Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci na výhru nenavázali, prohráli s Kometou

28.02.2015 · Kamila Schmiedová
První dějství bylo bez brankových akcí, během druhé třetiny ale Oceláři dvakrát inkasovali. Ztrátu mohli srovnat několikrát v poslední dvacetiminutovce, to se jim však nepodařilo a z Brna se tak třinečtí mladíci vrátili bez bodu.
36.kolo, sobota 28.2.2015
Kometa Brno
Třinec
4:0
Rondo
Třetiny: 0:0, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 21. Novák (TS), 30. Kučera (Svoboda, Zábranský), 51. Süss (Klenec, Škvrně), 59. Nečas (Novák, Mikyska) . Rozhodčí: Antonín – Chocholouš, Mikšík. Vyloučení: 7:6, navíc za faul Kaluse (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 96. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 4:0.  
Dostál – Jeřábek, Zábranský, Kučera, Buchal, Vašíček, Mikyska – Novák, Klenec, Gajarský, Škvrně, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, Čajkovič, Nečas
Ochman – Adámek, Klocek, Radzienciak, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Korčák, Molin, Przybyla, Kalus, Plandor, Papaj, Indrst, Hladonik, Marguš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


První periodu započali velmi aktivně hosté, kteří se již v úvodních minutách jali pálit na brněnského gólmana z každé pozice. I Kometa ale nezahálela a neuběhla ani minuta, když zvonila Ochmanova levá tyč. Vcelku útočná hra plynula i v následujících minutách, avšak častá přerušení kazila dojem.

V závěrečných minutách měla více ze hry Kometa, pro kterou vyplynulo několik schůdných příležitostí. Nejlepší možnost ke skórování měl Michal Kunc, který obdržel pas zpoza brankoviště. Nijak se nerozmýšlel a z mezikruží vypálil na hostujícího gólmana, jehož betony byly opravdu velmi pohotové.

Druhé dějství odstartovalo vyloučením domácího útočníka. Největší šanci měla však paradoxně Kometa, která vyslala do brejku Matěje Nováka, na kterého byl spáchán faul. Sudí tuto nepříjemnost vyřešili zkříženými pažemi nad hlavou, tedy nařízením trestného střílení. Novák si trpělivě počkal na povyjetí hostujícího brankaře Ochmana před brankoviště, pročež mu poté namířil herní předmět nad levý beton.

O devět minut později pak domácí potvrdili své prvenství v nejnebezpečnějších přesilových hrách skupiny B. Gólmana Ochmana dokázal překonat Štěpán Kučera. Brno začalo Oceláře přehrávat a do konce druhé třetiny si vytvořilo mnoho dalších šancí, které zhatil hostující strážce svatyně. V poslední minutě to však byli právě hosté, kteří mohli zajistit další gólovou akci únikem v oslabení. Brněnský gólman však zůstal i nadále nepřekonán.

I závěrečná dvacetiminutovka započala vyloučením domácího hráče. Oceláři však upustili z větší razance, a tak mohlo jít Brno do přečíslení dvou na jednoho. Herní předmět se v této akci zamotal útočícímu hráči mezi nohy, tudíž z tohoto momentu nepramenil další gólový okamžik. Na ten si Kometa musela počkat o něco déle. V 50. minutě využil tlaku před brankovištěm Jan Süss , pro kterého již nebyl problém zamést puk za brankovou čáru.

Čtvrtou branku si modrobílý celek zajistil opět ve vlastním oslabení, kdy se do samostatného úniku dostal Matěj Novák. Ten v rozhodující chvíli přenechal v závěsu kotouč Martinu Nečasovi , který s famózní elegancí vymetl šibenici Ochmanovy brány.

Ohlasy trenérů

Jiří Horáček (HC Kometa Brno) : První třetina z naší strany nebyla úplně optimální, v dalších jsme se však dokázali zvednout. Měli jsme lepší pohyb, vyšly nám přesilové hry, dva góly jsme dali v oslabení, takže si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Kometa byla dnes jednoznačně lepší. Vyšly jí také přesilové hry, které hraje výborně. Momentálně v tom složení, které máme k dispozici, na brněnský celek nestačíme. Věřím, že se to však změní v play off, kde se opět potkáme.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice