Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O své výhře rozhodli ve druhé třetině!

26.10.2014 · Martina Sikorová
Vstup do zápasu s Opavou třineckým mladíkům nevyšel a v první třetině dvakrát prohrávali, v obou případech ale dokázali vyrovnat. Pro vývoj utkání byla rozhodující prostřední dvacetiminutovka, ve které nasázeli Oceláři svému soupeři čtyři branky a zápas si pohlídali až do konce. Dvěma brankami a třemi nahrávkami se blýskl Jan Hladonik.
12.kolo, neděle 26.10.2014
Třinec
Opava
8:3
WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 4:0, 2:1  Branky a nahrávky: 17. Papaj (Przybyla), 20. Kalus (Hladonik), 36. Hladonik (Kalus), 37. Hladonik (Marguš), 38. Tománek (Indrst), 40. Molin (Hladonik), 45. Przybyla (Michálek, Najsar), 47. Kalus (Marguš, Hladonik) – 3. Kvasnica (Bitomský), 18. Frydrych (Blecha), 49. Blecha (Beránek). Rozhodčí: Lotko – Puczok, Tomis. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 8:2, 8:3.  
Ochman – Adámek, Klocek, Horák, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek – Najsar, Korčák, Molin, Przybyla, Kalus, Plandor, Tománek, Papaj, Indrst, Hladonik
Mocher – Kroček, Mar, Kunc, Lelek, Tůček, Hadamczik – Pělucha, Blecha, Frydrych, Hudečka, Hladoník, Kvasnica, Bitomský, Beránek, Vojtovič

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupil mnohem lépe Slezan a už ve třetí minutě otevřel gólový účet utkání Michal Kvasnica, který v přečíslení zamířil přesně pod horní tyč třinecké branky. O chvíli později na tom mohli být Oceláři ještě hůř, když Ochmanovi propadl kotouč po střele Blechy mezi betony, mezi tři tyče ale nezamířil. První velkou příležitost si na straně domácích vypracoval Molin, jeho střela ale proletěla těsně nad horní tyčí.

Třinečtí mladíci se dočkali první branky až v přesilové hře, kdy po nahození Przybyly poslal kotouč do prázdné branky Michal Papaj. Vyrovnaný stav ale příliš dlouho nevydržel a opět vedli hráči Slezanu po důrazu Lukáše Frydrycha v před brankovém prostoru. Najít odpověď na tento gól ale netrvalo Ocelářům dlouho a bylo opět srovnáno poté, co domácí pětka rozebrala obranu Opavy a Jan Kalus zametl kotouč do odkryté klece.

Druhá perioda odstartovala v poklidnějším tempu a na první šanci jsme tak čekali až do čtvrté minuty, střela Molina ale skončila pouze v lapačce Mochera. A gólem neskončilo ani přečíslení Slezanu, protože pokus Frydrycha dokázal domácí brankář vyrazit. První úspěšnou akcí v prostřední dvacetiminutovce tak byla až střela Jana Hladonika mezi betony opavského gólmana v signalizované výhodě. Oceláři se tak poprvé v zápase dostali do vedení a neuběhla ani minuta a třinečtí mladíci se mohli radovat znovu. Po závaru před Mocherem dostrkal kotouč za brankovou čáru Jan Hladonik.

O chvíli později svítilo červené světýlko za brankou Opavy popáté, to když z mezikruží vypálil přesně Ondřej Tománek. Před brankou hostů poté došlo ke strkanici mezi Kalusem a Hadamczikem a oba hráči putovali na trestnou lavici. Hra ve čtyřech vyhovovala více Ocelářům, kteří dokázali své vedení ještě zvýraznit. Střelou pod horní tyč se prosadil Dominik Molin a poslal tak svůj tým do čtyřbrankového vedení.

Třetí třetina odstartovala šancemi na obou stranách. Nejprve poslal Papaj puk těsně nad horní tyč Mocherovy branky a Frydrychova dorážka pak jen těsně minula levou tyč třinecké klece. Další akce už ale gólem skončila. Po přihrávce Michálka přes brankoviště vypálil přesně Dan Przybyla. A když se o chvíli později ze samostatného úniku prosadil Jan Kalus, bylo rozhodnuto. Stejně jako gólový účet utkání otevřeli, tak jej hráči Slezanu také uzavřeli poté, co Ochmana propálil z mezikruží Denis Blecha.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice