Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci podlehli Zlínu 0:1

18.10.2014 · Kamila Schmiedová
Ve 14. kole RAKO extraligy staršího dorostu zavítali třinečtí dorostenci na led Zlína. V zápase padla pouze jedna branka a to ve třetí minutě, kdy se prosadili domácí. Oceláři nedokázali proměnit ani jednu ze svých velkých šancí a ze Zlína si tak body nepřivezou.
14., sobota 18.10.2014
Zlín
Třinec
1:0
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:0   Branky a nahrávky: 4. Werbik (Gazda, Peška). Rozhodčí: Dobeš – Valentík, Novák. Vyloučení: 5:5, navíc za faul Siroty (ZLN) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 20:26. Průběh utkání: 1:0.  
Ling – Padrnos, Sirota, Váňa, Kosorin, Jenáček, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Kotek, Gago, Dlabaja, Werbik
Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kalus, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Roman, Sztwiertnia

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo přesilovkou Zlína, která nakonec o celém zápase rozhodla. Poté, co Oceláři vyhodili kotouč až k Lingovi, dostal Nicolas Werbik puk do jízdy, z kruhu vystřelil a našel mezírku ve výstroji Hlaváče. O pár minut později měli šanci Peška se Strmiskou, ale Hlaváč byl připraven.

V patnácté minutě se vyznamenal domácí gólman. Nejprve po ráně z kruhu vyrazil kotouč a poté se strhla přetlačovaná kolem jeho brány. K puku se nakonec dostal Stuchlík, měl před sebou odkrytou klec, ale Ling se stačil rychle zvednout, přemístit a vyrazit jeho střelu.

Do šaten se mohlo jít za stavu 1:1, nebýt skvělého Linga. Radzienciak se dostal za domácí obranu, jel sám na zlínského brankáře, ale ten jeho záměr vystihl a lapil kotouč do lapačky.

Ve druhé třetině se čekalo na pořádnou šanci až do osmadvacáté minuty. Pak Sirota fauloval Porubu a bylo z toho trestné střílení. Třinecký útočník si párkrát prohodil kotouč, naznačil rameny kličku a zvolil střelu na lapačku, která ale skončila mimo. Poté mohl skórovat Zlín. Werbik si počíhal na přihrávku a z první vypálil na hranici kruhu. Hlaváč však stačil přemístit beton a podržel svůj tým. Domácí tak stále vedli 1:0 a s tímto stavem vstupovali i do závěrečné třetiny.

V poslední dvacetiminutovce hrozil převážně už jen Třinec. Ve 48. minutě byl Hrehorčák před Lingem, udělal kličku, zlínský brankář už ležel a z úhlu se snažil dostat puk do sítě. Ten poskakoval někde na brankovišti a odtud ho domácí poslali do bezpečí. Oceláři už museli začít riskovat a dát vše do ofenzívy. Toho málem ševci využili při jednom z brejků.

Strmiska šel se svým kolegou do přečíslení. Jeho nahrávka ale jen o kousek nenašla hůl zlínského útočníka, který byl jinak v dobré palebné pozici. Od 55. minuty se hra hodně kouskovala. Domácí bránili vedení a Třinec se snažil marně vyrovnat. To se mu ale nepovedlo a tak si hosté připsali první venkovní porážku. Naopak Zlín alespoň trochu stáhl vedení Třince na prvním místě tabulky.