Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dramatický duel v Olomouci zvládli lépe Oceláři!

14.12.2014 · Martina Sikorová
V zápase s Olomoucí si Oceláři nejprve vytvořili tříbrankový náskok, o ten je ale domácí během jedné minuty připravili a rázem to bylo jen o gól. Třinečtí mladíci si ale svůj náskok vzali zase zpátky a v závěru pak uhájili svou výhru. Pod tu se podepsali nejen tříbodoví útočníci Jan Hladonik a Dominik Molin, ale také Tobiáš Marguš, který zaznamenal svou první branku v soutěži.
23.kolo, neděle 14.12.2014
Olomouc
Třinec
4:6
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:2, 2:3, 2:1  Branky a nahrávky: 26. Kořenek (Podlaha), 26. Skopal (Pěcha, Janečko), 56. Skopal (Pěcha), 60. Wolf (Rutar, Pěcha) – 4. Hladonik (Raška), 14. Papaj (Przybyla), 21. Raška (Molin, Hladonik), 35. Molin (Timotej Marguš), 39. Molin (Hladonik), 42. Tobiáš Marguš (Plandor, Tománek). Rozhodčí: Bičan – Holibka, Vožda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:6, 4:6.  
Schejbal (42. Galuška) – Rutar, Krejčí, Mader, Galvas, Holiš, Klesla – Podlaha, Kořenek, Pěcha, Skopal, Urban, Janečko, Wolf, Spatharis, Skřivánek
Ochman – Klocek, Horák, Radzienciak, Timotej Marguš, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Plandor, Tománek, Tobiáš Marguš, Papaj, Hladonik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V pátém nadstavbovém utkání hostili Kohouti na svém ledě Oceláře z nedalekého Třince. S hosty měli domácí nepříznivou bilanci, když dvakrát vysoko prohráli, ve druhé části letošního ročníku si ale chtěli napravit sebevědomí. Jenže už ve čtvrté minutě se rozvlnila síť za olomouckým brankářem, když nejproduktivnější z Třineckých Jan Hladonik dobruslil do útočného pásma, kde obešel bránící domácí hráče a zakončoval do horní části branky.

Zhruba o deset minut později se z gólu znovu radovali Oceláři. Čisté svědomí tentokrát neměl ani brankář domácích, kterého střelou téměř z poloviny hřiště překonal Michal Papaj. Následovala necelá minuta a půl, během které se otevřela dvířka na trestnou hned třikrát. Olomouc šla do tří, Třinec do čtyř, přesto to byl domácí útočník Urban, který se dostal do samostatného úniku, nemířil však přesně.

Jen chvíli po začátku druhé dvacetiminutovky poslal Třinec do tříbrankového vedení Adam Raška. Poté ale úřadovali Hanáci. Nejprve našel mezírku mezi Ochmanovou výstrojí a levou tyčkou Matěj Kořenek, jen o padesát dva sekund později pak prostřelil třineckého brankáře zprava Miroslav Skopal.

Dvě rychlé branky Kohouty zvedly. V polovině utkání si pak Olomoučtí vytvořili hned dvě velké šance, když nejprve Urban vyvezl puk do útočného pásma, kde ho na pravém kruhu předal Podlahovi. Střela mladého útočníka ale jen škrtla o betony Ochmana, o chvíli později se pokoušel nadvakrát dostat kotouč do sítě Skopal.

Byli to ale Oceláři, kdo se ještě před koncem druhé třetiny znovu radoval z gólu. Za drobnou potyčku byli odesláni na trestnou lavici Galvas s Papajem, a tak se pokračovalo ve čtyřech, což lépe vyhovovalo hostům. Zblízka totiž dokázal dostat puk za Schejbala Dominik Molin. Chvíli na to si další bod za asistenci připsal Hladonik, když přihrávkou našel Dominika Molina a ten se nemýlil.

I úvod třetí části svědčil Ocelářům. Už po minutě a deseti vteřinách totiž znovu lovil puk ze sítě Schejbal po střele Tobiáše Marguše. Poté už ale padaly puky jen do třinecké svatyně. Necelých pět minut před závěrečnou sirénou našel Pěcha hezkou přihrávkou před bránou Miroslava Skopala, který si tak připsal druhou branku v zápase. Jen devatenáct vteřin před koncem pak využil chvilkové nepozornosti Ocelářů Petr Wolf.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Musím bohužel říct, že si myslím, že jsme nesehráli špatné utkání, ale rozdíl byl na pozici brankáře, kdy nás gólman moc nepodržel a Třinec dal z minima šancí maximální počet gólů. Naopak my jsme z pěti samostatných nájezdů neproměnili ani jeden, což si myslím, že byl rozhodující moment. S předvedenou hrou a nasazením jsem spokojený, ale dostáváme strašně moc laciných gólů.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Jediná spokojenost je se třemi body. Naše hra je momentálně taková kostrbatá. Máme hodně zraněných kluků, což se na tom odráží, ale na druhou stranu, ti mladí, kteří tu byli, dali dva góly ze šesti. To je pozitivum. Musím říct, že nás podržel gólman, protože Olomouc měla snad pět samostatných nájezdů, ale naštěstí nic neproměnila. Asi jsme byli trošičku šťastnější než lepší.

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec