Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Liberci obrat za tři body!

20.01.2015 · Martina Sikorová
V zápase s libereckými Tygry sice třinečtí junioři prohrávali v úvodu druhé třetiny už o dvě branky, pěti góly ale nakonec otočili průběh utkání na svou stranu. Dvě branky zaznamenal Vít Christov, po jedné trefě přidali Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík a Lukáš Jašek, který krátce po startu třetí části vstřelil vítězný gól.
41.kolo, úterý 20.1.2015
Třinec
Liberec
5:2
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 2:1, 3:0  Branky a nahrávky: 23. Christov (Zahradníček, Stránský), 30. M. Kovařčík, 42. Jašek (Cienciala, Pala), 59. Christov (M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (Pěnčík) – 19. Suska (Lakatoš, Jedlička), 22. Solenský (Paločko, Huňa). Rozhodčí: Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8, navíc Svoboda (LIB) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 0:2, 5:2.  
Dudáček – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Doudera, Zahradníček – Pěnčík, Cienciala, Kofroň, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Pírs – Šír, Arlt, Husa, Mečíř, Divila, Tržický – Babec, Suska, Huňa, Svoboda, Jedlička, Solenský, Lakatoš, Žďárský, Paločko, Heřmánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Krátce po úvodním vhazování dostali Oceláři po faulu na Jaroše k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru, v té ale libereckou branku příliš neohrozili. A z gólu se nemohl radovat ani Severa, po jeho teči totiž kotouč libereckou branku minul.

V početní výhodě si poté zahráli také Tygři a chvíli po jejím skončení se dostali do vedení. V brankovišti si nejdůrazněji počínal Josef Suska, protlačil kotouč do sítě a zajistil tak hostům jednobrankový náskok po první části.

Ze druhé části neuběhla ani minuta a mohlo být vyrovnáno, po přihrávce Kofroně byl sám před libereckým gólmanem Cienciala, zakončení ale třineckému útočníkovi příliš nevyšlo. Znovu se tak ukázalo, že otřepané pravidlo - nedáš, dostaneš - opravdu platí.

Na druhé straně se Tygři dostali do přečíslení a z něj překonal gólmana střelou nad rameno Samuel Solenský. Z dvoubrankového vedení se ale hosté dlouho neradovali, po nahození Zahradníčka dotlačil kotouč do branky Vít Christov a rázem tak třinečtí junioři prohrávali znovu jen o gól.

O chvíli později mohli liberečtí mladíci svůj náskok opět zvýšit, proti byl ale výborný Dudáček. Když pak na opačné straně zamířil přesně Michal Kovařčík, bylo vyrovnáno. Před brankou Pírse poté došlo mezi Jarošem a Tržickým k menší rvačce, ze které nakonec vyšel vítězně třinecký útočník.

Časomíra stihla odečíst pouze sedmdesát jedna sekund ze třetí třetiny a Oceláři šli v zápase poprvé do vedení, když po přihrávce Ciencialy poslal kotouč do sítě střelou z levého kruhu Lukáš Jašek.

Navýšit náskok svého týmu mohl ve vlastním oslabení Cienciala, z brejku ale Pírse nepřekonal. Mohlo tak být znovu vyrovnáno, Solenský ale trefil pouze pravou tyč třinecké branky. A neuspěl ani Jedlička, kterého dobrým obranným zákrokem odstavil od kotouče Zahradníček.

Z gólu se tak radoval až Vít Christov, který využil přesné přihrávky Michala Kovařčíka a střelou nad rameno poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Než se Tygři nadáli, udeřili Oceláři popáté, když střelu Pěnčíka dorazil do prázdné branky Ondřej Kovařčík.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice