Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci po skvělém obratu vyhráli nad Olomoucí!

14.09.2014 · Martina Sikorová
V dalším zápase mladších dorostenců se ukázalo, že ani za stavu 1:5 není zápas prohraný a Oceláři bojovností dokázali zápas nakonec otočit a zvítězit. Hattrickem a dvěma asistencemi k tomu přispěl Patrik Hrehorčák, čtyři body si připsal Miloš Roman. V tabulce si tak nadále drží mladíci Ocelářů první příčku.
4.kolo, neděle 14.9.2014
Třinec
Olomouc
7:5
WERK ARENA
Třetiny: 4:5, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 6. Hrehorčák (Roman), 16. Hrehorčák (Kalus), 17. Kalus (Roman, Hrehorčák), 20. Najsar (Tománek), 23. Tománek (Horák), 30. Hrehorčák (Roman), 42. Roman (Hrehorčák, Kalus) - 6. Spatharis (Skopal, Galvas), 7. Skopal (Janečko), 8. Skopal (Pěcha), 9. Podlaha (Galvas), 12. Skopal. Rozhodčí: Jeřábek - Ganger, Tomis. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 47:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 7:5.  
Ochman (9. Prokop) – Adámek, Klocek, Horák, Radzienciak, Marguš, Michálek – Najsar, Korčák, Molin, Šulek, Przybyla, Kalus, Hrehorčák, Plandor, Roman, Tománek, Papaj, Hladonik
Schejbal – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader, Galvas, Holiš – Kořenek, Pěcha, Skopal, Urban, Podlaha, Janečko, Wolf, Spatharis, Křivánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili mnohem lépe hráči Olomouce a brzy byli za svou snahu odměněni úvodní brankou. Ochman sice střelu Skopala vyrazil, na dorážku Anagostise Spatharise už byl ale krátký. Netrvalo ale dlouho a Oceláři přispěchali s odpovědí. S odrazem o tyč poslal puk za záda Schejbala Patrik Hrehorčák.

Z vyrovnání se ale domácí hráči neradovali dlouho, protože se znovu prosadili Kohouti a opět to bylo z dorážky, kdy puk za záda domácího gólmana poslal Miroslav Skopal. Stejný hráč pak poslal hosty již do tříbrankového vedení, když proměnil svůj samostatný únik. A aby toho nebylo pro domácí málo, o chvíli později proměnil svůj nájezd také Josef Podlaha a Ochmana v brance domácích nahradil Prokop.

Ani ten však čisté konto příliš dlouho neudržel a inkasoval z hole Miroslava Skopala, který tak završil svůj hattrick. Oceláři byli z vývoje utkání zaskočeni, ale přece jen se dočkali snížení, když z brejku překonal Schejbala Patrik Hrehorčák. A stejně rychle, jako si Kohouti vybojovali své čtyřbrankové vedení, tak o něj také rychle přišli.

Nejprve se přesnou střelou prezentoval Jan Kalus a o pár minut později překonal hostujícího gólmana střelou z mezikruží René Najsar a do kabin tak odcházeli Oceláři pouze s jednobrankovým mankem.

Z druhé dvacetiminutovky uběhlo jen něco málo přes dvě minuty a bylo srovnáno, to když dorazil Horákovu střelu od modré do branky Ondřej Tománek. Oceláři povzbuzeni vyrovnáním se pak hnali v přečíslení ve dvou proti jednomu, pas Hladoníka na Przybylu byl ale příliš prudký. Spálená šance ale domácí mladíky příliš dlouho mrzet nemusela. O chvíli později překonal Schejbala blafákem Patrik Hrehorčák, který nejenže dokonal obrat Ocelářů, ale také završil hattrick.

Kohouti však mohli brzy reagovat, Podlaha ale puk před odkrytou brankou minul a poté podržel domácí hráče několika povedenými zákroky Prokop.

I vstup do závěrečné periody vyšel lépe domácím hráčům a brzy mohli slavit sedmý gól. Po závaru v hostujícím brankovišti překonal Schejbala Miloš Roman. S odpovědí se snažil přijít Podlaha, Prokop ale prostor mezi betonem a tyčí uzavřel. A na druhé straně neuspěl dnes velmi produktivní Hrehorčák, jehož střela minula branku hostů jen o pár centimetrů.

Hra se pak přelévala ze strany na stranu, k přímému ohrožení branky už ale docházelo jen sporadicky. Kohouti na konci zápasu zkusili i hru bez brankáře, skóre už se ale neměnilo.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec):S výsledkem jsme spokojeni, s předvedenou hrou už méně. Protože v první třetině, na co jsme šáhli, to se nám nedařilo. Potom jsme ale silou vůle zápas nakonec otočili a dovedli do vítězného konce.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc):Myslím, že jsme do utkání vstoupili velice dobře. Svou hrou, kterou chceme uplatňovat v sezóně, jsme vydrželi dvanáct minut. Vedli jsme velkým brankovým rozdílem, což si myslím, že pro nás bylo začátkem prohry. Protože si kluci mysleli, že jim to tam bude padat a pokračovat dál a místo toho, aby se zodpovědně drželi toho, co jsme si řekli, tak začali po ledě lítat. Takže svojí ne disciplínou už téměř v první třetině domácí srovnali a teprve v půlce zápasu jsme si uvědomili, že je třeba se vrátit k té hře, kterou jsme hráli, hra už pak byla vyrovnaná, ale samozřejmě obrovské individuality, které Třinec v mužstvu má, zápas rozhodly.