Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

To byl obrat! Ocelářský dorost přestřílel Litvínov 6:3!

04.03.2015 · Martin Stebel
RAKO extraliga staršího dorostu nabídla ve středu 4. března první utkání osmifinálové série. Klání Třince s Litvínovem přineslo vývoj jako na houpačce. Severočeši ještě v úvodu třetí části vedli, ovšem domácí převedli velkolepý obrat a triumfují poměrem 6:3. Odveta je na programu ve čtvrtek od 14 hodin na ploše Werk arény na Lesní.
OF, středa 4.3.2015
Třinec
Litvínov
6:3
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 2:2, 4:0  Branky a nahrávky: 26. Švaňa (Plitko, Bartko), 35. Kofroň (Kaukič), 43. Hrehorčák (Janiczek), 46. Flok (Poruba), 55. Flok (Poruba, Kaukič), 60. Švaňa - 14. Havelka (Reichel), 31. Drašar (Brejžek, Reichel), 37. Najman (TS). Rozhodčí: Koziol - Ganger, Konvička. Vyloučení: 3:3, navíc za faul Kaukiče (TRI) nařízeno TS (proměněné), za faul Hrachovského (TRI) nařízeno TS (neproměněné) a Plitko (TRI) 5 min a trest do konce utkání za faul kolenem. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 179. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3. Stav série: 1:0. 
Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman
Sklíba - Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák - Pavlíček, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš, Myšák

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velkou šanci si hned v úvodních sekundách vypracoval Roman, který se dostal do brejku, z něj však Sklíbu nepřekonal. Pak převzali iniciativu hosté, kteří si vytvořili několik dobrých šancí a následně šli ve čtrnácté minutě do vedení, když kotouč do prázdné branky dorazil Martin Havelka.

Vyrovnat mohl o chvíli později Poruba, třinecký útočník byl ve svém průniku nedovoleně zastaven, ale početní výhodu Oceláři využít nedokázali a do kabin tak odcházeli spokojenější mladíci Litvínova.

Prostřední perioda odstartovala slibnou šancí hostů, Bárdoš ale ve velké rychlosti tečovat kotouč do odkryté branky nedokázal. A tak bylo o chvíli později vyrovnáno, když se bekhendovým pokusem trefil pod horní tyč Robin Švaňa.

Vyrovnaný stav ale příliš dlouho nevydržel a v přesilové hře poslal Litvínov znovu do vedení David Drašar. Následně ale hostující obrana zaspala, do brejku se dostal David Kofroň a bylo tak znovu srovnáno. Tři minuty před koncem pak zastavil Kaukič unikajícího Olivera Najmana pouze za cenu faulu a z nařízeného trestného střílení šel Litvínov znovu do vedení.

Necelé tři minuty po úvodu závěrečné třetiny ale bylo znovu vyrovnáno, když Janiczkovu střelu tečoval mezi betony hostujícího gólmana Patrik Hrehorčák. Jen o pár desítek vteřin později pak bylo nařízeno další trestné střílení pro hosty, Hlaváč ale tentokrát dokázal udržet kotouč před brankovou čárou po nájezdu Myšáka.

A znovu se tak ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš opravdu platí. Pronikajícího Porubu sice dokázala hostující obrana zastavit, ke kotouči se ale dostal Adam Flok, který jej poslal za záda Sklíby. Vyrovnat mohl následně Leitner, litvínovský útočník zůstal sám před Hlaváčem, do části odkryté klece ale zakončit nedokázal.

A tak šli Oceláři do dvoubrankového vedení. Poruba nahrál zpoza branky na hůl Adama Floka, který se z mezikruží nemýlil. Alespoň snížit mohli hosté po pětiminutovém vyloučení Plitka, závar Litvínova ale domácí obrana ustála a po vypíchnutí kotouče na modré pak přidal pojistku do prázdné klece Robin Švaňa.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Pro Litvínov začalo play-off prvním střídáním, pro nás až v půlce zápasu. Každopádně je pro nás pozitivní to, že jsme dokázali otočit, ale bylo to s notnou dávkou štěstí. Gólman zastavil špičkou brusle puk z trestného střílení před brankovou čárou, to byl asi rozhodující okamžik, tím jsme se zvedli, začali jsme věřit tomu, že můžeme utkání otočit a myslím si, že třetí třetinu jsme odehráli velice zdařile.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice