Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

S lídrem ze Sparty junioři těsně prohráli

16.10.2014 · Martina Sikorová
Oceláři nevstoupili do duelu s pražským lídrem dobře a poměrně brzy prohrávali o dvě branky. Poté si sice třinečtí junioři vypracovali velké množství slibných šancí, prosadit se dokázal až několik minut před koncem Michal Kovařčík, což už ale na body nestačilo.
19.kolo, čtvrtek 16.10.2014
Sparta Praha
Třinec
2:1
Tipsport arena
Třetiny: 2:0, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 3. Litera (Lojka, Kadeřávek), 17. Pulkrab (Krudenc) - 55. M. Kovařčík (Christov, Bednář). Rozhodčí: Fraňo – Bláha, Klouček. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1.  
Langer - Vacek, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Březina, Mikliš – Augustin, Litera, Schwamberger, Martin Svoboda, Győri, Pulkrab, Lojka, Krudenc, Brejcha
Miroslav Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Roman, Matyáš, Doudera, Zahradníček – Franek, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupila lépe díky své aktivitě domácí Sparta. První větší šanci zápasu si vypracoval Schwamberger, který přebruslil třinecké obránce a z levé strany vyprášil betony brankáře Svobody. Už ve třetí minutě poslal domácí do vedení Petr Litera. Lojka sparťanskému útočníkovi poslal žabičku z obrany až na útočnou modrou čáru, a ten se střelou na vyrážečku nemýlil.

O chvíli později se do šance dostal třinecký Severa, ale Langer jeho přízemní střelu vyrazil levým betonem. Po něm se před brankou Sparty dostal k odraženému puku Fejko, nicméně ani on z otočky neuspěl.

V sedmnácté minutě Holešovičtí zvýšili skóre z nenápadné akce, na jejímž konci stál Marek Pulkrab. Právě první domácí útočná formace ve složení Augustin - Pulkrab - Krudenc dělala hostům svými kombinacemi největší potíže.

Před koncem první části se ještě blýskl Langer efektním skluzem proti střele Franka, který se dostal k odraženému kotouči přímo před poloprázdnou brankou domácích.

Ve druhé třetině sice branka nepadla, zato o šance nebyla nouze. Langer musel zasahovat svými betony proti střele Petráka, který se prosmýkl kolem levého mantinelu. Stejným způsobem se dostal do střelecké příležitosti ze středu levého kruhu Doudera, ale i jeho střelu švihem Langer zlikvidoval, tentokrát lapačkou.

Když potom sparťanský brankář po jedné ze skrumáží ve svém brankovišti chytil skluzem střelu Jaroše, hosté obraceli marností oči ke stropu Tipsport areny. Za Spartu nejnebezpečněji prověřil Svobodu střelou nad rameno kapitán Krudenc.

Během třetí dvacetiminutovky Sparta opět přidala na tempu, které po první třetině mírně ztratila. Domácí útočník Martin Svoboda se dostal do úniku kolem levého mantinelu, za modrou čarou si najel na osu hřiště a vypálil k pravé tyči. Jeho jmenovec Miroslav Svoboda jej ale vychytal betonem.

Do další nebezpečné akce domácích se dostali Krudenc s Augustinem. Nejdříve si vyměnili kotouč na útočné modré a následně se druhý jmenovaný dostal ke střele z před brankového prostoru, jenže vysoko přestřelil. Hosté se dočkali snížení v pětapadesáté minutě.

Střelu Christova Langer vyrazil jen před sebe, tam se puku ujal Michal Kovařčík a neomylně zavěsil pod horní víko branky. Hosté v závěru základní hrací doby zkoušeli ještě hru s šesti hráči v poli bez brankáře, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Ohlasy trenérů


Darek Stránský (Sparta): Po třech nezdarech jsme chtěli opět naplno zabodovat, takže jsme si z Litoměřic vzali posily Schwambergera a Mikliše a hráli jsme na tři pětky, ať se hráči dostanou do vyššího tempa a to se povedlo. Myslím si, že v první třetině jsme byli lepší a dali jsme góly. Ve druhé třetině Třinec dobře napadal a dělal nám problémy, takže jsme rádi, že jsme utkání ve třetí třetině ubránili.

Jiří Juřík (Třinec): Utekl nám úvod utkání a myslím si, že se na tom mohla podepsat také dnešní cesta autobusem. Dvě třetiny jsme hráli stejně dobře jako Sparta a byly tam momenty, kdy jsme byli dokonce lepší. Nicméně soupeř měl vynikajícího gólmana, kterého jsme bohužel dokázali překonat pouze jednou.