Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci podlehli Brnu v prodloužení

18.03.2015 · Martina Sikorová
V úvodním semifinále s brněnskou Kometou si Oceláři dvakrát vytvořili jednobrankový náskok, o něj ale přišli. Do vedení se poté dostali hosté, na což ještě stihl v posledních sekundách základní hrací doby odpovědět Dominik Molin, v prodloužení se ale nakonec radovali domácí a třinečtí mladíci tak budou v pátek odvracet konec sezóny.
SF, středa 18.3.2015
Kometa Brno
Třinec
5:4p
DRFG Arena
Třetiny: 0:1, 4:2, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 21. Nečas (Novák, Zábranský), 28. Zábranský (Nečas, Král), 29. Svoboda (Novák, Nečas), 37. Novák (Nečas), 65. Süss (Nečas) – 15. Raška (Hrehorčák), 25. Michálek (Roman), 32. Hladonik, 60. Molin (Hrehorčák, Krzak). Rozhodčí: Skopal - Bernard, Lainka. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 40:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.  
Dostál – Jeřábek, Zábranský, Kučera, Král, Vašíček, Mikyska – Novák, Gajarský, Škvrně, Krejčí, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, Čajkovič, Nečas
Ochman – Adámek, Klocek, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Molin, Raška, Roman, Przybyla, Kalus, Hrehorčák, Papaj, Hladoník

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina semifinálového zápasu mezi brněnskou Kometou a třineckými Oceláři se nesla v rychlém tempu. Sotva hráči naskočili na led, už měl Petr Krejčí ve druhé minutě na své holi gól. Po pohledné individuální akci, kdy si vybruslil od mantinelu a položil bránícího hráče, ovšem nedokázal puk propasírovat podél levé tyčky do třinecké sítě.

Nezdar ze začátku zápasu nicméně brněnské hráče ještě více nakopl. Ani Filip Král ovšem svůj tým neposlal do vedení. Z nadějné pozice mezi kruhy orazítkoval chvíli nato pouze břevno hostující brány.

V druhé desetiminutovce měli mírně navrch hosté. Ve čtrnácté minutě otevřel gólový účet zápasu Adam Raška, který z pravého kruhu prostřelil přesunujícího se Dostála. Ten musel hned poté vytáhnout další solidní zákrok proti pokusu Przybyly zblízka.

Brňané zahrozili v prvním dějství ještě jednou, když Zábranský našel krásně od modré čáry Nečase stojícího na levém kruhu. Mladý brněnský útočník ale prudký puk z voleje za Ochmanova záda neumístil. Do kabin se tak šlo za třineckého vedení.

V prostřední části se s góly roztrhl pytel. Hned osmnáct vteřin po vhazování ve středovém kruhu se po přesné přihrávce prosadil z oblasti mezikruží Martin Nečas. Vyrovnaný stav ovšem vydržel v brněnské DRFG Areně pouhé čtyři minuty. Ocelářům totiž vedení vrátil Jakub Michálek. Poté se činili hlavně rozhodčí, kteří dvakrát v krátkém časovém úseku vyloučili hosty za příliš mnoho hráčů na ledě.

Brněnští využili nabídnuté příležitosti bezezbytku, když se tvrdou ránou z vrcholku pravého kruhu po Nečasově nahrávce prosadil Libor Zábranský. Na straně domácích bylo o necelé dvě minuty ještě veseleji. Poprvé v zápase totiž poslal modrobílé do vedení Matěj Svoboda, jenž si poctivou prací na brankovišti dokráčel pro gól z dorážky.

Třinečtí nicméně ve dvaatřicáté minutě kontrovali. O vyrovnání se postaral Jan Hladonik, který vypálil nechytatelně z vrcholku pravého kruhu. Smírný stav ovšem vydržel pouze necelých pět minut. V oslabení se totiž utrhl Martin Nečas, který v situaci dva na jednoho ukázkově naservíroval kotouč na holi volného Matěje Nováka.

Třetí část byla na šance hodně chudá. A tak zásah Dominika Molina pouhých třináct sekund před koncem přišel doslova jako rána z čistého nebe. Zápas tak nakonec dospěl do prodloužení. Sílící tlak Brna nakonec vyústil ve vítěznou trefu Jan Süsse, jenž se prosadil z hranice brankoviště.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Vstup do utkání byl z naší strany vlažnější, od druhé třetiny jsme ale hráli lépe. Začali jsme víc bruslit, zjednodušili hru a hlavně proměnili přesilovku pět na tři, to byl klíčový moment. Pak jsme dali i gól ve vlastním oslabení. Trošku nás mrzí závěr, kdy jsme dostali třináct sekund před koncem gól. V prodloužení jsme ale potvrdili, že jsme výborně připravení a máme výtečný tým. Soupeře jsme k ničemu nepustili, byli jsme pořád na kotouči, stříleli a tlačili se do brány. Jsme moc rádi, že jsme vítězství strhli na naši stranu.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Zápas ovlivnili rozhodčí, nevím, co víc bych k tomu dodal. Kluci dřou jedenáct měsíců jako blázni a pak přijde člověk, který utkání takto znehodnotí.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec