Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři se vrací z Budějovic s prázdnou

31.10.2014 · Kamila Schmiedová
Po dvou výhrách dnes třinečtí junioři podlehli svým soupeřům v Českých Budějovicích. Po první třetině Oceláři prohrávali o dvě branky, což se jim podařilo sice vyrovnat během druhé dvacetiminutovky v početních výhodách, na dva góly domácích v poslední části už ale reagovat nedokázali.
22.kolo, pátek 31.10.2014
České Budějovice
Třinec
4:3
Budvar aréna
Třetiny: 1:0, 1:2, 2:1  Branky a nahrávky: 8. Břečka (Panáček), 22. Švec (Rob, Matoušek), 44. Točík, 53. Matoušek (Opava) – 25. Bednář (M. Kovařčík), 38. Růžička (Pisarik, Bednář), 60. Pisarik (O. Kovařčík). Rozhodčí: S. Mertl – Samuel, J. Mertl Vyloučení: 12:4, navíc Jaroš (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 173. Střely na branku: 24:51 . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3 .  
Mazúch – Škopek, Hanus, Malovec, Matoušek, Břečka, Křikava – Sladký, Prokeš, Šuhaj, Točík, Vostřák, Vácha, Panáček, Švec, Rob, Opava, Pašek, Suchánek
Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Doudera, Zahradníček – Pěnčík, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Růžička, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří hned v první minutě dostali šanci v podobě přesilové hry. V té měl obrovskou příležitost Marek Růžička, který z ideální pozice přestřelil bránu. Po vyrovnání sil na ledě převzali režii domácí, kteří favorita z Třince evidentně zaskočili svým pohybem. Dobrou šanci mělo duo Rob - Opava, kdy prvně jmenovaný naservíroval krásnou přihrávku Opavovi, ale ten mířil jen doprostřed brány.

O chvíli později se však už domácí mohli radovat. Puku se ujal Milan Břečka vybruslil si mezi kruhy a bekhendovou střelou překonal třineckého Svobodu. Po inkasovaném gólu se hosté trochu zvedli a začali kousat. S výpady třineckých útočníků si však výtečně poradil jistě chytající Mazúch.

Druhou třetinu začali lépe domácí a brzy se radovali z dalšího gólu. Luboš Rob získal puk u pravého mantinelu, vybruslil až k brance a předložil lahůdkovou přihrávku Emilu Švecovi, který bez potíží trefil odkrytou bránu. Dvougólové vedení však Motor dlouho neudržel, Oceláři totiž použili jednu ze svých nejsilnějších zbraní, když dokázali využít nabídnutou přesilovku.

O snížení se postaral Lukáš Bednář, který zužitkoval přihrávku Michala Kovařčíka napříč útočným pásmem. Vstřelený gól jakoby vlil Třineckým novou krev do žil a rázem jich byl plný led. Převahu dokázali využít v další z řady přesilových her, když v závěru druhé části z mezikruží napřáhl Marek Růžička a vrátil tak svůj tým do hry.

Do třetí části jakoby nastoupil jiný Motor než ten, který odcházel z ledu ve druhé třetině. Přesto hra nebyla nikterak jednostranná a o vítězi tak mohla rozhodnout sebemenší chyba. Tu nakonec udělali hosté, když nahození Petra Panáčka srazil jeden z třineckých beků přímo na hůl Dominika Točíka, který zvedl puk pod víko Svobodovi brány. Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel v padesáté třetí minutě, kdy Motor zásluhou krásné střely švihem Josefa Matouška využil přesilovku a zvýšil na 4:2.

Po tomto gólu začali domácí více držet puk na svých hokejkách a soupeře k ničemu nepouštěli. Až v závěrečné minutě, kdy byli vyloučeni hned dva Jihočeši a navíc Oceláři hráli power play, korigoval stav na konečných 4:3 ranou od modré Alex Pisarik.

Ohlasy trenérů

Jan Trummer (HC Motor České Budějovice): Dnes jsme začali dobře. Pomohli nám kluci z Áčka, kteří měli chuť hrát. Když máme takto silný tým, tak jsem schopni hrát s jakýmkoli soupeřem. Dostali jsem se do dvoubrankového vedení, ale bohužel jsem neubránili dvě přesilovky ve druhé třetině. Třinec má dlouhodobě velice dobře technicky vybavené hráče a právě přesilové hry jsou jejich silná stránka. Nakonec bylo rozhodující využití naší přesilovky, kdy jsme soupeři odskočili na 4:2. Pak už jsme si výsledek pohlídali.

>

Jiří Juřík, (HC Oceláři Třinec): Domácí vstoupili do utkání velmi dobře, převyšovali nás jak pohybem, tak důrazem a zaslouženě vedli. Díky dobře sehraným přesilovkám jsme se dokázali vrátit do utkání, ale myslím si, že ve třetí třetině jsme udělali hloupé individuální chyby, které nás stály body.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice