Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci přestříleli Porubu 11:2!

01.09.2014 · Martina Sikorová
Úvodní zápas nové sezóny už mají za sebou také mladší dorostenci, kteří na svém ledě přivítali hráče Poruby. Už v první třetině si třinečtí mladíci vybojovali tříbrankové vedení, které nakonec navýšili až na rozdíl devíti gólů. Šesti body se prezentoval útočník Ocelářů Jan Kalus, který se dvakrát prosadil a čtyřikrát nahrál na gól spoluhráčům.
1.kolo, pondělí 1.9.2014
Třinec
Poruba
11:2
Werk aréna
Třetiny: 4:1, 5:1, 2:0  Branky a nahrávky: 2. Najsar (Przybyla), 13. Hladonik (Kalus, Plandor), 14. Przybyla (Papaj), 20. Kalus (Molin), 28. Hladonik (Kalus, Molin), 31. Adámek (Kalus), 34. Molin (Hladonik, Kalus), 35. Papaj (Najsar), 40. Papaj (Najsar), 51. Kalus, 52. Przybyla (Najsar, Michálek) – 18. Havránek (Střondala), 35. Střondala. Rozhodčí: Krenželok - Puczok, Tomis. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 124. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1, 8:2, 11:2.  
Prokop – Adámek, Klocek, Horák, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek – Najsar, Korčák, Molin, Šulek, Przybyla, Kalus, Raček, Plandor, Tománek, Papaj, Indrst, Hladonik
Mrázek – Balcárek, Kotouček, Kroček, Nagy, Dobeš, Pliska – Hasaj, Voznička, Vojtášek, Žídek, Havránek, Střondala, Takáč, Klíma, Mrva, Plachý, Bochna

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do prvního zápasu sezóny měli mladí Oceláři raketový vstup a už od druhé minuty vedli, to když se střelou z mezikruží prosadil René Najsar. Třinecké mladíky tento gól nabudil a na ledě byli jednoznačně aktivnějším celkem, další dobrou příležitost pro překonání Mrázka měla v přečíslení dvojice Przybyla - Najsar, celá akce ale nakonec skončila nepřesnou přihrávkou.

Poté už se ale Třinečtí radovali. Jan Hladonik obdržel přesný pas do prostoru před hostujícím brankářem a poslal puk do sítě. Časomíra nestihla odečíst ani minutu a Mrázek mohl lovit ze své sítě další kotouč. V přečíslení se rozhodl pro individuální zakončení Dan Przybyla a přesnou střelou překonal hostujícího brankáře.

Hráčům Poruby se pak sice povedlo snížit ve vlastním oslabení, když v přečíslení překonal Prokopa Marek Havránek, do kabin ale odcházeli třinečtí mladíci s tříbrankovým vedením. Před Mrázkem zůstal nehlídaný Jan Kalus, který si počkal na pohyb brankáře a pak poslal puk do prázdné branky.

Ve druhé třetině nastavené tempo poněkud opadlo a na ledě jsme mohli sledovat velké množství nepřesností. Ale i v této části hry se jako první prosadili mladíci s dráčkem na prsou. Po závaru před Mrázkem dorazil puk za brankovou čáru Jan Hladonik.Snížit nepříznivý stav utkání mohl Střondala, který se prokličkoval až před Prokopa, domácí brankář ale stihl zasáhnout betonem.

Hned poté se kotouče chopili znovu domácí a v třicáté první minutě navýšili své vedení zásluhou Jakuba Adámka, který prudce vypálil od modré čáry a puk skončil až za zády gólmana. A ani v tomto případě Oceláři nenechali skóre dlouho beze změn a během necelých patnácti sekund vstřelili hned dva góly.

Nejprve poslal přihrávku zpoza branky Hladonik a Dominik Molin už neměl problém zakončit. A o chvilku později se Oceláři radovali znovu. Před branku si sjel Michal Papaj a poslal puk za Mrázkova záda. Porubě se podařilo o minutu později snížit, to když do prázdné branky střílel Vojtěch Střondala. Hra se poté vyrovnala, necelou minutu před koncem této části se ale znovu prosadili domácí mladíci. I přestože byl Michal Papaj po svém průniku faulován, podařilo se mu dostat puk za brankovou čáru.

Poslední třetina na tempu mladých Ocelářů nic nezměnila a to i přestože měli již sedmibrankový náskok. K několika dobrým střelám se ale dostali také hosté. Havránek mířil svou střelou nad rameno domácího gólmana, ten mu ale ve snížení zabránil rychlým zásahem. Poruba si pak dokázala vytvořit tlak, střely jejích hráčů ale postrádaly přesnost.

A tak se znovu prosadili hráči Třince. Desátou branku přidal po střele nad rameno Mrázka Jan Kalus a o minutu později domácí upravili skóre na konečných 11:2, když se dostali do přečíslení a Dan Przybyla poslal puk s odrazem o tyč za brankovou čáru.