Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci jsou v semifinále!

16.03.2015 · Martina Sikorová
Oproti úvodnímu zápasu čtvrtfinále nabídlo dnešní utkání na ledě Kladna o tři branky více a protože se také tentokrát prosazovali pouze Oceláři, je série u konce. Třinečtí mladíci tak postupují do semifínále, které startuje na ledě staré Werk arény již tuto sobotu.
ČF, pondělí 16.3.2015
Kladno
Třinec
0:5
ČEZ Stadion
Třetiny: 0:4, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 5. Jašek (TS), 12. Kofroň (Haman, Jašek), 13. Hrehorčák (Kaukič), 15. Haman (Adámek, Miloš Roman), 47. Kaukič (Michal Roman). Rozhodčí: Kostourek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:4, navíc za faul Patyka (KLA) nařízeno TS (proměněné), Zajíc (KLA) a Valíček (TRI) 5 minut a do konce utkání za hrubost. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 275. Střely na branku: 22:39. Průběh utkání: 0:5. Konečný stav série: 0:2.  
Stahl - Malý, Šíma, Zajíc, Zelingr, Chládek, Kiml, Smrž - Řepka, Patyk, Okegawa, Keszi, Čermák, Janeček, Hrabík, Borkovec, Bláha, Čečetka, Kubík, Pejchal
Hlaváč - Hrachovský, Valíček, Haman, Michal Roman, Doudera, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek - Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Plitko, Jašek, Sztwiertnia, Miloš Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do pondělního utkání vstoupili lépe třinečtí mladíci, kteří si hned v úvodu vybojovali početní výhodu. Během této přesilové hry se do brejku dostal Lukáš Jašek, byl v něm zastaven nedovoleně a z nařízeného trestného střílení poslal bekhendovým blafákem kotouč za záda Stahla. Po vyloučení autora prvního gólu pak mohli Rytíři vyrovnat, Patyk ale s dorážkou neuspěl.

Ve dvanácté minutě pak nejprve tečoval kotouč do kladenské sítě David Kofroň a o třicet sekund později zužitkoval přesnou přihrávku Kaukiče střelou do odkryté branky Patrik Hrehorčák. A ani na další gól nečekali Oceláři dlouho, o chvíli později totiž propálil domácího gólmana střelou z mezikruží Filip Haman.

Prostřední periodu odstartovaly dva samostatné úniky. Sztwiertnia ale bekhendovou střelou mezi betony neuspěl a na druhé straně následně zlikvidoval forhendový blafák Bláhy třinecký gólman. Hlaváč poté v polovině utkání hodně zariskoval, když vyjel rozehrát daleko ze své branky, Bláha ale odkrytou klec trefit nedokázal.

A ze svého druhého úniku se neprosadil ani Sztwiertnia, jenž v tomto případě neuspěl s kličkou alá Tomáš Hertl a z gólu se nemohl radovat ani Kofroň, který netrefil odkrytou klec. A mohlo tak být sníženo po akci Zelingra, jeho přihrávku ale poslal Hrabík pouze do dobře postaveného Hlaváče.

Závěrečná část pak nejprve nabídla dobrou šanci Plitka, který ale trefil pouze přesunujícího se Stahla a na druhé straně pak neuspěl s tečí a dorážkou Čečetka. Mnohem lépe si následně počínal Michal Roman, který na sebe navázal dva protihráče, poté přihrál Lukáši Kaukičovi a třinecký útočník zakončil celou akci přesnou střelou bekhendem.

A nenudily ani poslední minuty celé série. Borkovec ale s dorážkou po skrumáži před třineckou brankou neuspěl a gólem neskončil ani únik Hrehorčáka. Necelou minutu před koncem pak došlo k pěstní výměně mezi Zajícem a Valíčkem a pro oba kohouty tak skončil duel o osmnáct sekund dříve po vyloučení na pět minut a do konce utkání za hrubost.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): Zápas v Třinci byl daleko zajímavější. Tady byla vidět kvalita Třince, vyhráli i celou základní část, takže tady nebylo co řešit, ale bylo by to zajímavé, kdyby jsme dali jeden nebo dva góly. Bylo by to zajímavější a rušnější. Takhle bez toho gólu to není takový elán. Letošní sezónu hodnotím spíš kladně, protože tenhle zápas nemá cenu rozebírat. My jsme se dostali přes tu Spartu a to bylo asi naše maximum.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Obě utkání byla úplně rozdílná. Rytíři hráli u nás výborně, hlavně první půlku utkání. Ve třetí třetině už jsme pomalu začínali být lepší. Dnes nás trochu zaskočili, čekali jsme, že budou důraznější a řekl bych, že dneska nastoupili s velikým respektem. Tím, že byla první třetina tak snadná, tak jsme začali ve druhé kupit obrovské chyby a můžeme jen gólmanovi děkovat,že nepadl gól, chytil tam tři samostatné úniky. Stejné to bylo i ve třetí třetině, kdy jsme na to hráče upozorňovali, tak tam znovu nějaké šance byli. Naštěstí měli dnes domácí slepé střely a když už překonali brankáře, tak trefili tyčku. Za tu sérii jsme samozřejmě rádi, to že nepadl gól do naší sítě, za to můžeme děkovat našemu brankáři. Teď jsme určitě rádi za každý den volna, že se můžeme dát dohromady.