Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci prohráli v Havířově

25.10.2014 · Martina Sikorová
Zápas s Havířovem starším dorostencům příliš nevyšel a po celou dobu utkání se snažili dotáhnout náskok svého soupeře, což se jim ale nepodařilo a z ledu Havířova se tak vrátí bez bodu. O branky Ocelářů se postarali Patrik Hrehorčák, Miloš Roman a Jan Poruba.
16., sobota 25.10.2014
Havířov
Třinec
6:3
K&K PNEU arena
Třetiny: 2:1, 3:2, 1:0  Branky a nahrávky: 9. Moravčík (Spálovský), 20. Moravčík (Kurovský), 27. Wróbel (Moravčík, Dudek), 30. Kurovský, 31. Wróbel (Moravčík, Spálovský), 51. Kurovský (Moravčík, Kiss) – 20. Hrehorčák (Haman), 35. Roman (Hrehorčák, Adámek), 36. Poruba (Mach). Rozhodčí: Šutara – Mrákava, Řezáč. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3.  
Sonnek – Trombik, Frojda, Dudek, Kiss, Spálovský, Mrowiec - Moravčík, Wróbel, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář
Loubal (31. Ochman) – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Bartko, Janiczek - Stuchlík, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Bárci, Sztwiertnia, Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas začal poměrně vlažně, hosté nepředvedli své umění naplno a na začátku třetí minuty hráli v oslabení, které však bravurně zvládli. Havířov dostal možnost přesilové hry i v sedmé minutě, ale Oceláři předvedli bezchybnou hru v oslabení.

Nakonec se však AZ přece jen radoval, když na konci deváté minuty tečoval Spálovského střelu Dominik Moravčík. Až potom začali být hosté nebezpečnější, ale Bárciho šanci zlikvidoval Sonnek. Třinec vyrovnal v poslední minutě, když se Patrik Hrehorčák dostal před Sonneka, položil si ho, ale dostal se ze střeleckého úhlu, přesto však dostal puk odrazem od brankáře do sítě.

Vyrovnaný stav však trval pouze šestnáct vteřin, tak rychle dokázal vrátit domácím vedení individuálním průnikem Dominik Moravčík, který svou akci zakončil střelou mezi Loubalovy betony.

Druhá třetina přinesla střelecké hody. V sedmadvacáté minutě se Kamil Wróbel dostal před Loubala, naznačil střelu, pak přihrávku a nakonec poslal puk zápěstím nad rameno třineckého brankáře. Na začátku třicáté minuty už domácí vedli o tři branky, velkou zásluhu na tom měl brankář Třince, který rozehrál puk za brankou tak, že se dostal k Danielu Kurovskému, který neměl problém trefit prázdnou branku.

Tím zápas pro Loubala skončil, v brance Třince jej nahradil Radek Ochman, který zaznamenal svou premiéru v brance staršího dorostu. Na konci jednatřicáté minuty AZ využil přesilovku, když předvedla trojice Spálovský, Moravčík a zakončující Kamil Wróbel krásnou kombinaci. Třinec se však nevzdal a při přesilovce tečoval Hrehorčákovu střelu do branky Miloš Roman a o minutu později se po pěkné akci prosadil Jan Poruba, který zakončil pod horní tyč.

Do třetí třetiny hosté vlétli s úmyslem dát rychle gól a dostat se na dostřel. Třinečtí si dokázali vytvořit šance, jenže Roman trefil jen Sonneka a Hrehorčák ve vyložené pozici netrefil branku. V polovině třetiny mohli skórovat domácí, ale Macuh v situaci dva na jednoho přestřelil branku.

Na konci jednapadesáté minuty se za obranu Třince dostal Daniel Kurovský, který perfektním blafákem vykoupal Ochmana a zvýšil na 6:3. O dvě minuty později hráli hosté přesilovku, ale nedokázali ji využít a naopak mohli inkasovat, když dostal přihrávku za obranu Hendrych, který ale nedokázal prostřelit Ochmana.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice