvních zápasů bývá. Dneska jsme se s trenérem domácích shodli, že rozhodlo štěstí. Zlínští byli opravdu šťastnější ať už při nájezdech, nebo ve hře, kdy jsme asi dvakrát nedostali puk do prázdné brány. Pak tam ještě byly asi tři tyčky, ale co se týče naší hry, tak jsem spokojen. Tam není co vytknout. Drželi jsme se toho, co jsme si řekli před zápasem a doufejme, že to tak bude pokračovat a odrazí se to i ve výsledcích.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice