Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost pokračuje ve své vítězné šňůře!

13.09.2014 · Kamila Schmiedová
Ve čtvrtém kole RAKO extraligy staršího dorostu zavítali Oceláři na led brněnské Komety, kde zvítězili 3:7. O vítězství třineckých mladíků rozhodla především druhá třetina, ve které nastříleli hráči s dráčkem na prsou tři branky. Z Brna si tak zaslouženě odváží všechny body.
4., sobota 13.9.2014
Kometa Brno
Třinec
3:7
Hala Rondo
Třetiny: 1:2, 1:3, 1:2  Branky a nahrávky: 6. Čejka (Zukal), 21. Gotthard (Havránek), 58. Furch (Kratochvíl) – 5. Kaukič (Bartko, Hrehorčák), 8. Flok (Sztwiertnia), 21. Hrehorčák, 36. Stuchlík (Radzienciak, Bartko), 37. Adámek (Poruba, Roman), 54. Flok (Sztwiertnia, Švaňa), 60. Roman (Poruba, Imrich). Rozhodčí: Held – Mikšík, Otáhal. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6, 3:7. 
Slavíček – Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Gotthard – Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Knap, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek
Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Matějka, Sztwiertnia, Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Herní účet zápasu, ve kterém padlo celkem deset gólů, otevřeli Oceláři. V páté minutě se z levého kruhu trefil přesně do brněnské brány Lukáš Kaukič. Ani ne dvě minuty na to srovnával domácí Jakub Čejka a Kometě se tak dařilo stále držet tempo s Třincem. Jenže v osmé minutě hry se nepovedla Brnu rozehrávka, z čehož těžil Adam Flok. Do zbytku první dvacetiminutovky, která byla ve znamení četných nepřesností, již další góly nepadly.

Hned zpočátku prostřední části se ale domácím podařilo rychle srovnat. 29 sekund od startu periody stačilo Lukáši Gotthardovi na to, aby od modré vyslal tvrdou ránu a bylo opět srovnáno. Po buly ale následovala studená sprcha pro ještě se radující Kometu, když Patrik Hrehorčák vymetl levý horní roh Slavíčkovy brány. Další dvě neproměněné šance Třince následovala gólová trefa, kterou zařídil Kryštof Stuchlík. Poslední branka třetiny padla šest sekund po začátku hostující přesilovky, kterou využil Marian Adámek.

Třináct minut poslední třetiny se hrálo za stejného stavu, jakým skončila prostřední část hry. Další hostující gól z přesilové hry přidal Adam Flok, který zametl poskakující puk po brankovišti do sítě Komety. V osmapadesáté minutě přišla poslední trefa Brna, kterou zařídil Michal Furch. Třinec těžil hodně z přesilovek, což dokázal ještě šest sekund před koncem Miloš Roman a tím utkání skončilo.

Ohlasy trenérů

Aleš Křetinský (HC Kometa Brno): Začátek utkání nebyl nejhorší, ale celý zápas jsme vlastně tahali za kratší konec. Když se nám podařilo srovnat na 2:2, tak jsme hned inkasovali na 2:3 a to je chyba. Nezbývá než pogratulovat soupeři, který nás přehrál v efektivitě a byl lepší v zakončení. Vytrápili jsme se hodně s přesilovkami, ať už 5 na 3 nebo 5 na 4. Tam musíme ještě hodně zabrat a zapracovat na tom.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Na tento zápas jsme se těšili, protože do teď jsme hráli zápasy, ve kterých jsme se nedostali moc pod tlak. Zápas asi rozhodly přesilovky, ve kterých jsme dali hodně gólů. Ono se říká, že když nevyužijete přesilovku 5 na 3, nemůžete vyhrát. Jsem rád, že brankář zvládl situaci a v mnoha momentech nás podržel.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec