Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přestříleli Chomutov 7:1!

26.09.2014 · Kamila Schmiedová, Martina Sikorová
V rámci 12. kola juniorské extraligy zavítali na led třinecké Werk arény hráči Chomutova. Třinečtí si hned v první třetině vytvořili dvoubrankový náskok, dvě branky pak přidali i ve druhé dvacetiminutovce. Hostům se poté podařilo snížit, Oceláři ale ještě vstřelili do konce utkání další tři branky a můžou se tak radovat z jasného vítězství.
12.kolo, pátek 26.9.2014
Třinec
Chomutov
7:1
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 2:0, 3:1  Branky a nahrávky: 6. Christov (Bednář, Roman), 10. Bednář, 22. Franek (Kofroň, O. Kovařčík), 24. Jaroš (Kofroň, Franek), 55. Bednář (Doudera), 57. Severa (O. Kovařčík, Růžička), 59. Pisarik (Růžička) - 41. Šťovíček (Hlava). Rozhodčí: Šutara - Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 52:37. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.  
Svoboda – Pisarik, Heider, Roman, Doudera, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Růžička, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Lukeš – Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Havel – Šťovíček, Macháček, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Hlava, Veselý, Janák, Kellerstein, Huňady, Macháček, Strunz

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí hráči, v první větší šanci se ocitl Kofroň, který sice ještě neuspěl, o chvíli později už se ale Oceláři radovali z branky. Střela Víta Christova z mezikruží skončila až za zády hostujícího gólmana. Vedení svého týmu pak povedenou střelou navýšil Lukáš Bednář. Tento náskok třinecké mladíky povzbudil, do konce první části už však gól nepadl. V dobré příležitosti se ale ocitl Ondřej Kovařčík, ten však v samostatném úniku neuspěl.

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel jednoznačně lépe Ocelářům, což se také promítlo do skóre na světelné tabuli. Z mezikruží vypálil Tomáš Franek a jeho pokus skončil v brance. O chvíli později se po přihrávce Kofroně pohotovou dorážkou prosadil také Tadeáš Jaroš. Krátce po odehrání první poloviny utkání se v mezikruží dostal ke kotouči Šťovíček, trefil ale pouze připraveného Svobodu. Na druhé straně pak neuspěl Severa, jehož střela skončila v lapačce chomutovského gólmana, a ani Franek s Douderou během přesilové hry. Nejblíže gólu byl poté hostující Janák, jeho střela do odkryté branky ale trefila hned prvního bránícího hráče.

Časomíra stihla odečíst pouze třicet jedna sekund od začátku třetí periody a Piráti se mohli radovat z prvního gólu, když Martin Šťovíček tečoval za záda Svobody kotouč nahozený do brankoviště. Hostující hráče tento gól nabudil, šanci ke snížení pak měli ve dvou přesilových hrách, ale nedokázali tyto nabídnuté výhody využít, i když k tomu měli opravdu blízko. Šťovíček měl před sebou odkrytou část branky, chomutovský útočník zamířil ale přesně do nastavené lapačky třineckého gólmana.

V posledních pěti minutách hry pak góly padaly, ale jen na jedné straně. V přečíslení se ke střele dostal Lukáš Bednář a puk skončil za zády Lukeše. Další gól mohli Oceláři oslavit vzápětí, když puk za brankovou čáru dorazil Jiří Severa. Gólový účet utkání pak šedesát jedna sekund před koncem uzavřel třinecký kapitán Alex Pisarik.

Ohlasy trenérů

Mgr. Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): My jsme rádi, že se nám podařilo sehrát takové utkání, kdy se nám dařilo proměňovat šance a myslím si, že kluci hráli v pohodě a jde to také vidět na skóre utkání.
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec