Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci těsně podlehli Zlínu

19.10.2014 · Martina Sikorová
V zápase se Zlínem se sice dostali mladší dorostenci rychle do vedení, domácí ale dokázali vyrovnat a ve druhé třetině také otočit skóre, Oceláři hned několikrát snížili na rozdíl jediné branky, vyrovnat už ale nedokázali a na ledě Zlína prohráli. O góly Třince se postarali Filip Indrst, Patrik Hrehorčák, Jan Hladoník a Miloš Roman.
11.kolo, neděle 19.10.2014
Zlín
Třinec
5:4
Třetiny: 1:1, 3:2, 1:1  Branky a nahrávky: 19. Václavek (Chytil, Dvořáček), 28. Chytil (Václavek), 28. Zmeškal (Sedlák, Hefka), 36. Marek (Kočica, Jenáček), 47. Dobiáš (Klauda) - 3. Indrst (Tománek), 31. Hrehorčák (Roman), 40. Hladonik (Kalus), 54. Roman. Rozhodčí: Šiška - Knap, Hradil. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4. 
Šimonů - Gába, Dřímal, Kowalczyk, Klauda, Jenáček, Marek - Dvořáček, Kočica, Sedlák, Hefka, Dobiáš, Proschl, Zmeškal, Chytil, Václavek
Prokop - Adámek, Klocek, Horák, Marguš, Krzak, Michálek - Najsar, Molin, Šulek, Przybyla, Kalus, Hrehorčák, Roman, Tománek, Indrst, Hladonik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod utkání vyšel lépe hostům. Ti se v čase 2:40 ujali vedení. Tománek předal puk Filipu Indrstovi a Třinec šel do vedení. Jako první putoval na trestnou hráč Ocelářů, ale domácím se nepovedlo nabídnutou početní převahu využít. V polovině třetiny byl vyloučen Kowalczyk a po něm na trestnou usedl i Pröschl. Oceláři hráli pár sekund přesilovku 5 na 3, ale ani v ní a ani v té klasické početní převaze úspěšní nebyli. Zlín tak minutu před koncem třetiny vyrovnal zásluhou Jana Václavka.

Na začátku druhé dvacetiminutovky zůstal Hefka chvíli ležet u střídačky hostí, naštěstí se po chvíli zvedl a pokračoval v utkání. Ve 25. minutě měl Třinec dobrou šanci, když Tománek jel se svým spoluhráčem do přečíslení. Třinecký útočník zvolil střelu, ale Šimonů ji vyrazil do ochranné sítě. Poté ale přišly dva zlínské údery. Nejprve ve 28. minutě skóroval Filip Chytil. Trvalo to pětadvacet sekund a v síti Ocelářů se třepetal další puk. Ševci šli do přečíslení, Sedlák předal z jednoho kruhu na druhý přihrávku Lukáši Zmeškalovi a ten poslal puk za záda Prokopa. Ovšem za tři minuty bylo sníženo. Roman pracoval s pukem za brankou, dobře si všiml volného Patrika Hrehorčáka před zlínským brankářem, poslal mu puk a ten ho bez problému uklidil do sítě.

Pět minut před koncem třetiny šel Kalus sám na gólmana, zvolil střelu mezi nohy, ale Šimonů ho vychytal. V 37. minutě si vzal Zlín dvojbrankové vedení zpět. Jan Marek nahodil puk na třineckou bránu a Prokopovi kotouč propadl do sítě. Hosté mohli do přestávky vyrovnat, nebýt zákroků Šimonů, který nejprve vychytal únik Hrehorčáka a po něm si poradil i s přečíslením a střelou Romana. Nakonec ale přišlo snížení. Deset sekund před koncem najížděl ze strany na branku Jan Hladoník a střelou nad lapačku snížil v oslabení na 4:3.

V úvodu třetí periody jako první zahrozil Třinec, ale po jeho akci následovala ta zlínská zakončená Sedlákem, který se dostal až do blízkosti Prokopa, ale svou střelu poslal nad bránu. Poté trefil tyč Dvořáček a ve 45. minutě napřáhl od mantinelu Dobiáš a puk zůstal ležet na brankové čáře. Uběhly tři minuty a hostující hráči se na sebe jen nevěřícně dívali. Střela od modré z hole Vojtěcha Dobiáše letěla do lapačky brankáře Prokopa, ovšem tomu puk trestuhodně vypadl a skončil v bráně.

Následně mohl Třinec snížit, ale zlínský brankář své mužstvo podržel, když vychytal střelu z mezikruží. Pröschl pak mohl navýšit vedení pro přihrávce před branku, ale byl faulován a puk nasměroval jen do gólmana. Ovšem v 56. minutě vyrobili domácí obránci chybu v obranném pásmu, puku se ujal Miloš Roman, z boku najížděl na Šimonů a střelou nad vyrážečku snížil na 5:4. Oceláři se snažili vyrovnat. V závěru utkání odvolali brankáře, ale Zlín tlak ustál a v souboji o první místo tak Třinci odskočil na rozdíl tří bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Pro nás to bylo kvalitní utkaní hrané ve vysokém tempu. Škoda, že takových není v soutěži víc. Myslím si, že dnes byl rozdílovým faktorem brankář, ten náš byl podle mě lepší. Jinak to bylo kdo z koho. My jsme vždy utekli o dva góly, Třinec se pak našimi chybami vrátil vždy do hry. Jsme moc rádi, že jsme to ubojovali.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Hrálo se ve vysokém tempu. Ze začátku měl trošku více ze hry Zlín, pak se hra vyrovnala. My jsme doplatili na neproměňování šancí. Měli jsme čtyři samostatné nájezdy, které jsme bohužel neproměnili a dostali jsme nešťastné góly. Tím ovšem nechci snižovat výkon Zlína, který hrál výborně a dnes si zasloužil vyhrát. Myslím si, že na úroveň mladšího dorostu to byl jeden z nejlepších zápasů letos, možná vůbec ten nejlepší.