Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci bojovali, nakonec ale prohráli

27.02.2015 · Martina Sikorová
V zápase se Slavií ztráceli třinečtí mladíci v polovině hrací doby již tři branky, ani to je ale nezastavilo a ve zbývajícím průběhu se dotáhli na rozdíl jediného gólu, na body už to však nestačilo. Ani dnešní porážka už ale nemění nic na tom, že mladí Oceláři vstoupí do play-off z prvního místa.
43.kolo, pátek 27.2.2015
Slavia Praha
Třinec
5:4
O2 ARENA
Třetiny: 1:0, 3:2, 1:2  Branky a nahrávky: 19. Šmíd (Kolář, Kohút), 21. Kolář (Šmerha, Zderadička), 31. Kohút (Kolář), 34. Steinocher (Kolář, Šmerha), 56. Matějka (Patočka) – 32. Poruba (TS), 35. Flok (Bárci, Haman), 41. Hrehorčák (Poruba), 59. Poruba (Roman, Hrehorčák). Rozhodčí: Würtherle - Charvát, Šmika. Vyloučení: 2:4, navíc za faul Šteinera (SLA) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 24:47. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4.  
Šorf – Zderadička, Krásný, Duda, Steinocher, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Šergl, Matějka, Kolář, Mareček, Kohút, Šmerha
Loubal – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba celky začaly poměrně opatrně, a tak byly první zajímavější příležitosti ke skórování k vidění až ve druhé polovině úvodní periody. Vildumetz ale ze slušné pozice nastřelil jen brankovou konstrukci. Na šance chudá třetina však nakonec bez branek neskončila. V závěru úvodního dějství se střelou pod víko prosadil Vojtěch Šmíd. Po první siréně tedy mohli být veselejší domácí.

Sešívaná radost mohla pokračovat i po návratu na led. Záhy po startu prostřední části přidali domácí další přesný zásah. Jan Kolář dojel vlastní nahození, které dorazil přesně mezi Loubalovy betony. Následně se začal lehce osmělovat i Třinec. Z velkého tlaku, který zakončoval střelou Poruba, ale nic nevytěžil. A tak udeřila opět Slavia. Šťastným střelcem se stal David Kohút, jehož přihrávka na druhou stranu pásma po zásahu jednoho z obránců skončila v síti.

Střelecky aktivní Oceláři rozhodně nechtěli utkání, jež se dlouho vyvíjelo v jejich neprospěch, vzdát. Vždyť Slezané vyslali během prostřední periody na branku 22 střel, zatímco Slavia jen 7. Střelecká převaha také přinesla Třinci kýžené ovoce, když se z trestného střílení prosadil Jan Poruba.

Sešívaní si ale třígólové vedení rychle vzali nazpět. Michal Steinocher tečoval Kolářovu dělovku a najednou mohli sešívaní znovu slavit. Radost jim však také příliš dlouho nevydržela, i Třinečtí dokázali bleskově odpovědět. O snížení se postaral Adam Flok.

Převaha Třince ve třetí periodě dál gradovala. Šorf musel opět čelit více než dvacítce střeleckých pokusů soupeře. Proto to tentokrát byli hosté, kdo se mohl radovat z branky vstřelené v úvodu třetiny. Ze závěrečné dvacetiminutovky uběhla přesně minuta a půl, když se prosadil Patrik Hrehorčák.

Najednou měli hosté o co hrát, vsítili kontaktní branku a dál svého soka drželi pod tlakem. Sešívaní tak hrozili jen z rychlých brejků. V jednom takovém neuspěl Vildumetz, který mířil k tyči. Mrzet ho to však příliš nemuselo, jelikož o pár minut později byli v obdobné akci jeho spoluhráči úspěšní. Do přečíslení se dostal Matějka a Patočka. Výhodnou situaci zakončil David Matějka střelou do horního rohu branky.

Třinci nezbylo nic jiného, než se pokusit dvoubrankové manko stáhnout v závěrečné hře bez brankáře. Úspěšní byli, ale jen částečně. Z velkého závaru v brankovišti vytěžil branku Jan Poruba. Ovšem tento zásah obstaral jen kosmetickou úpravu výsledku, jelikož mladí Oceláři již další branku nepřidali, a na vyrovnání tudíž nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): My jsme s vítězstvím i předvedenou hrou spokojeni. Dokázali jsme využít brankové příležitosti, jen jsme trochu zbytečně nechali soupeře dotahovat. Za stavu 3:0 nebo 4:1 jsme si to měli lépe pohlídat, abychom se nemuseli v závěru strachovat o tři body."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Jelikož už jsme měli první místo jisté, tak jsme do Prahy nepřijeli bránit a snažili jsme se hodně útočit. Možná jsme to tak Slavii trochu ulehčili, protože jsme inkasovali několik zbytečných a laciných gólů. Jinak se hrál vyrovnaný hokej a já si myslím, že jsme si zasloužili alespoň remízu.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice