Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři podlehli Spartě v nájezdech.

29.01.2015 · Kamila Schmiedová
Ocelářům se nepodařilo zakončit nadstavbovou část vítězně. I když po druhé třetině vedli o dvě branky, domácí vyrovnali a dovedli tak zápas do samostatných nájezdů. Z bodu navíc se nakonec radovala Sparta.
44.kolo, čtvrtek 29.1.2015
Sparta Praha
Třinec
5:4sn
Tipsport arena
Třetiny: 1:0, 1:4, 2:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 7. M. Jandus (Schwamberger, Pulkrab), 23. Györi (Schwamberger, Pulkrab), 44. Györi (Vacek), 56. Györi (Schwamberger, Kadeřávek), rozh. náj. Brejcha – 26. Roman (Jašek, O. Kovařčík), 31. O. Kovařčík, 31. Stránský (Bednář), 38. Heider (Pisarik, O. Kovařčík) . Rozhodčí: Lacina – Bláha, Žídek. Vyloučení: 6:4, navíc Jaroš (TRI) 10 minut osobní trest za naražení zezadu. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 27:42. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 5:4.  
Langer – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Bláha, M. Jandus, Březina – Augustin, Arnošt, Litera, T. Jandus, Svoboda, Havel, Klindera, Györi, Pulkrab, Schwamberger, Lojka, Brejcha
Dudáček – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Bartko, Adámek, Zahradníček, Pěnčík, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do první třetiny nasadili oba týmy vysoké tempo, ale větší aktivita byla na straně hostujícího Třince, který se snažil dostat domácí pod tlak. Třinečtí si vypracovali několik střeleckých pokusů, ale domácí obrana je do vážnějších šancí nepustila. A tak změnu skóre přinesla akce ze sedmé minuty, kdy po rychlém přechodu přes střední pásmo se po pěkné kombinaci ocitl před třineckým brankářem Dudáčkem osamocený Martin Jandus a střelou mezi lapačku a beton otevřel skóre zápasu.

Třineckými mladíky inkasovaná branka nijak neotřásla a dál byli aktivnější. Ale domácí obrana fungovala výborně, a držela Třinecké od své branky, a pokud se dokázali přes domácí obranu dostat, tak střelou z větší vzdálenosti, se kterými neměl domácí brankář Langer problém.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči Sparty. Hned v úvodu se po pravé straně dral do šance domácí Brejcha, ale střelou z bekhendu třineckého brankáře nepřekonal. Aktivita domácích vedla k možnosti přesilové hry pět proti třem. Tu se domácím podařilo rychle proměnit. Konkrétně Marek Györi ve třiadvacáté minutě, když dokázal z předbrankového prostoru dostat puk do sítě.

Třinečtí odpověděli na obdrženou branku zvýšenou aktivitou a vrátili se tak ke své hře z první třetiny, což přineslo ovoce. V šestadvacáté minutě se Třinci podařilo rychle využít přesilovou hru. Puk vystřelený od modré čáry se dostal odrazem od zadního mantinelu před překvapeného Langera, Michal Roman toho využil a dorazil puk za jeho záda.

Vstřelená branka Třinec nastartovala a Oceláři tak dostali domácí tým pod tlak, který se hostujícím hráčům podařilo zužitkovat v jednatřicáté minutě. Během jedné minuty se dokázali trefit dvakrát a obrátit tak vývoj zápasu.

Nejdříve se prosadil Ondřej Kovařčík, který po rychlém v pádu do rozhozené obrany dostal zpětnou nahrávku na modrou, dostal se až před Langera a kličkou do bekhendu vyrovnal. Následně hned po buly se objevil před Langerem David Stránský a střelou mezi nohy dostal puk do branky. Poslední tečkou za nepovedenou druhou třetinou domácí Sparty a podtržení skvělého obratu hostů byla branka Petra Heidera, který dokázal tečovat střelu od modré a brankář Langer na změnu směru puku nedokázal včas reagovat.

Třetí třetinu se snažili začít aktivněji domácí a trochu zapomněli na obranu, což se domácím mohlo vymstít, ale Ondřej Kovařčík možnost zvýšit náskok nevyužil. Naopak z následného protiútoku našel Vacek před brankou samotného Marka Györiho, který s chladnou hlavou zakončil mezi Dudáčkovi betony.

Následně začali domácí hýřit aktivitou, ale Třinec dobře bránil a zkoušel rychlé výpady, které domácí brankář pochytal a dával tak šanci svému týmu vyrovnat. To se sparťanským mladíkům povedlo v pětapadesáté minutě, když se dostali do přečíslení tři na jednoho Kadeřávek, Schwamberger a Györi. Po krásné kombinaci, kdy si vyměnili puk všichni tři, Marek Györi zakončil zblízka pod horní tyč Dudáčkovi branky, vyrovnal zápas a završil tím hattrick. Otřesení hosté se pak dostali pod sparťanský tlak, ale do konce základní hrací doby se už stav nezměnil, a tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení měli velkou šanci domácí, když se v přesilové hře ocitl Brejcha sám před Dudáčkem, ale nedokázal zakončit přesně. A tak museli o vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější domácí, když rozhodující nájezd proměnil Tomáš Brejcha a získal tak bod navíc pro domácí.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): První třetinu byli aktivnější domácí a šli zaslouženě do vedení. Následně to potvrdili navýšením skóre během přesilovky. Ale potom si myslím, že přesilovkou, kterou jsme využili, jsme se dostali do hry a druhou třetinu jsme odehráli výborně. Ve třetí třetině jsme znovu udělali takové hloupé individuální chyby a nakonec se domácím podařilo vyrovnat. No a v nájezdech pak byli šťastnější domácí.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice