Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci porazili chomutovské Piráty!

24.01.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci měli do zápasu raketový nástup a už po dvanácti sekundách hry šli do vedení po gólu Adámka. V dalším průběhu utkání si Oceláři postupně vytvořili pětibrankový náskok zásluhou Imricha, Stuchlíka, Bartka a Macha, na což už hosté reagovali pouze dvěma brankami v závěrečné desetiminutovce.
38., sobota 24.1.2015
Třinec
Chomutov
5:2
Werk aréna
Třetiny: 3:0, 1:0, 1:2   Branky a nahrávky: 1. Adámek, 5. Imrich (Janiczek), 16. Stuchlík (TS), 34. Bartko (Hladonik, Stuchlík), 43. Mach (Plitko, Hrachovský) - 50. Toman (Dvořák), 54. Lyszczarczyk (Polák, Gröger). Rozhodčí: Koliba - Vengřín, Řezáč. Vyloučení: 9:3, navíc za faul Buchtely (CHM) nařízeno TS (proměněné), za faul Hlaváčka (CHM) nařízeno TS (neproměněné) a M. Svoboda (CHM) 10 minut osobní trest za naražení zezadu. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 112. Střely na branku: 29:18. Průběh utkání: 5:0, 5:2.  
Loubal - Hrachovský, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek - Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hladonik, Plitko, Bárci, Sztwiertnia
Pavlát (21. Zvědělík) - Lidák, Hlaváček, Dvořák, Buchtela, Gröger, Bukač, Hajič - Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Rindoš, Stínil, Hřebíček, Rohla, J. Svoboda

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vedli takřka od samého začátku utkání. Marian Adámek nahodil puk na branku, chomutovský brankář chtěl hru přerušit, kotouč mu však proklouzl pod lapačkou, skončil za brankovou čárou a po úvodních dvanácti sekundách tak mohli třinečtí mladíci oslavit první gól.

O chvíli později se Oceláři radovali znovu. Na modré čáře napřáhl Ondřej Imrich a zamířil přesně. Snížit mohl Lyszczarczyk, po jeho ráně ale kotouč prolétl pouze kolem pravé tyče. Když pak Buchtela fauloval unikajícího třineckého útočníka, bylo nařízeno trestné střílení, které Kryštof Stuchlík s přehledem proměnil.

Neuběhly ani tři minuty a mohlo být s Piráty ještě hůř, rozhodčí totiž nařídil trestné střílení také za faul na Kaukiče. Do branky se proti jeho nájezdu postavil Zvědělík, střela třineckého útočníka však zamířila pouze do tyče. A mohlo tak být opět sníženo, Toman i Lyszczarczyk ale trefili pouze brankovou konstrukci.

Od druhé dvacetiminutovky pak bránil chomutovskou branku Robin Zvědělík, který nejprve vychytal brejk Adámka a následně zastavil také útok Hladonika. Piráti poté dostali k dispozici početní výhodu, byli to ale právě oni, kdo inkasoval. Hladonik se prokličkoval až před chomutovskou branku, kde jeho akci dotáhl do zdárného konce Jan Bartko.

Také vstup do závěrečné části vyšel lépe Ocelářům. Plitko vypálil z otočky a jeho střelu usměrnil pod horní tyč chomutovské branky Matěj Mach. Navýšit vedení domácího týmu mohl Švaňa, jeho pokus ale skončil na tyči Zvědělíkovy branky. Piráti si poté zahráli v pěti proti třem, dvojnásobnou přesilovou hru sice nevyužili, krátce před koncem té klasické už se ale prosadili.

Na levém kruhu napřáhl Josef Toman a jeho projektil skončil za zády třineckého Loubala. O chvilku později se hráči Chomutova radovali z dalšího gólu, o který se postaral Alan Lyszczarczyk dorážkou do odkryté klece. Do konce třetí části už žádná branka nepadla a tři body tak zůstaly pod Javorovým.

Ohlasy trenérů

Miroslav Čečotka (HC Oceláři Třinec): Klukům bych chtěl poděkovat za pěkné dva dny, které byly. Včera sehráli kromě deseti minut perfektní zápas. Po většinu dnešního utkání jsme měli více ze hry, dobrá obranná práce až na poslední třetinu, kde jsme měli zbytečně moc vyloučení a soupeř skóroval.

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Prohráli jsme, Třinec ukázal svojí sílu. O všem vypovědělo úvodních pět minut, kdy jsme dostali první nešťastný, nevím, jestli se to tak dá říct, gól. Druhý taky a to si myslím, že nasměřovalo ten zápas tam, kam to nasměřovalo. Třinec byl po většinu utkání lepší, zasloužil si vyhrát a gratuluju mu k vítězství.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice