Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ze západu Čech vezou starší dorostenci tři body!

12.12.2014 · Martina Sikorová
K prvnímu nadstavbovému zápasu zavítali mladí Oceláři na opačný konec republiky - do Karlových Varů. Třinečtí mladíci se poprvé radovali po gólu Robina Švani, ve druhé třetině pak zvýšil na rozdíl dvou branek Lukáš Kaukič. A protože v brance Ocelářů vychytal Jan Hlaváč čisté konto, bylo o vítězi jasno.
29., pátek 12.12.2014
Karlovy Vary
Třinec
0:2
KV ARENA
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 14. Švaňa (Imrich, Sztwiertnia), 23. Kaukič (Valíček). Rozhodčí: Zubzanda - Fiala, Havelec. Vyloučení: 3:3, navíc za faul Sztwiertni (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 17:25. Průběh utkání: 0:2.  
Grančarov - Vápeník, Hrůša, Beer, Pajk, Bernáth – Ngyuen, Trapl, Svoboda, Čejka, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Prošek, Kurfürst
Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Poruba, Matějka, Bárci, Sztwiertnia

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté nastoupili do první třetiny aktivněji, z čehož pramenila i první šance utkání. Bárci mohl zakončovat do téměř odkryté branky, ale domácí brankář ho dokázal vykrýt. Velkou příležitost měl poté Kaukič u druhé tyče, ale nemířil vůbec přesně. Na druhé straně si vytvořil obrovskou příležitost Trapl.

Od modré ujížděl sám na Hlaváče a ke své smůle do něj nasměroval i svůj pokus. V jedenácté minutě se zmocnil v útočném pásmu puku Matějka a zkoušel ihned překvapit karlovarského brankáře, ale i on zamířil do míst, kde byl připravený gólman. O tři minuty později se už ale nemýlil Robin Švaňa, který využil přihrávku Imricha a s přehledem zavěsil kotouč pod horní tyč.

V devatenácté minutě mohl vyrovnat Pastyřík, který byl při úniku faulován, nařízené trestné střílení ale nevyužil, protože mířil pouze do výstroje hostujícího brankáře.

Hosté z Třince přidali další branku brzy po začátku druhé třetiny. Lukáš Kaukič poslal z pravé strany od modré spíše nahození než střelu a sám zřejmě nevěřil tomu, co následovalo. Grančarov puk vykryl, avšak nešťastně ho vyrazil nad sebe a když chytil kotouč spád, tak dopadl přímo za brankovou čáru.

Domácí gólman si ale připsal i velice kvalitní zákroky. V sedmatřicáté minutě musel čelit pokusu a dorážkám Radzienciaka a Stuchlíka. První pokus vyrazil levým betonem, druhý pravý betonem a třetí dorážku holí.

Ve třetí třetině se hrál hokej nahoru - dolů, avšak bez velkých příležitostí. Tu největší měl ve čtyřiačtyřicáté minutě domácí Ngyuen, který po zmocnění se kotouče v levém kruhu zkoušel ihned obhodit Hlaváče, který jeho záměr ovšem vystihl pohotovou rybičku.

Ve vlastním oslabení pak nebyl daleko od vstřelení branky Trapl, který však také nemířil při zakončování přesně a trefil pouze připraveného brankáře.