Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O vítězství juniorky rozhodla výborná třetí třetina!

02.03.2015 · Kamila Schmiedová
Třinecká juniorka sváděla dvě třetiny s domácím Zlínem vyrovnaný boj. Pak ale přišlo závěrečné dějství, kdy Oceláři udeřili v rozmezí 44. a 46. minuty dokonce hned třikrát. Na to domácí odpověděli ještě jednou brankou, ta ale na celkovém vítězství Ocelářů už nic nezměnila.
52.kolo, pondělí 2.3.2015
Zlín
Třinec
3:5
Třetiny: 0:1, 2:1, 1:3  Branky a nahrávky:29. Kužílek, 34. Hladiš (Žabčík, Mika), 58. Hladiš (Žabčík, Karola) – 12. M. Kovařčík (Bednář), 33. Jašek (Jaroš, Pěnčík), 44. O. Kovařčík (TS), 46. Franek (Pěnčík), 46. Jaroš (Jašek) . Rozhodčí: Dědek – Musil, Kříž . Vyloučení:1:4 . Využití:1:3 . V oslabení:0:0 . Diváci: 90. Střely na branku: . Průběh utkání: .  
Haloda – Kužílek, Fridrich, Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Řezníček, Talán – Hořanský, Hlaváč, Dalajka, Rezek, Karola, Pavlůsek, Mika, Vyoral, Matula, Hladiš.
Svoboda – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Matyáš, Doudera, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Bednár, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


Jako první zahrozil domácí Matula, jeho střela ale mířila pouze do ramena brankáře Svobody. Poté se činil Haloda, nejprve zneškodnil šanci Jaška, poté zareagoval i proti dělovce Heidera. Ovšem ve 12. minutě už už šli Oceláři do vedení, Bednář našel rozjetého Michala Kovařčíka, jenž se prosadil kličkou do protipohybu gólmana Zlína. Poté mohli ševci srovnat, Karola minul branku o centimetry a ani následný pokus obkroužit branku mu nevyšel. Zanedlouho zase pláchl Matula s Rezkem, druhému jmenovanému ale puk při zakončení utekl. Poté chybovala obrana domácích, které v oslabení ujeli tři soupeři na jediného beka, v zakončení ale Pisarik mířil vysoko.

Na začátku druhé části mohl srovnat Hlaváč, Svoboda se ale v mžiku přesunul. Vyrovnáno také mohlo být po chybě brankáře Třince za brankou, domácí toho však nevyužili. Radovali se až v polovině zápasu, kdy od modré mířil přesně Jakub Kužílek. Vzít vedení zpět mohl Ocelářům vrátit po krásné nahrávce od Jaška Jaroš, avšak prázdnou branku minul. Ale další střídání už to této dvojici vyšlo, akorát zakončoval Lukáš Jašek. Jenže za necelé dvě minuty byl krok opět srovnaný, Žabčíkovu střelu dorazil Dominik Hladiš. Dokonce poslat berany do vedení mohl Rezek, který ale v přečíslení branku přestřelil. Ještě před pauzou si notnou dávku štěstí vybral Haloda, jehož po střele Franeka a Heidera zachránila tyč.

Na startu posledního dějství nastřelil Stuchlík v útočném pásmu Ondřeje Kovařčíka, jenž jel následně sám na Halodu, který ale úspěšně zasáhl. Poté celkem překvapivě ovšem sudí nařídil trestné střílení a to Kovařčík bekhendovou kličkou proměnil. Domácí to rozhodilo natolik, že za dvě minuty zvýšil Tomáš Franek, jenž mezi kruhy naznačil střelu, udělal dva rychlí kroky a prostřelil Halodu. A za 20 sekund se oceláři radovali znovu, kdy do prázdné branky zakončoval Tadeáš Jaroš. Navýšit vedení mohli hosté z následného úniku, ale Haloda zasáhl. V 57. minutě nejdříve nastřelil spojnici Matula, po něm se už ale radoval Dominik Hladiš, který byl na brankovišti opět důrazný správně. Ševci si ještě v závěru vytvořili nápor, ovšem když svou další šanci Hladiš neproměnil a gól hostů do prázdné brány byl až po siréně, konečný účet zápasu byl stanoven na 3:5.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "Gratuluji soupeři k vítězství."
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice