Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci mají další body!

26.09.2014 · Martina Sikorová
K sedmému zápasu RAKO extraligy zavítali na třinecký led hráči Zlína. Oceláři měli skvělý vstup do utkání a brzy se dostali zásluhou dvou branek Lukáše Kaukiče do vedení. O vítězi utkání mezi prvním a třetím týmem tabulky ale nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých přisoudil bonusový bod Ocelářům obránce Marian Adámek.
7., pátek 26.9.2014
Třinec
Zlín
5:4sn
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 1:2, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 1. Kaukič (Stuchlík), 3. Kaukič (Radzienciak, Stuchlík), 40. Murín (Kaukič, Stuchlík), 43. Flok (Bartko), rozh. náj. Adámek – 5. Karafiát (Stiksa), 34. Miko (Mikulec, Hradila), 34. Werbik (Rezek, Schmied), 60. Krejčiřík (Karafiát). Rozhodčí: Kubičík – Bojda, Kašinský. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.  
Hlaváč – Valíček, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Kofroň, Plitko, Matějka, Murín, Sztwiertnia, Roman
Ling – Padrnos, Sirota, Hradila, Váňa, Schmied, Kosorin, Budil, Gazda – Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Rezek, Karafiát, Kotek, Werbik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Starší dorostenci Ocelářů měli do utkání doslova raketový start. Už v první minutě se z dorážky prosadil Lukáš Kaukič. Stejný hráč se pak ze stejné situace prosadil také o necelé dvě minuty později. A z dorážky padl také první gól Zlína, autorem byl Jiří Karafiát. Vrátit svému týmu dvoubrankový náskok mohl Roman, ten ale na nahozený puk do brankoviště nedosáhl. Roman se pak dostal také ke dvěma střelám v závěru první části, ale neuspěl.

A gólem neskončila ani akce Ocelářů v přečíslení, střelu Kaukiče totiž dokázal Ling vyrazit. Více ze hry pak ale měli hosté ze Zlína, kterým se podařilo dokonce otočit vývoj utkání na svou stranu. Nejprve vyrovnal, jak jinak v dnešním utkání, z dorážky Petr Miko. V samostatném úniku pak o pár sekund později překonal Hlaváče také Nicolas Werbik. Berany jako by ale toto vedení upokojilo a byli to Oceláři, kdo měl více ze hry. Do kabin nakonec odcházely oba týmy za vyrovnaného stavu, jelikož několik desítek sekund před sirénou prostřelil Linga z mezikruží Matěj Murín.

Ve stejném tempu jako skončila druhá část utkání, začala ta třetí. A třinečtí mladíci se tak znovu dostali do vedení, když po přihrávce Bartka přesně zamířil Adam Flok. Od tohoto gólu ale začali diktovat tempo hry Berani, kteří dokázali zavřít Třinec na dlouhou dobu do jeho obranného pásma. Když už to vypadalo, že Oceláři zápas zvládnou, prosadil se sedmnáct sekund před koncem Vojtěch Krejčiřík a následovalo tak prodloužení.

V prodloužení pak ale tempo hry diktovali opět Oceláři. A mohli v rámci nastaveného času také rozhodnout. Střela Radzienciaka ale skončila pouze na horní tyči.

Samostatné nájezdy pak měly jen jediného úspěšného exekutora, třineckého obránce Mariana Adámka, který povedeným nájezdem získal pro svůj tým bonusový bod a zároveň prodloužil vítěznou sérii třineckých mladíků.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec