Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci vyhráli první finálový zápas!

28.03.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci měli do prvního finálového zápasu bleskový nástup a po brankách Švani a Miloše Romana šli rychle do vedení. Hosté z Hradce sice dokázali několikrát stáhnout náskok, na vítězství Ocelářů už ale nic změnit nedokázali a svěřenci trenéra Muchy se tak ujímají v sérii vedení.
F, sobota 28.3.2015
Třinec
Hradec Králové
5:3
Werk aréna
Třetiny: 3:1, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 2. Švaňa, 4. Miloš Roman (Adámek, Kofroň), 14. Bartko (Miloš Roman, Kofroň), 23. Flok (Sztwiertnia, Adámek), 55. Stuchlík (Kaukič) - 10. Hnik (Zahradník), 43. Zahradník (Chalupa, Hnik), 59. Malík (Matouš). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:8, navíc Hofman (HKR) 10 minut osobní trest za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1104. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3. Stav série: 1:0.  
Hlaváč - Hrachovský, Haman, Doudera, Radzienciak, Michal Roman, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek - Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Plitko, Hladonik, Sztwiertnia, Miloš Roman
Groh - Havránek, Lier, Šimůnek, Fanderlík, Kynčl, Luštinec, Hroudný, Veselý - Exner, Matouš, Zahradník, Hofman, Malík, J. Moník, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, F. Moník, Hejna

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Osmasedmdesát vteřin, tak dlouho jsme v třinecké Werk aréně čekali na úvodní finálový gól, o který se postaral Robin Švaňa. Třinecký útočník získal kotouč v útočném pásmu a střelou z levého kruhu jej poslal za záda Groha. O chvíli později bylo na domácí střídačce ještě veseleji, když ze stejného místa vypálil v početní výhodě Miloš Roman a kotouč z jeho hole doklouzal až za brankovou čáru.

Také Lvi dokázali první přesilovou hru využít, když z dorážky dostal kotouč do sítě František Hnik, čímž ukončil Hlaváčovu sérii bez inkasovaného gólu. Jednobrankový rozdíl ale příliš dlouho nevydržel a opět se radovali Oceláři, když od modré zamířil do horního růžku Jan Bartko. Hosté si poté vytvořili v závěru první periody poměrně slušný tlak, v gól jej ale neproměnili a do kabin tak odcházeli svěřenci trenér Muchy s dvoubrankovým náskokem.

Také vstup do prostřední dvacetiminutovky vyšel lépe třineckým mladíkům, když v početní výhodě překonal Groha střelou z mezikruží Adam Flok. Další gól už pak v této části hry nepadl, hosté od něj ale nebyli daleko po risku Hlaváče, který vyjel ze své branky a kotoučem trefil jednoho z hostujících hráčů, naštěstí pro něj ale puk v síti neskončil.

Závěrečnou třetinu odstartovali lépe královéhradečtí Lvi. Po obtočce kolem branky snižoval Tomáš Zahradník a chvíli na to byl v dobré šanci také Malík, hostujícímu hráči ale zabránil v zakončení za cenu faulu Hrachovský. Hradečtí hráči ale početní výhodu využít nedokázali a byli to znovu oni, kdo inkasoval.

Kaukič přihrál v útočném pásmu Kryštofu Stuchlíkovi a ten svým prvním gólem v play-off poslal Oceláře znovu do tříbrankového vedení. Poslední gól pak padl necelé dvě minuty před koncem po střele Davida Malíka k bližší tyči.

Hosté poté zkusili hru se šesti bruslaři a dokázali si vytvořit tlak před Hlaváčem, ten ale s pomocí svých spoluhráčů dokázal zlikvidovat všechny šance Lvů a po hvizdu rozhodčího tak mohli Oceláři oslavit první výhru v sérii s více než tisícovkou fanoušků.


Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Věděli jsme, že soupeř má velice dobré přesilové hry. My jsme se na to připravovali, bohužel hned první oslabení jsme špatně odehráli a jsem rád, že ve zbývajícím čase jsme je hráli mnohem lépe. Je to finále, takže nemůžeme čekat jednoznačné výsledky. Každopádně teď nás čeká velice těžké utkání v pondělí v Hradci a zítra už se na ně musíme připravovat.
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec