Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Mladou Boleslav!

25.10.2014 · Martina Sikorová
Po výhře nad Libercem si dnes třinečtí mladíci poradili také s Mladou Boleslaví. Oceláře poslali do dvoubrankového vedení Růžička s Christovem, hosté poté dokázali v úvodu třetí třetiny snížit, z trestného střílení se ale několik minut před koncem prosadil nejlepší střelec Ocelářů Vít Christov a pojistil tak výhru domácího výběru.
21.kolo, sobota 25.10.2014
Třinec
Ml. Boleslav
3:1
Werk aréna
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 5. Růžička (O. Kovařčík, Cienciala), 24. Christov (M. Kovařčík, Stránský), 56. Christov (TS) - 42. Volf (Sonnek, Kotala) . Rozhodčí: Mrkva - Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 6:3, navíc Růžička (TRI) 5 minut a do konce utkání za naražení zezadu, Franek (TRI) 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku, Šťáva (MBL) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku, Motloch (MBL) 5 minut a do konce utkání za napadení, za faul Plíška (MBL) nařízeno trestné střílení (proměněné). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 283. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.  
Dudáček - Pisarik, Bednárik, Stránský, Roman, Doudera, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Cienciala, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Růžička, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Pechek - Tůma, Plíšek, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský - Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Brzák, Pořízek, Volf, Ďurač, Sonnek, Motloch

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Otevřít zápasový účet mohl hned v úvodu utkání Sonnek, v přesilové hře ale nedokázal přihrávku posílanou přes brankoviště zpracovat. Jako první se tak prosadili Oceláři, kteří výhodu jednoho hráče v poli navíc dokázali využít. Z vrcholku levého kruhu prostřelil hostujícího brankáře Marek Růžička a poslal svůj tým do vedení.

Zvýšit náskok domácích mohl v polovině první třetiny Christov, z mezikruží ale poslal kotouč pouze nad horní tyčku. A neuspěl ani Ondřej Kovařčík, jenž si sjel až před Pecheka a ani Bednář, který nedokázal trefit odkrytou část hostující branky. Na druhé straně pak střela Červinského skončila mezi betony třineckého gólmana.

I druhá perioda odstartovala velkou příležitostí hostů, pokus Kotaly ale pravou tyč třinecké branky o několik centimetrů minul. Známé pravidlo - nedáš, dostaneš - platilo i dnes. Na opačné straně vypálil Vít Christov a jeho střela prolétla nad ramenem Pecheka do sítě. Brzy na to mohlo být pro Boleslav ještě hůř, když se v mezikruží dostal ke kotouči Jaroš, jeho rána ale skončila v náručí připraveného brankáře.

A neuspěl ani hostující Kotala, jenž byl sám před Dudáčkem. Dnešní zápas provázelo velké množství nebezpečných zákroků a jako první zamířil do šatny domácí Růžička za naražení zezadu. Pětiminutová přesilová hra Boleslavi ale netrvala příliš dlouho, neboť za necelé dvě minuty putoval do šatny také Motloch za napadení Michala Kovařčíka a třinecký útočník opustil ledovou plochu na nosítkách.

Krátce po začátku třetí dvacetiminutovky dokázali hosté snížit. Dudáček sice dokázal několik nebezpečných střel hostů pokrýt, na dorážku už ale nedosáhl. Hosty kontaktní gól nabudil a na třineckou branku se valil jeden útok za druhým, jistého brankáře Třince už ale Boleslav překonat nedokázala.

I když k tomu měla v jednom případě velmi blízko, Sonnek ale odkrytou klec přestřelil. Jako rozhodující se ukázalo proměněné trestné střílení Víta Christova. Nejlepší střelec Ocelářů nevymýšlel nic složitého a z mezikruží poslal kotouč přesně pod horní tyčku. Boleslav dohrávala utkání v početní výhodě po vyloučení Franka, zdramatizovat zápas už ale nedokázala a z výhry se tak radoval juniorka Třince.

Ohlasy trenérů

Mgr. Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Chtěl bych klukům poděkovat za dnešní utkání, protože doopravdy jsme si ty body zasloužili. Musím říct, že co se týče faulů a zranění, Michal Kovařčík má otřes mozku a David Stránský sedm stehů nad levým okem, tak jsem takové utkání ještě nezažil. Bylo důležité, že ty rozhodující momenty kluci ustáli. Dneska jim děkuju za tři body.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dnešní utkání se mi nehodnotí lehce. Během utkání jsme přišli o pět hráčů a museli jsme hrát na čtyři obránce, navíc někteří z nich nehráli tak často. Bylo to pro nás hodně těžké, v poslední třetině jsme udělali maximum proto, abychom tady bodovali, což se nám ale bohužel nepodařilo a musíme jít dál.