Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v Plzni nebodovali

18.12.2014 · Kamila Schmiedová
Již čtvrtý zápas v řadě junioři nezískali byť jediný bod. Tentokrát změřili třinečtí mladíci své síly s Plzní, která během dvou třetin získala čtyřbrankový náskok. V poslední dvacetiminutovce se podařilo Ocelářům snížit zásluhou Petra Heidera a Lukáše Jaška, to však na zdramatizování nestačilo.
36.kolo, čtvrtek 18.12.2014
Plzeň
Třinec
4:2
ČEZ aréna
Třetiny: 1:0, 3:0, 0:2  Branky a nahrávky: 15. Holý (Suchý, Indrák), 22. Suchý (Houfek, Walter), 25. Petráš (Beneš, Walter), 40. Michel (Suchý, Houfek) – 50. Heider (Pisarik, Jašek), 60. Jašek (Bednář, O. Kovařčík). Rozhodčí: Valenta – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 23:35. Průběh utkání: 4:0, 4:2. 
Pacl – Kubík, Kaňák, Walter, Holý, Houfek - Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Rajal, Polata, Michel, Indrák, Vracovský, Suchý, Tulačka, Krliš, Kepka
Dudáček – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Zahradníček - Kofroň, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání mezi Plzní a Třincem začalo velmi svižně, týmy si v první třetině nic nedarovaly, k vidění byl urputný hokej. Velkých šancí se však diváci příliš nedočkali. Domácí brankář Jindřich Pacl ani hostující Milan Dudáček neměli moc starostí. Pár střel na ně sice hráči z pole vyslali, nicméně příliš práce jim nenadělali.

Tento stav se však domácím indiánům moc nelíbil. Plzeňští dostali výhodu přesilové hry, kterou perfektně využili. Indrák se Suchým si párkrát vyměnili puk, druhý jmenovaný ho poslal přesně mezi kruhy, kde už číhal nikým neatakovaný obránce Jan Holý. Domácí bek si puk zkušeně zpracoval a poté ho poslal neomylně za Dudáčkova záda. Rána se ještě otřela o tyč třinecké branky. Plzeň tak šla do kabin s jednogólovým náskokem.

První třetina byla vyrovnaná, druhá část už nikoliv, domácí indiáni ji naprosto ovládli. Již v první minutě se do obřích šancí dostali postupně Krliš, Michel a jako třetí zakončoval Filip Suchý, jenž se jako jediný ze zmíněné trojice dokázal prosadit přesnou střelou k tyči. Plzeňští poté na plynu rozhodně neubrali a dál se hnali za navýšením skóre.

O to se zasloužil pár minut po Suchého zásahu Šimon Petráš. Domácí útočník se probojoval k odraženému kotouči a přesnou dorážkou, která se odrazila od břevna, nedal Dudáčkovi možnost zasáhnout a Plzeň vedla již o tři góly. Domácí poté přežili velkou šanci Kofroně, kterého parádně vychytal domácí Pacl.

Domácím mladým puškám se poté nabídla skvělá možnost na navýšení skóre. Michael Roman fauloval vysokou holí a inkasoval rovnou čtyři minuty. Plzeňští dlouhou výhodu nevyužili, nicméně mrzet je to moc nemuselo. V poslední minutě prostřední části se po Suchého přihrávce prosadil i David Michel.

Třetí část si pro sebe rezervovali Třinečtí. V padesáté minutě se jim naskytla možnost hrát přesilovou hru pět na tři. Výhodu využil krásnou ranou obránce Petr Heider, který se trefil přesně do horního rohu Paclovy branky. Druhý gól Třince přidal pár vteřin před koncem při přečíslení Lukáš Jašek.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Jsme rádi, že jsme po dvou prohraných zápasech konečně vyhráli. V posledních utkáních jsme měli problém dávat branky, ale herní projev byl slušný. Dnes se to trochu otočilo, první dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej, nám se dařilo střílet góly. Třetí třetina byla trochu rozháraná, ale díky našim efektivním zásahům v prvních dvou třetinách jsme vyhráli.

Aleš Mach (HC Oceláři Třinec: Kluci se snažili, v utkání makali. Nicméně sráží nás koncovka, ve které se nám nedaří. Když ji zlepšíme, tak v dalším zápase uspějeme.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice