Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Závěrečný tlak body nepřinesl, raduje se Zlín

18.09.2015 · Daniel Ježek
Třetím kolem pokračovala Tipsport extraliga, Oceláři na svém ledě hostili PSG Zlín. Hráči s dráčkem na prsou měli lepší vstup do zápasu, hosté ale dokázali srovnat krok a dvěma brankami odskočit. Po snížení Polanského se Slezané v závěru pokusili o srovnání, nepomohla jim k tomu ani přesilovka šesti proti třem. Tři body bere Zlín.
3.kolo, pátek 18.9.2015
Třinec
Zlín
1:2
Třetiny: 0:0, 0:2, 1:0  Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl, Dravecký) – 23. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš. Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 611. Střely na branku: 38:19. Zblokované střely: 9:13. Hity: 19:18. Vhazování: 38:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2.  
Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), M. Doudera, Hrabal, Linhart, Foltýn, Adámek – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Orsava, Kreps, Hrňa.
Štůrala (Kašík) – Řezníček, A. Holík, Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Kotvan – Sýkora, Cibák (A), Kubiš – Veselý (C), P. Holík, Ondráček – Říčka, Vlach, Okál – Čech, Sedláček, Šťastný.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu byl lepší v podání domácích hráčů. Oceláři si hned po pětačtyřiceti vteřinách vybojovali početní výhodu, v ní se mohl prosadit Kreps. Ten dostal nabídku po Hrňově akci, kotouč ale letěl těsně vedle. Následný pokus Milana Doudery vyrazil Štůrala.

Slezané i v dalších minutách drželi otěže duelu, hostující brankář měl co dělat, aby udržel čisté konto. Na Štůralu postupně nevyzráli Polanský, Orsava či Irgl. Zlín se do první větší šance dostal v minutě osmé a hned z toho mohla být úvodní branka. Rána Urbance ale skončila na tyči Hamerlíkovy klece.

Hosté se postupně dostávali do hry, Oceláři jim nabídli dvě přesilovky. Ani jednu ale nedokázali Zlínští využít. Velkou šanci Veselého vychytal Hamerlík.

Zlínští tak zahrozili až po první přestávce. Veselý sice nedokázal trefit Ondráčkův pas, další útočná akce už branku nabídla. Ocelářům scházely čtyři vteřiny k ubránění oslabení, když do třineckého pásma vlétl Tomáš Sýkora, který střelou mezi betony třineckého brankáře otevřel skóre zápasu.

Hned v následující minutě mohl na trefu Zlína zareagovat Hrňa, ten ale ani nadvakrát nedokázal překonat Štůralu. Udeřili tak opět hosté. Orsava přišel o kotouč, ten se odrazil k nehlídanému Pavlu Kubišovi, který trefil horní růžek Hamerlíkovy klece – 0:2.

Další průběh prostřední části byl poněkud nervózní. Zlínští bránili své vedení, Oceláři se nemohli dostat ke větším šancím. Po uplynutí třicáté páté minuty dostali Oceláři příležitost přesilovky čtyř proti třem a vzápětí také klasickou výhodu. Paradoxně se však mohli radovat hosté, Kubiš v úniku ale Hamerlíka nepřekonal.

Hráči s dráčkem na hrudi v úvodu poslední periody úspěšně ubránili oslabení, pak přepnuli na vyšší obrátky. Zlínští nabídli Ocelářům přesilovku pěti proti třem, tu dokázalo útočné komando pěti útočníků využít. Střelu Irgla od modré sice Štůrala ještě vyrazil, na dorážku Jiřího Polanského už ale byl krátký – 1:2.

Oceláři pokračovali ve zvýšené aktivitě, Ševci se po zbytek třetí třetiny spoléhali na rychlé brejky. Hráči s dráčkem na hrudi bušili do vrat zlínské defenzívy, Štůralu se jim ale překonat nedařilo. Ve velkých šancích vyhořeli Kreps, který přestřelil odkrytou branku, nebo Matuš, jemuž zlínský brankář ukradl kotouč z čepele.

Zlínští se dvě a půl minuty před koncem nechali vyloučit do tří, Oceláři měli k dispozici dvě minuty dvojnásobné početní výhody. Tu trenéři ještě zesílili odvoláním Hamerlíka, to se ale domácím málem vymstilo. Holík od červené čáry nedokázal trefit odkrytou klec.

Blízko k vyrovnání měl Irgl, třinecký forward ale z mezikruží Štůralu nepřekonal. Zlínští dokázali ustát třinecký tlak, domů tak odjíždějí se třemi body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (trenér Třince): "Dnes jsme si nezasloužili vyhrát. První dvě třetiny jsme neodehráli vůbec tak, jak jsme si představovali. Vázla nám rozehrávka, Zlín velmi zodpovědně bránil střední pásmo. V obranném pásmu hrál velmi urputně, zblokoval strašně moc střel. A když už tam něco prošlo, tak to vychytal výborný Štůrala. Dnes to z naší strany nebyl dobrý výkon, Zlínu blahopřeji k vítězství."

Juraj Jurík (asistent trenéra Zlína): "Do Třince jsme přijeli s taktikou přečkat první třetinu, to se nám povedlo. Myslím, že to je klíčová věc našeho úspěchu. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, my, na rozdíl od domácích, využili své šance. V poslední periodě jsme zuby nehty bránili výsledek. Bylo tam několik oslabení, za přispění výborného Tomáše Štůraly jsme zvítězili."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice